Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΝΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ! ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ !

Δικαστές: Συνετίστηκε ο Εφραίμ


Oι δικαστές που τον αποφυλάκισαν με όρους έκριναν ότι δεν πρόκειται για προσωπικότητα με ροπή στην τέλεση εγκληματικών πράξεων....

ώστε να πιθανολογείται κίνδυνος τέλεσης εκ μέρους του και άλλων εγκλημάτων .

Ωστόσο, μόλις τρεις μήνες πριν, για τον ίδιο άνθρωπο, το ίδιο ανώτερο Δικαστικό Συμβούλιο (με άλλη σύνθεση) διατάσσοντας την προφυλάκιση του Εφραίμ είχε κρίνει ότι πρόκειται για άτομο με ροπή στην εγκληματική δράση που είναι στοιχείο της προσωπικότητας του και ενεργεί επιτήδεια και μεθοδευμένα . ...

Μάλιστα, οι δικαστές έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι σε περίπτωση που παραμείνει ελεύθερος υπάρχει κίνδυνος να εκμεταλλευθεί πάλι την ιδιότητα του αυτή για την διάπραξη και άλλων πράξεων συναφών με αυτές που του αποδίδει το κατηγορητήριο.

Είναι πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα, εφόσον συνεχίζεται η αντιδικία με το δημόσιο για τις αμφισβητούμενες εκτάσεις, λαμβανόμενες υπόψιν και της εξαιρετικής δεινότητας που επέδειξε στην μεθόδευση των επίδικων εγκλημάτων και της ικανότητας επιτηδευμένης πειθούς, σε πλήθος ετερόκλητων δημοσίων προσώπων διαφορετικών αρμοδιοτήτων .

Στο σημερινό σκεπτικό του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο αντικαθίσταται η προσωρινή κράτηση του ηγούμενου Εφραίμ με 300.000 ευρώ χρηματική εγγύηση και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου τόσο από τη χώρα όσο και από τη Μονή Βατοπεδίου, καθώς και της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο Α.Τ της περιοχής του, αφού τονίζεται ότι προκύπτουν ενδείξεις σε βάρος του για την τέλεση αξιόποινων πράξεων, εντούτοις καταλήγει ως εξής:

* Επειδή όλη η υπόθεση αστικώς και ποινικώς εκκρεμεί ενώπιον των δικαστηρίων, δεν υφίσταται εκ νέου περίπτωση εκ νέου ανάμειξης στη υπόθεση διοικητικών υπηρεσιών, ώστε να υπάρχει κίνδυνος επηρεασμού των οργάνων αυτών εκ μέρους του κατηγορούμενου, μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος από τα αρμόδια δικαστήρια .

* Εξάλλου, πολλοί και σημαντικοί εκπρόσωποι του θρησκευτικού κόσμου εκφράζονται με έντονα θετικό τρόπο για το πρόσωπο, το χαρακτήρα και το έργο του κατηγορούμενου, γεγονός που συνηγορεί ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις αποκλειστικώς στα πλαίσια της διεκδίκησης από τη μονή των ως άνω ακινήτων και ότι δεν πρόκειται για προσωπικότητα με ροπή στην τέλεση εγκληματικών πράξεων, ώστε να πιθανολογείται κίνδυνος τέλεσης εκ μέρους του και άλλων εγκλημάτων .

Επιπλέον κρίθηκε ότι: Ο χρόνος κράτησης του κατηγορούμενου υπερβαίνει τους 3 μήνες, κρίνεται σε κάθε περίπτωση ικανός να συνετίσει τον κατηγορούμενο και να τον αποτρέψει από την τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων. Σημειώνεται ότι από όλους τους κατηγορούμενους, μόνο ο παρών κατηγορούμενος είναι προσωρινά κρατούμενος .

Επίσης, στο βούλευμα σημειώνεται ότι δεν τυγχάνει ύποπτος φυγής, ότι προέκυψαν προβλήματα στην υγεία του καθώς και ότι δεν είχε ποινική εμπλοκή, ούτε πριν ούτε μετά το Βατοπέδι σε άλλες παράνομες πράξεις.

axortagos
ΠΗΓΗ:    http://sarotiko.blogspot.com/2012/03/blog-post_9133.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου