Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ..... !

Πάτρα: Ντρέπονται να μπουν στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό - Αυξάνονται διαρκώς οι νεόπτωχοι - Δυσάρεστες καταστάσεις στην Τράπεζα Τροφίμων

Κοινωνία

Συμπολίτης που πήγαινε με φορτηγό τα τρόφιμα στην Τράπεζα, σήμερα έχει ανάγκη ο ίδιος τη βοήθειά της

Πάτρα: Ντρέπονται να μπουν στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό - Αυξάνονται διαρκώς οι νεόπτωχοι - Δυσάρεστες καταστάσεις στην Τράπεζα Τροφίμων Συμπολίτης που πήγαινε με φορτηγό τα τρόφιμα στην Τράπεζα, σήμερα έχει ανάγκη ο ίδιος τη βοήθειά της
Η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει και αυτές τις ημέρες αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο. Ολοένα και περισσότερες οικογένειες στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή απλώνουν το χέρι, ζητώντας βοήθεια για να εξασφαλίσουν το φαγητό και πλέον έξω από την Τράπεζα Τροφίμων δημιουργούνται ουρές.

Όπως είπε στο thebest.gr o Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θεοχάρης Μασσαράς τη Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη πέρασαν από την Τράπεζα Τροφίμων 500 οικογένειες και έπεται συνέχεια. Τα μόνιμα μέλη της Τράπεζας είναι 900 περίπου οικογένειες, ενώ θα δοθεί βοήθεια και σε 400 ακόμα, που ακόμα δεν έχουν καταγραφεί μιας και ζήτησαν πρόσφατα βοήθεια.
Οι οικογένειες παίρνουν βασικά τρόφιμα, ενώ όπως επισημαίνει ο κ. Μασσαράς, στις καταγεγραμμένες οικογένειες θα δοθεί επιπλέον το ποσό των 50 ευρώ, (σε οικογένειες με 4 μέλη, αν είναι περισσότερα, θα δοθούν παραπάνω χρήματα), προκειμένου να αγοράσουν αρνί για το Πάσχα.
Στις οικογένειες που δεν έχουν γίνει ακόμα μέλη θα δοθεί αρνί.
Ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια
Την ίδια ώρα ο κ. Μασσαράς επισημαίνει ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και μάλιστα για να αποφευχθούν ακόμα πιο δυσάρεστες εικόνες, οι ανάγκες οικογενειών από τις Δημοτικές Ενότητες Παραλίας, Μεσσάτιδας και Βραχναιϊκων εξυπηρετούνται κατά τόπους.
Ωστόσο το πρόβλημα έχει και μια άλλη διάσταση. Πολλοί από τους ανθρώπους που σήμερα δεν μπορούν να εξασφαλίσουν καλά - καλά το φαγητό της ημέρας είναι άνθρωποι που στο παρελθόν όχι μόνο συντηρούσαν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους αλλά βοηθούσαν όσους είχαν ανάγκη. Τα πράγματα άλλαξαν και η ντροπή δεν αφήνει κάποιους από αυτούς να στηθούν στην ουρά.
"Αρκετοί έρχονται στα γραφεία του Οργανισμού γιατί ντρέπονται να περιμένουν στην ουρά. Είναι γνωστοί Πατρινοί, έμποροι, επιχειρηματίες, που έπεσαν έξω και γενικότερα άνθρωπο νοικοκύρηδες , όπως λέμε", δηλώνει ο κ.  Μασσαράς.
Μάλιστα αναφέρεται σε χαρακτηριστική περίπτωση ανθρώπου ο οποίος μέχρι και πριν από 2 χρόνια πήγαινε στην Τράπεζα Τροφίμων με φορτηγάκι, γεμάτο τρόφιμα, για τους άπορους συμπολίτες του. Σήμερα έχει ανάγκη αυτός τη στήριξη της Τράπεζας.
 Ελευθερία Μακρυγένη
ΠΗΓΗ:      http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/121368 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου