Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Πάτρα: Στο "μαύρο" του το χάλι ο Φάρος – Δείτε τις εικόνες ντροπής που κατέγραψε ο φακός του thebest

Κοινωνία

Αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ του Χρήστου Κοσμά

Πάτρα: Στο "μαύρο" του το χάλι ο Φάρος – Δείτε τις εικόνες ντροπής που κατέγραψε ο φακός του thebest  Αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ του Χρήστου Κοσμά
Εικόνες ντροπής κατέγραψε στον Φάρο της Πάτρας, ο φωτογραφικός φακός του thebest και του Χρήστου Κοσμά. Ο χώρος, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια, αποτελούσε κόσμημα για την πόλη, τόπο συνάντησης για τους μεγάλους και παιχνιδιού για τους μικρούς, έχει αφεθεί σήμερα στην τύχη του.
Όπου και να κοιτάξει κανείς, τα σημάδια της πλήρους εγκατάλειψης είναι κάτι παραπάνω από εμφανή.
Σκουπίδια παντού.
Κάδοι κατεστραμμένοι. Όλα τα παιχνίδια της παιδικής χαράς χαλασμένα. Το γρασίδι δεν θυμίζει σε τίποτα τις παλιές καλές εποχές. Οι λάμπες από τα περισσότερα φωτιστικά σπασμένες. Το κτίριο, όπου στεγαζόταν η καφετέρια, ερμητικά κλειστό. Σημεία που πριν χρησιμοποιούσαν οι Πατρινοί για την αναψυχή τους, έχουν τώρα μετατραπεί σε προσωρινά καταλύματα των μεταναστών.
Οι υποδομές που είχαν ξεκινήσει να δημιουργούνται, έχουν μείνει μισοφτιαγμένες, και πολλά πολλά ακόμη, που κάνουν τους πάντες να θλίβονται… τους πάντες εκτός μάλλον από τους υπευθύνους που για μια ακόμα φορά λάμπουν δια της απουσίας τους.
«Δυστυχής! Παρηγορία μόνη σου έμενε να λες περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις!», που έγραφε και ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός.
 Θάνος Χριστακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου