Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ ! Ο ΗΡΩΔΗΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ !

Εκτρώσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα; Υποτροφίες σε Φοιτητές για να ξεπερνάνε τα ηθικά τους δειλήματα...



«Φιλανθρωπική» οργάνωση χρηματοδοτεί την εκμάθηση εκτρώσεων σε φοιτητές ιατρικής

Μία οργάνωση στις Η.Π.Α η οποία ιδρύθηκε με στόχο να βοηθήσει τους φοιτητές ιατρικής να λάβουν εκπαίδευση σε υπηρεσίες έκτρωσης αναμένεται να χορηγήσει υποτροφίες σε ομάδα φοιτητών στη Μεγάλη Βρετανία για πρώτη φορά.

Η οργάνωση Φοιτητές Ιατρικής για την Επιλογή (Medical Students for Choice (MSFC), η οποία ιδρύθηκε το1993 έπειτα από τη δολοφονία ενός γιατρού που εκτελούσε εκτρώσεις, θα παρέχει υποτροφίες σε σύνολο 15 Βρετανών και Ιρλανδών εκπαιδευόμενων ώστε να αναλάβουν την υποστήριξη στις βάρδιες εφημεριών στις κλινικές της Βρετανικής Υπηρεσίας Συμβουλευτικής της Εγκυμοσύνης (British Pregnancy Advisory Service (BPAS).
Οι χρηματοδότες ανησυχούν ότι η έλλειψη εκπαίδευσης εκτρώσεων στις σχολές ιατρικής σε συνδυασμό με την πολιτική εχθρότητα (όπως ισχυρίζονται) θα οδηγήσει στην έλλειψη του ειδικευμένου προσωπικού και θα θέσει σε κίνδυνο την πρόσβαση των γυναικών σε αυτές τις υπηρεσίες στο μέλλον!!
Η οργάνωση Φοιτητές Ιατρικής για την Επιλογή (ΒPAS) έχει επίσης προβεί στη βοήθεια και στήριξη ενός βρετανού φοιτητή ώστε να ιδρύσει μία ομάδα πίεσης για την πραγματοποίηση περισσότερης εκπαίδευσης σχετιζόμενης με την έκτρωση στα ιατρικά προγράμματα σπουδών.
Σε γράμμα που θα σταλεί στις ιατρικές σχολές για να διαμοιραστεί σε φοιτητές και να λειτουργήσει ως ένα γενικότερο κάλεσμα σε εκπαιδευόμενους ιατρούς, η αμερικανική οργάνωση λέει τα εξής:"Η επιλογή του ναι ή του όχι γίνεται για όλους μας σε καθημερινή βάση αλλά για μία γυναίκα με μη-προγραμματισμένη εγκυμοσύνη είναι μία επιλογή που τίθεται σε κίνδυνο... ο λόγος για την έκτρωση αλλάζει και η βοήθεια σας χρειάζεται....’’.
Οι φοιτητές που θα λάβουν τις υποτροφίες, θα «καταρτιστούν» σε δύο κλινικές της Βρετανικής Υπηρεσίας Συμβουλευτικής της Εγκυμοσύνης παρατηρώντας περίπου 60 εκτρώσεις και λαμβάνοντας συμβουλές από τους γιατρούς.
Η οργάνωση των Η.Π.Α παρέχει τις υποτροφίες ως μέρος του φιλανθρωπικού της προγράμματος!!! και οι επιτυχόντες θα μπορούν να επιχορηγηθούν με περίπου 650 λίρες Αγγλίας για τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής.
Η οργάνωση Φοιτητές Ιατρικής για την Επιλογή δαπανά ετησίως 100.000 δολάρια παρέχοντας υποτροφίες σε 10 χώρες. Τα 70.000 δολάρια διοχετεύονται σε προγράμματα στις Η.Π.Α ενώ τα 8.000 σε Καναδικά προγράμματα. Το 85% των φοιτητών που λαμβάνουν υποτροφία στις Η.Π.Α καταφέρνουν να παρέχουν πιστοποιημένα υπηρεσίες έκτρωσης!!!
Η αντίδραση σε αυτές τις κινήσεις έρχεται από τον Anthony Ozimic, ο οποίος είναι μέλος της Κοινωνίας για την Προστασία των Αγέννητων Παιδιών: "Αυτές οι ενέργειες αντανακλούν την απόγνωση της βιομηχανίας εκτρώσεων στο να προσελκύσει αρκετό ενδιαφέρον στους φοιτητές ιατρικής. Η πραγματικότητα είναι ότι εδώ και πολλά χρόνια ολοένα και λιγότεροι φοιτητές ιατρικής και ιατροί είναι πρόθυμοι να αναμιχθούν με το θέμα των εκτρώσεων. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην αυξημένη συνειδητοποίηση της ανήθικης πράξης της έκτρωσης’’.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου