Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ !

Το... θυμήθηκε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές - Παπανδρέου: Συγγνώμη για την ανεργία και τις μειώσεις σε μισθούς σε συντάξεις!


- Εκ μέρους όλου του πολιτικού κόσμου και όχι προσωπική η συγγνώμη Παπανδρέου
- «Καλύτερα θυμωμένοι οι Έλληνες, παρά χρεοκοπημένοι» είπε
- Διευκρίνισε δυο χρόνια μετά τι εννοούσε με το «λεφτά υπάρχουν»
- «Ήξερα από την άνοιξη του '11 ότι ο ΠΑΣΟΚ δε μπορούσε να συνεχίσει μόνο του»

Όλα καλώς καμωμένα, όλα για το συμφέρον της πατρίδας και για να αποφευχθεί η χρεοκοπία. Και μια συγγνώμη, όχι προσωπική αλλά στο όνομα όλων, καθυστερημένη, ίσως και ανούσια πια. Ανούσια γιατί οι μισθοί και οι συντάξεις που τσεκουρώθηκαν, δε θα επιστρέψουν. Και γιατί οι χιλιάδες που έμειναν άνεργοι, δε θα βρουν δουλειά εξαιτίας της.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο άνθρωπος που κυβέρνησε τη χώρα για δυο ολόκληρα χρόνια, που την οδήγησε στο ΔΝΤ, στο δανεισμό, στην τρόικα και στο μνημόνιο, προτιμά τους Έλληνες θυμωμένους, παρά χρεοκοπημένους. Αυτό είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ''Πελοπόννησος''.

«Καλύτερα οι Έλληνες να θυμώνουν γι' αυτά που ζουν, παρά να ζήσουν την απόλυτη καταστροφή μιας χρεοκοπίας. Και αυτό το αποτρέψαμε. Ξέραμε ότι θα έχει κόστος. Αλλά ήταν συλλογική η απόφασή μας να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον» είπε. Και μιλώντας για συλλογικό καθήκον, ζήτησε και συλλογική... συγγνώμη!

Οι μισθοί και οι συντάξεις έφτασαν σε επίπεδα Βουλγαρίας. Χιλιάδες Έλληνες δε μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Η ανεργία «χτυπάει» κόκκινο και ξεπερνά ο ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Για όλα αυτά «θα ήθελα εκ μέρους όλου του πολιτικού κόσμου να τους ζητήσω συγνώμη» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Φταίνε όμως και οι άλλοι. Οι προηγούμενοι, μην τα ξεχνάμε... «Πληρώσαμε και πληρώνουμε λάθη δεκαετιών. Δεν μπόρεσα να αποτρέψω τις άδικες αποφάσεις που είχαμε ανάγκη, για να μην καταρρεύσει η χώρα. Και αυτό, είναι ευθύνη όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων, είτε κυβέρνησαν, είτε όχι τη χώρα. Τους διαβεβαιώνω με το χέρι στην καρδιά πως έκανα ό,τι μπορούσα, έκανα ό,τι ήταν δυνατόν».

Τι σημαίνει «λεφτά υπάρχουν»
Το σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του 2009, που λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 2ας Οκτωβρίου αποδείχθηκε πως έπρεπε να έχει και ένα «δεν» στη μέση, εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις. Ο Γιώργος Παπανδρέου διευκρίνισε για πρώτη φορά τι εννοούσε και... ευχαρίστησε τον Αντώνη Σαμαρά γιατί πλέον, όπως λέει, τον επιβεβαιώνει!

«Άκουσα τον κ. Σαμαρά πρόσφατα, να λέει ότι «η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα που την κατάντησαν υπερχρεωμένη. Ποιά είναι η περιουσία της χώρας μας: Είναι ο φυσικός της πλούτος… και είναι - πάνω απ' όλα - το ταλέντο των ανθρώπων της…». Τον ευχαριστώ που επαναλαμβάνει όσα λέω εδώ και χρόνια. Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έλεγα «λεφτά υπάρχουν». Ποτέ δεν το εννόησα ως εντολή για παροχές».

newsit
ΠΗΓΗ:      http://sarotiko.blogspot.com/2012/04/blog-post_6562.html

2 σχόλια:

  1. Και μέχρι τις εκλογές έχουμε ν΄ακούσουμε πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μας βγει και ήρωας στο τέλος ο Γιώργης. Συκοφαντημένος κιόλας. Άκουσε 'κει να μην καταλάβουμε τι εννοούσε με το λεφτά υπάρχουν! Άραγε και το αλησμόνητο «Τσοβόλα δώσ' τα όλα» είχε την ίδια σημασία; Εννοούν τον φυσικό πλούτο της χώρας; Μάλλον κάποιοι εδώ στην Ελλάδα περνούν τη δική τους «κρίση»: κρίση αυτοσυνειδησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή