Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ !

Πέτρινοι καταρράκτες... Ένα μοναδικό φυσικό τοπίο στο Μεξικό!

Πετρινοι καταρρακτες... Ενα μοναδικο φυσικο τοπιο στο Μεξικο!
Αν ταξιδεύετε στην πόλη Oaxaca του Μεξικού, ένα από τα εντυπωσιακότερα σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή είναι οι περίφημοι «απολιθωμένοι καταρράκτες» Hierve el Agua, οι οποίοι αποτελούν ένα από τα πιο σπάνια φυσικά τοπία στον κόσμο.

 Οι
Βρίσκονται περίπου 70 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης, στο εσωτερικό ενός καταπράσινου πάρκου με πολλά φυτά και μικρές θερμές λίμνες αλλά και αρκετές πηγές. Στο κέντρο δεσπόζουν μεγάλα λευκά βράχια η εμφάνισή των οποίων θυμίζει ορμητικούς... καταρράκτες.
Ο «cascada chica» (σ.σ. «μικρός καταρράκτης») έχει ύψος 12 μέτρα και είναι κατακόρυφος, ενώ ο «cascada grande» (σ.σ. «μεγάλος καταρράκτης»), που φτάνει τα 30 μέτρα, είναι μεγαλύτερος και πιο πλατύς. Και οι δύο μαζί συνθέτουν τους περίφημους «cascadas pétreas» ή «πέτρινους καταρράκτες», όπως είναι ευρέως γνωστοί.
 Οι
Οι σπάνιοι αυτοί «απολιθωμένοι καταρράκτες» έχουν σχηματιστεί εδώ και χιλιάδες χρόνια από το νερό των πηγών που ρέει στην πλαγιά, το οποίο περιέχει μεγάλες ποσότητες ανθρακικού ασβεστίου, ασήμι, βάριο και σίδηρο.
 Οι
Σε περιόδους ξηρασίας το ανθρακικό ασβέστιο παραμένει στο έδαφος, δημιουργώντας σιγά σιγά ένα ανάγλυφο κατάλευκο στρώμα στην πλαγιά που μοιάζει από μακριά με καταρράκτη αλλά... χωρίς νερό!
 Οι
 Οι
 Οι
 Οι
 Οι
 Οι
Πηγή: perierga.gr
ΠΗΓΗ:        http://travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=7550

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου