Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΑΝ ΒΑΖΟΥΜΕ "ΠΑΝ' ΑΠ' ΟΛΑ" ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ! ΠΟΣΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕΣ ΑΝ ΕΚΑΝΕΣ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΣΟΥ !

Δικαστική απόφαση δίνει την δυνατότητα σε ασθενή στο Ηνωμένο Βασίλειο να προχωρήσει σε ευθανασία



Δικαστής του Λονδίνου αποφάσισε την Δευτέρα ότι ο Tony Nicklinson, ο οποίος είναι 58 ετών - παντρεμένος και με δύο ενήλικες κόρες, μπορεί να προχωρήσει στην νομική πράξη που θα επιτρέψει στους γιατρούς του να προχωρήσουν σε ευθανασία μέσω θανατηφόρου ένεσης.


Οι υποστηρικτές καθώς και οι διαφωνούντες με την ευθανασία πιστεύουν ότι εάν ο Nicklinson κερδίσει την νομική μάχη, η συγκεκριμένη υπόθεση θα αποτρέψει ουσιαστικά τις νομικές απαγορεύσεις προς τους ιατρούς στο θέμα της ευθανασίας των ασθενών.
Ο νόμος που βρίσκεται σε ισχύ δεν αναγνωρίζει την ευθανασία ή «τον φόνο ελεημοσύνης» και όποιος γιατρός προέβαινε στην πράξη της θανατηφόρου ένεσης θα διωκόταν ποινικά για φόνο.
Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου αποφάσισε ότι η υπόθεση θα πρέπει να προχωρήσει σε δικαστική επανεξέταση. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εκφράζει τις αντιρρήσεις του, καθώς προτείνει ότι το ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί στο Βρετανικό Κοινοβούλιο.
Ο Nicklinson περιέγραψε την ζωή του ως «βαρετή, υπονομευτική, αναξιοπρεπής, δυστυχισμένη και ανυπόφορη». Κατά την διάρκεια της ακρόασης η σύζυγος του Nicklinson , Jane δήλωσε: «Ο μόνος τρόπος να απαλλάξουμε την δυστυχία στην ζωή του Tony είναι να τον σκοτώσουμε… Επειδή δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνος του πρέπει να θανατωθεί…»
Ο Nicklinson υπέστη έμφραγμα το 2005 και το σύνδρομο από το οποίο πάσχει έχει προκαλέσει την ολική του παράλυση γεγονός που τον καθιστά εξαρτώμενο από τους άλλους για όλες του τις ανάγκες. Μετά την δικαστική απόφαση, δήλωσε ενθουσιασμένος.
« Η ιατρική του 21ΟΥ αιώνα είναι απαράδεκτο να «κυβερνάται» από τις αντιλήψεις του 20ου αιώνα ως προς το θάνατο» δήλωσε στο δικαστήριο. «Χρειάζομαι βοήθεια σχεδόν σε όλες τις πτυχές της ζωής μου». «Δεν έχω καθόλου ιδιωτική ζωή και αξιοπρέπεια. Πλένομαι, ντύνομαι και πηγαίνω στο κρεβάτι για ύπνο από φροντιστές, που είναι εκτός των άλλων..Βαρέθηκα την ζωή μου και δεν θέλω να περάσω περίπου 20 χρόνια ακόμη σε αυτή την κατάσταση».
Ο David Perry QC, που εκπροσωπεί το Υπουργείο Δικαιοσύνη, είπε σε δήλωσή του προς το Ανώτατο Δικαστήριο ότι ο κος Nickilson «λέει προς το δικαστήριο ότι πρέπει να εξουσιοδοτήσει και να καταστήσει νόμιμη την σκόπιμη αφαίρεση της ζωής του».
“Αυτός δεν μπορεί να είναι ο νόμος της Αγγλίας και της Ουαλίας εκτός εάν το Κοινοβούλιο αποφασίσει διαφορετικά’’ δήλωσε ο Perry.
Ορισμένοι υποστηρίζουν όμως ότι η παθητική ευθανασία είναι ήδη νομικά αποδεκτή στην Βρετανία μέσω της προκλητής αφυδάτωσης και ασιτίας των ασθενών.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου