Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΕΝΑΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ... ΚΟΣΜΗΜΑ !

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΡΛΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ

  
Με έναν μοναδικό τρόπο και πολύ μεράκι οι γυναίκες της Ουρανούπολης στόλισαν και φέτος τον Επιτάφιο του χωριού με χιλιάδες πέρλες και λουλούδια!

Η προετοιμασία ξεκίνησε πριν από ένα μήνα και οι γυναίκες χρειάστηκαν πάνω από 70.000 πέρλες και 30.000 λουλούδια για να στολίσουν τον Επιτάφιο που ένα πραγματικό κόσμημα.

Ο στολισμός του Επιταφίου στην Ουρανούπολη κατ΄αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια και προσελκύει χιλιάδες κόσμου τις ημέρες του Πάσχα στην προ του Άθω περιοχή.


Κάθε χρόνο οι γυναίκες του χωριού διαλέγουν το βυζαντινό σχέδιο, που προέρχεται συνήθως από το Άγιο Όρος, αποφασίζουν για τα χρώματα, παραγγέλνουν λουλούδια και πέρλες και ξεκινούν μικροί και μεγάλοι την προετοιμασία για τον στολισμό.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ, κάτοικοι και επισκέπτες της Ουρανούπολης συμμετέχουν στην περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους του οικισμού, ενώ το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, όλοι θα συγκεντρωθούν μπροστά στον Πύργο του Προσφορίου στο λιμάνι, για να ψάλλουν το «Χριστός Ανέστη».




ΠΗΓΗ:       http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6001:chiliantes-perles-kai-loulountia-ton-epitafio&catid=99:nea&Itemid=369

1 σχόλιο:

  1. Ωραία έθιμα που δυστυχώς τείνουν να εκλείψουν από τις ενορίες. Τώρα οι μόνοι που ασχολούνται με το στολισμό του Επιταφίου είναι οι ανθοπώλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή