Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ !

Εκατομμύρια ευρώ για την εκλογική αποζημίωση


Διαβάστε πόσο θα κοστίσουν στους φορολογούμενους οι εκλογές.

Κατεπείγουσα εγκύκλιος Τέντε για να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας

Στα 20 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό που θα διατεθεί για τις εκλογικές αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων και των δημόσιων λειτουργών που μετέχουν στην εκλογική διαδικασία, ενώ στο παραπάνω ποσό περιλαμβάνονται και τα οδοιπορικά, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάσου Γιαννίτση.
Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, τα 20 εκατ. ευρώ που δεσμεύονται από το σχετικό, για τις εκλογές, κωδικό του υπουργείου Εσωτερικών θα διατεθούν για "τη χορήγηση ειδικής εκλογικής αποζημίωσης και των οδοιπορικών εξόδων των εφόρων αντιπροσώπων δικαστικής αρχής, αντιπροσώπων δικαστικής αρχής και στους γραμματείς και διερμηνείς των εφορευτικών επιτροπών των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012".
Την Τρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών είχε κάνει γνωστό ότι έχει μειωθεί κατά 45% σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση του 2009 το κόστος των εκλογών για το υπουργείο του και των άλλων υπηρεσιών που εποπτεύονται από το Εσωτερικών.
Στόχος του υπουργείου, όπως έχει επισημάνει επανειλημμένως ο Τάσος Γιαννίτσης, είναι να λάβουν το συγκεκριμένο επίδομα οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν πραγματικά με την προετοιμασία και διενέργεια των εκλογών, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία και το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, αλλά και τονίζοντας ότι το εκλογικό επίδομα θα πληρωθεί από τις μειώσεις μισθών, συντάξεων κ.λπ.
Σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση του Τάσου Γιαννίτση, στα ειδικά εκλογικά συνεργεία μετέχουν οι απασχολούμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών, στη Γενική Γραμματεία Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν αποσπασθεί σε άλλες υπηρεσίες.
Επίσης, οι απασχολούμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο Εθνικό Τυπογραφείο, οι απασχολούμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο Γραφείο του Νομικού Συμβούλου, οι απασχολούμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου στο υπουργείο Εσωτερικών κ.λπ.
Παρέμβαση Τέντε για να αποφευχθούν τα ευτράπελα
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, απέστειλε στους συναδέλφους του εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών δύο κατεπείγουσες εγκυκλίους για την πιστή εφαρμογή των διατάξεων της εκλογικής νομοθεσίας, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί το αδιάβλητο των βουλευτικών εκλογών, δίνοντας παράλληλα σχετικές εντολές για να αποτραπούν παράδοξα κατά την ημέρα της ψηφοφορίας.
Ακόμη, ο Ι. Τέντες ζητάει από τους Εισαγγελείς να μεριμνήσουν για την έγκαιρη επίδοση των διοριστηρίων εγγράφων προς τους δικαστικούς αντιπροσώπους και προς τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, ενώ επισημαίνει ότι η επίδοση των διορισμών -αν αυτό είναι αναγκαίο- μπορεί να συνεχιστεί κατά τα Σάββατα και τις Κυριακές.
Αν για οποιοδήποτε λόγο καταστεί αδύνατη η επίδοση διοριστηρίου εγγράφου, ο δικαστικός επιμελητής θα συντάσσει επί του σώματος του διοριστηρίου εγγράφου βεβαίωση για το λόγο που δεν έγινε η επίδοση, ενώ τη βεβαίωση θα υπογράφει ο δικαστικός επιμελητής (με ευανάγνωστο το όνομά του), αφού θέσει και τη χρονολογία σύνταξης της επίμαχης βεβαίωσης.
Παράλληλα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός υπογραμμίζει ότι προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά των δικαστικών αντιπροσώπων οι οποίοι δεν θα εμφανιστούν στα εκλογικά τμήματα που διορίστηκαν, πρέπει τα αποδεικτικά επιδόσεων των διοριστηρίων να κρατηθούν στις κατά τόπους Εισαγγελίες Πρωτοδικών.
Οι εισαγγελείς Πρωτοδικών δεν πρέπει να παραλείψουν να φροντίσουν σε συνεργασία με τους αρμόδιους Αστυνομικούς Διευθυντές της περιφέρειάς τους για την ασφαλή φύλαξη και διακίνηση του εκλογικού υλικού (σάκων, εκλογικών καταλόγων, ψηφοδελτίων κ.λπ.), προσθέτει ο εισαγγελέας του ΑΠ.
Άμεση δράση σε περίπτωση απουσίας
Τέλος, ο κ. Τέντες τονίζει ότι οι εισαγγελείς, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές, πρέπει εγκαίρως να προβούν στις δέουσες ενέργειες, έτσι ώστε κατά την ημέρα των εκλογών να εντοπιστούν αμέσως τα εκλογικά τμήματα στα οποία δεν έχει μεταβεί ο δικαστικός αντιπρόσωπος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανοίξουν οι κάλπες.
Οι αστυνομικές αρχές πρέπει την 6η Μαΐου 2012 να διαθέσουν περιπολικό και δύο αστυνομικούς, προκειμένου να μεταβούν στα εκλογικά τμήματα της περιφέρειάς τους, για να διαπιστώσουν εάν κάποιος δικαστικός αντιπρόσωπος δεν μεταβεί σε αυτά ή για κάποιους λόγους δεν είχε αρχίσει η εκλογική διαδικασία.
Στην τελευταία αυτή περίπτωση οι αστυνομικοί πρέπει αμέσως να ενημερώσουν τον αρμόδιο έφορο δικαστικών αντιπροσώπων και τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος πρέπει με τη σειρά του να ενημερώσει τηλεφωνικά την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

news247
ΠΗΓΗ:      http://sarotiko.blogspot.com/2012/04/blog-post_920.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου