Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΤΡΑΓΙΚΟ !

31 νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα στη Σιβηρία



Pωσικό επιβατικό αεροσκάφος με 43 επιβαίνοντες, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του στη Σιβηρία.
Τριάντα ένα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 12 έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία, σύμφωνα με το υπουργείο καταστάσεων έκτακτης ανάγκης της Ρωσίας και όλοι τους ρωσικής καταγωγής.

Το γάλλο-ιταλικής κατασκευής ελικοφόρο αεροσκάφος ATR-72 turboprop, μόλις είχε απογειωθεί από το Τιούμεν με βόρειο-ανατολική πορεία προς την πετρελαϊκή πόλη Σουργκούτ όταν συνετρίβη.
Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι 39 επιβάτες και 4 μέλη του πληρώματος επέβαιναν στο αεροπλάνο. Παραμένει άγνωστο τι προκάλεσε τη συντριβή.
Νωρίτερα, οι τοπικές αρχές, δήλωσαν 32 τις ανθρώπινες απώλειες , αλλά ο αριθμός αυτός έχει ήδη αναθεωρηθεί σε 31.
Όλοι οι επιζώντες βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και οι γιατροί χειρουργούν οκτώ από αυτούς, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA στο Τιουμέν, ενώ σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar Tass όλο το πλήρωμα, το οποίο αποτελούνταν από δύο πιλότους και δύο αεροσυνοδούς, δε κατάφερε να επιζήσει.
Η πτήση 120, της εγχώριας ρωσικής αεροπορικής εταιρείας UTair, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 5:35 στην τοπική ώρα (01:35 GMT). Η εταιρεία ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι ο πιλότος είχε προσπαθήσει να κάνει αναγκαστική προσγείωση, όταν το αεροπλάνο έπεσε.
Μια ομάδα έρευνας και διάσωσης εντόπισε από τα διάσπαρτα συντρίμμια το σημείο συντριβής, σε χιονισμένη τοποθεσία περίπου 35 χιλιόμετρα από το Τιούμεν και κατάφερε να ανακτήσει τους καταγραφείς δεδομένων πτήσης - τα μαύρα κουτιά.
Ερευνητής των ομάδων διάσωσης που διατήρησε την ανωνυμία του, ανέφερε σε ειδησεογραφικά πρακτορεία, πως υπάρχουν ενδείξεις ότι το αεροπλάνο ίσως δεν είχε απο-παγωθεί σωστά από το πλήρωμα αεροδρομίου, πριν την απογείωση

Η εμφανώς κακή ασφάλεια των αερομεταφορών στη Ρωσία, κυρίως λόγω παρωχημένων στόλων αεροσκαφών, οδήγησαν πέρσι τουλάχιστον 15 αεροπλάνα σε συντριβή ή αναγκαστική προσγείωση, σκοτώνοντας 120 άτομα και εγήροντας ερωτήματα σχετικά με τη ελλιπή συντήρηση και την τήρηση κανόνων ασφαλείας.

Με σημαντικότερη τραγωδία αυτή του Σεπτεμβρίου, όπου 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένης όλης της ομάδας χόκεϊ Λοκομοτίβ Γιάροσλαβ και που ερευνητές διαπίστωσαν ότι προκλήθηκε από λάθος του πιλότου.

Επίσης το 2010, ο Πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι και δεκάδες άλλα ανώτερα στελέχη σκοτώθηκαν όταν το αεροπλάνο τους συνετρίβη καθώς προσέγγιζε το αεροδρόμιο του Σμολένσκ, στη δυτική Ρωσία, σε συνθήκες πυκνής ομίχλης.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου