Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΑΡΓΗΣΕΣ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ !


IMG 1956

Βολές Αρχιεπισκόπου κατά όσων εμπαίζουν Πατρίδα και Εκκλησία

Βολές κατά όλων όσων "εμπαίζουν την Πατρίδα μας", εξαπέλυσε σήμερα από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Θεοτόκου Καλλιθέας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
 Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την απόρριψη της τροπολογίας από την Βουλή που αφορά στην επένδυση φωτοβολταϊκών  της Εκκλησίας στην Πεντέλη.
«Μπορεί κάποιες φορές να φαίνεται ότι την Εκκλησία την ταπεινώνουν, όμως αυτό δεν ισχύει, διότι η Εκκλησία πάντα στο τέλος νικάει», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, στέλνοντας σαφές μήνυμα σε όλους εκείνους που εμποδίζουν το έργο της.
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αναφορά του στον "εμπαιγμό", όπως είπε, "του ελληνικού κράτους από ξένους αρχηγούς".
«Κάποιοι λένε ότι μας αγαπάνε, αλλά δεν μας αγαπάνε! Κάποιοι λένε ότι μας στηρίζουν, αλλά τελικά δεν μας στηρίζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.
Επίσης εκανε παραλληλισμό των δύο εορτών, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αλλά και Εθνικής εορτής της Επαναστάσεως, λέγοντας πως «πάντοτε η Εκκλησία ήταν και δήλωνε το παρόν, στις εύκολες και δύσκολες καταστάσεις».
Ο κ. Ιερώνυμος στην ομιλία του αναφέρθηκε, τέλος, στην Ελευθερια του έθνους, αλλά και την Ελευθέρια του ατόμου.
ΠΗΓΗ:        http://www.romfea.gr/ekklisia-tis-ellados/12020-voles-arxiepiskopou-ekklisia-patrida

1 σχόλιο:

  1. «ΑΡΓΗΣΕΣ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ !» Λίγο το φεγγάρι, λίγο τα λουλούδια που ανθίζουν, λίγο το ότι ο Ερμής ήταν ανάδρομος, στο τέλος το κατάλαβε! Μπορεί βέβαια να φταίει και η ηλικία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή