Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ! ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ! ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ! ΕΣΤΩ ΚΙ' ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΑΤΕ ... ΠΟΤΕ!!!

Πάτρα:"Φλερτάρουν" με την αυτοκτονία λόγω οικονομικού αδιεξόδου - Η φτώχεια φέρνει απόγνωση - "Εύθραυστη" η ψυχική μας υγεία

Κοινωνία

Μπροστά σε απελπιστικές ιστορίες βρίσκονται οι άνθρωποι του γραφείου της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα

Πάτρα:"Φλερτάρουν" με την αυτοκτονία λόγω οικονομικού αδιεξόδου - Η φτώχεια φέρνει απόγνωση - "Εύθραυστη" η ψυχική μας υγεία Μπροστά σε απελπιστικές ιστορίες βρίσκονται οι άνθρωποι του γραφείου της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα
Είναι καταστάσεις πλέον γνωστές, δυστυχώς. Αλλά οι αφορμές για να καταγραφεί εκ νέου αυτό που συντελείται και στην Πάτρα του μνημονίου είναι συχνές και τραγικές, όπως η χθεσινή με την αυτοκτονία του 77χρονου στο Σύνταγμα.
Η φτώχεια έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα των περισσότερων νοικοκυριών και πολλοί οδηγούνται σε απόγνωση, καθώς η κρίση δεν έπληξε μόνο την τσέπη μας, αλλά και την ψυχική υγεία μας.
Το γραφείο της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα πριν δύο μήνες ξεκίνησε πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης για τους ανθρώπους που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους. Όπως αναφέρει στο www.thebest.gr o υπεύθυνος του γραφείου της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα κ. Τάσος Νικολαδάκης, σε αυτό το διάστημα υπήρξαν  περίοπου 200 τηλεφωνικές κλήσεις από αντίστοιχο αριθμό ανθρώπων, οι οποίοι εξέφρασαν ενδιαφέρον να ενταχθούν σε αυτό. Από αυτούς το 1/10 εντάχθηκε στο πρόγραμμα, ενώ το 1/4 από τους  200, 50 δηλαδοί άνθρωποι, είπαν είτε με άμεσο, είτε με έμμεσο τρόπο,  ότι θέλουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους!
"Πραγματικά δεν περιμέναμε να δούμε τόσες πολλές απελπιστικές ιστορίες. Γνωρίζουμε περιπτώσεις όπου οικογένεια ζει με τα 170 ευρώ της Πρόνοιας, και άλλες όπου και οι δύο γονείς είναι μακροχρόνια άνεργοι", δηλώνει ο κ. Νικολαδάκης.
Η οικονομική ασφυξία προκαλεί ντόμινο επιπτώσεων και μία από αυτές είναι και οι εξώσεις, λόγω αδυναμίας καταβολής ενοικίου. Σύμφωνα με τον κ. Νικολαδάκη ήδη αρκετοί είναι αυτοί που είναι επί της ουσίας άστεγοι, αλλά φιλοξενούνται από συγγενικά πρόσωπα, ενώ προβλέπει έξαρση του φαινομένου, κάτι που είχε κάνει  μέσω του www.thebest.gr και ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Πατρέων Θ. Μασσαράς.
Οι περιπτώσεις των ανθρώπων που έουν οδηγηθεί στην ξαφνική κατάρρευση  είναι στην πλειονότητά τους άτομα που συνήθως είχαν την οικονομική και ψυχολογική δύναμη να στηρίζουν τους άλλους, ωστόσο τώρα που το χαλί τραβήχτηκε κάτω από τα πόδια των περισσότερων, οι καταστάσεις ανατράπηκαν.
 ΠΗΓΗ:      http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/120441

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου