Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥΣ!

ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑΣ

  
Στα χέρια αδίστακτων ληστών βρίσκονται τα ιερά λείψανα της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας ύστερα από την διάρρηξη της φερώνυμης Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής στη Θεσσαλονίκη.


Η ληστεία έγινε, κατά τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, το βράδυ της 22ας προς 23ης Απριλίου, πιθανότατα τα ξημερώματα της εορτής του Αγίου Γεωργίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η διάρρηξη έγινε τη νύχτα, από τις 10 το βράδυ έως τις 5:40 τα ξημερώματα της 23ης Απριλίου, και οι ληστές χρειάσθηκε να «ανοίξουν» 5 πόρτες για να φτάσουν στο εσωτερικό του Καθολικού της Ιεράς Μονής και να διαπράξουν την ανίερη πράξη τους αρπάζοντας την ιερή «λεία» τους.

Η λειψανοθήκη με την Κάρα της Αγίας Αναστασίας, η λειψανοθήκη με το πόδι της Αγίας, μια λειψανοθήκη με αποτμήματα λειψάνων της Αγίας Αναστασίας, της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Μοδέστου, ένας νεότερης τέχνης σταυρός ευλογίας που βρισκόταν πάνω στην Αγία Τράπεζα και μια άδεια λειψανοθήκη βρίσκονται πλέον στα χέρια των ληστών.

Να σημειωθεί ότι οι λειψανοθήκες χρονολογούνται μετά το 1830, δηλαδή μετά το ολοκαύτωμα της Μονής. Επίσης διέρρηξαν το παγκάρι και αφαίρεσαν άγνωστο ποσό από τις προσφορές των πιστών καθώς επίσης και αντικείμενα προς πώληση από το εκθετήριο της Μονής.

ΠΗΓΗ:      http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6173:eklepsan-ta-leipsana-tis-agias-anataias&catid=99:nea&Itemid=369 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου