Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ !


Το μυστήριο του βράχου Uluru! Πόσο ιερός είναι τελικά;

Το μυστηριο του βραχου Uluru! Ποσο ιερος ειναι τελικα;
Ο διάσημος βράχος Uluru βρίσκεται στην Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας και πήρε το όνομά του από τον τοπικό πληθυσμό Pitjantjatjara Yankunytjatjara, ενώ θεωρείται «ιερός χώρος» από τους ιθαγενείς αλλά και ένα από τα πλέον παράξενα μέρη του πλανήτη.

 Uluru: Ένα παράξενο μέρος...
Μύθοι αλλά και διάφοροι θρύλοι που κυκλοφορούν στην περιοχή συνδέουν τη δημιουργία του με το «Πνεύμα της Χελώνας», ενώ πιστεύεται ότι φέρνει κακή τύχη σε όποιον κοιτάξει πέρα από αυτόν αλλά και σε αυτόν που θα αφαιρέσει κάποιο κομμάτι πέτρας από την επιφάνειά του!
 Uluru: Ένα παράξενο μέρος...
Το ύψος του φτάνει τα 340 μέτρα και στην ουσία πρόκειται για μία τεράστια προεξοχή του εδάφους από διαβρωμένο κόκκινο ψαμμίτη, που δεσπόζει στην περιοχή εδώ και εκατομμύρια χρόνια, αλλά είναι άγνωστο το πώς έχει διαμορφωθεί.
Uluru: Ένα παράξενο μέρος...
Ο βράχος Uluru συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο, πολλοί από τους οποίους, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των ιθαγενών αλλά και των αυστραλιανών Αρχών, σκαρφαλώνουν στις πλαγιές του, με κίνδυνο να σκοτωθούν.
Η κυβέρνηση, μάλιστα, εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την επίσκεψη στην περιοχή, ξεσηκώνοντας πλήθος διαμαρτυριών από ντόπιους και ξένους τουρίστες, καθώς ο Uluru αποτελεί τουριστική «ατραξιόν» της Αυστραλίας για τολμηρούς ορειβάτες, και όχι μόνο!
 Uluru: Ένα παράξενο μέρος...
Uluru: Ένα παράξενο μέρος...
 Uluru: Ένα παράξενο μέρος...
Uluru: Ένα παράξενο μέρος...
Πηγή: perierga.gr
ΠΗΓΗ:       http://travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=7107 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου