Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΩΧ, ΩΧ, ΩΧ !

Μπαμπινιώτης σε Αρχιεπίσκοπο: «Θα σταθώ στο πλευρό της Εκκλησίας»

iero-mpampiniotis
Γράφει ο Γιώργος Φερδής, 10.06
Συνάντηση με το Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, είχε πριν από λίγο ο νέος Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Γ. Μπαμπινιώτης.
Ο Υπουργός πέρασε την πύλη του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου λίγο μετά τις 9 το πρωί και η συνάντηση είναι εθιμοτυπική, αλλά όπως είπε και ο ίδιος είναι και ουσιαστική.
Ο Αρχιεπίσκοπος τον ευχαρίστησε και του ευχήθηκε για τον νέο ρόλο του στην Κυβέρνηση λέγοντας, ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Ο κ. Μπαμπινιώτης είπε εισερχόμενος στο γραφείο του Μακαριωτάτου ότι :«έχω δηλώσει και δημόσια ότι έχω μια βαθιά πίστη, αυτή που έχει όλος ο απλός ελληνικός λαός, θεώρησα χρέος μου να έρθω όχι απλώς εθιμοτυπικά να συζητήσουμε τα θέματα της Εκκλησίας μας, τα οποία μάλιστα είναι ιδιαιτέρως επίκαιρα τώρα που πλησιάζει η εορτή της 25ης Μαρτίου διότι όσοι ξέρουν την ιστορία ο κλήρος έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην επανάσταση μέσα από το Διαφωτισμό».
«Δεν πρέπει να τα ξεχνάμε αλλά να τα ξαναπερνάμε μέσα από την παιδεία μας διότι αυτή είναι η παράδοσή μας, αυτός είναι ο πολιτισμός μας. Βασικό κομμάτι του πολιτισμού μας είναι η Εκκλησία και η Ορθόδοξη πίστη μας», πρόσθεσε ο Υπουργός.
Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «επομένως η παρουσία μου εδώ είναι ουσιαστική και όχι εθιμοτυπική και δηλώνω ότι όπου μπορούμε και για όσο διάστημα είμαι θα σταθούμε πλάι στην Εκκλησία η οποία συμπαρίσταται πλάι στον Ελληνικό Λαό».
«Θέλω να σας συγχαρώ και δημόσια για όλη την δραστηριότητα που έχει αναπτύξει η Εκκλησία μας. Θα είμαι και εγώ κοντά σας ως απλός υπηρέτης που στην πραγματικότητα είναι η ετυμολογία του Υπουργού», τόνισε κλείνοντας ο Υπουργός Παιδείας.
Από την μεριά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος δήλωσε ότι «ευχαριστούμε πάρα πολύ και να ευχηθούμε να μπορέσετε αυτές τις σκέψεις να τις κάνετε πραγματικότητα και εμείς θα είμαστε κοντά σας και ακόμα θα έλεγα ότι όσο αναφορά την κρίση και τις δυσκολίες που περνάμε».
«Θα τα ξεπεράσουμε και αυτά με αγώνα και ίσως είναι μια ευκαιρία να δούμε πολλά πράγματα τα οποία τα ξεχάσαμε, τι μας λείπει, τι μπορούμε να κάνουμε να τα ξαναβάλουμε στην θέση τους», πρόσθεσε κλείνοντας.

ΠΗΓΗ:    http://romfea.gr/epikairotita/11901-mpampiniotis-ieronimos-sinantisi 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου