Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΒΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ! ΤΕΛΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ;;;;

Πλέον αποτελεί σκάνδαλο - Κι άλλα 28,9εκ. ευρώ στα ταμεία των κομμάτων!

Πολιτική

Την ώρα που η κοινωνία στενάζει από τα μέτρα που ψηφίζουν

Πλέον αποτελεί σκάνδαλο - Κι άλλα 28,9εκ. ευρώ στα ταμεία των κομμάτων! Την ώρα που η κοινωνία στενάζει από τα μέτρα που ψηφίζουν
Περίπου 28,9 εκατομμύρια ευρώ από το πολύπαθο κρατικό ταμείο προς τα κόμματα αποδεσμεύει η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών η οποία ψηφίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σχεδόν οριακά στην Βουλή ενώ αναμένεται να δοθούν επιπλέον περίπου 8 εκατομμύρια δημόσιου χρήματος ως εκλογική επιχορήγηση!
Συνολικά δηλαδή περι τα 37 εκατ. ευρώ ενώ ήδη από τις αρχές του 2011 έχουν λάβει περίπου 44,2 εκατομμύρια ως τακτική επιχορήγηση και επιδότηση για επιμορφωτικούς σκοπούς.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη «φωτογραφική» ρύθμιση δεν έρχεται να δώσει επιπλέον χρήματα στα κόμματα αλλά εξηγεί ότι η τέταρτη δόση  του 2011 (13,5 εκατ. ευρώ) και οι δύο πρώτες του 2012 (7,7 εκατ. ευρώ έκαστη)  «δεν κατάσχονται και δεν εκχωρούνται , καταβάλλονται δε υποχρεωτικά στα δικαιούχα κόμματα και συνασπισμούς σε λογαριασμό πιστωτικού ιδρύματος που δηλώνεται από το δικαιούχο στο Υπουργείο Εσωτερικών, μέσα σε προθεσμία ενός μηνός από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου».
Στην ουσία, με την διάταξη επιχειρείται να παρακαμφθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα δύο υπερχρεωμένα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι οφειλές των οποίων προς τράπεζες ανέρχονται σε 244 εκατ. ευρώ!
Οριακά ψηφίστηκε η τροπολογία -  86 απουσίες, 155 «ΝΑΙ»
Με αρκετές απουσίες, πολλές εκ των οποίων με νόημα ψηφίστηκε σχεδόν οριακά η τροπολογία που εκταμιεύει 3 δόσεις κρατικής επιχορήγησης, συνολικού ύψους 28,9 εκατ. ευρώ, προς τα κόμματα.
Ειδικότερα, από τους 214 βουλευτές που προσήλθαν στην ψηφοφορία, οι 155 ψήφισαν «ΝΑΙ», οι 56 «ΟΧΙ» και 3 δήλωσαν «ΠΑΡΩΝ».
Την τροπολογία ψήφισαν μόνο οι παρόντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εκτός της κυρίας Αννας Νταλάρα, Ολγας Τέντε – Ρεναρή και του κ. Ερνέστου Χαραλαμπόπουλου. Πέραν τούτου ηχηρή ήταν η απουσία του κ. Γιάννη Ραγκούση και αυτές των Κυριάκου Μητσοτάκη και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από την πλευρά της ΝΔ ενώ μεταξύ αυτών που δεν προσήλθαν (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ)  συγκαταλέγονται οι: Ελενα Παναρίτη, Φωτεινή Πιπιλή, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Βάσω Παπανδρέου, Αρης Σπηλιωτόπουλος, Θεόδωρος Πάγκαλος, Θανάσης Οικονόμου, Σωκράτης Ξυνίδης.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν «ΠΑΡΩΝ» ενώ αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες καταψήφισαν την τροπολογία.
ΠΗΓΗ:        http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/121143

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου