Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ ΔΕΞΟΥ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ, ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ !

Independent: Χρωστάμε μια συγγνώμη στη χώρα που γέννησε την Ευρώπη

οικονομικό πείραμα, θύμα, Ελλάδα, Ευρώπη, αυτοκτονία, 77χρονος, τίμημα, επαίτες,
Για μαρτύριο που έχει υποβληθεί στον ελληνικό λαό κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η βρετανική...
εφημερίδα Independent η οποία τονίζει πως η Ευρώπη χρωστά μια «συγγνώμη» στην Ελλάδα.

«Πληρώνοντας το τίμημα για ένα ηλίθιο οικονομικό πείραμα» είναι ο τίτλος άρθρου το οποίο αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από τα σκληρά μέτρα της λιτότητας.

«Το μαρτύριο είναι ορατό παντού. Δεν μπορείς να φας το μεσημεριανό σου σε ένα καφέ χωρίς οι επαίτες να συρρέουν γύρω σου, οι άστεγοι να μαζεύονται σχεδόν σε κάθε γωνία του δρόμου...» αναφέρει ο αρθρογράφος ο οποίος γράφει και για την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου στο Σύνταγμα υπογραμμίζοντας ότι «ένα τρομερό μαρτύριο έχει επιβληθεί στον ελληνικό λαό ως αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής κρίσης».

«Τι χρωστάμε στον ελληνικό λαό; Συμπόνια, αλληλεγγύη και υποστήριξη και μία συγνώμη επίσης, εάν κάνουμε εκστρατείες υπέρ του ευρώ. Ακριβώς στο κατώφλι μας στην Ευρώπη η χώρα που γέννησε την ήπειρο πληρώνει το τίμημα του πιο ηλίθιου οικονομικού πειράματος στη σύγχρονη ιστορία» υπογραμμίζει ο ο αρθρογράφος.

πηγή

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/04/independent.html#ixzz1runeSl6L

1 σχόλιο:

  1. Μια συγγνώμη είναι λίγη. Τόσοι και τόσοι έχουν οδηγηθεί σε αυτοκτονίες και απόπειρες αυτοκτονίας εξαιτίας των πειραμάτων των «εταίρων» μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή