Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΤΟΤΕ ΔΕΣΠΟΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΛΕΜΕ "ΠΑΤΕΡΙΚΗ" ;

Ιγνάτιος: "Αυτό που καλούμε "μεταπατερική, δεν είναι "αντιπατερική" Θεολογία"

"Η Ορθοδοξία είναι η πίστη των Πατέρων, που εξακολουθούν και σήμερα να είναι οι μοναδικοί  Πατέρες και Διδάσκαλοι της Οικουμένης. Και οι Πατέρες αυτοί δεν ανήκουν μόνο στο παρελθόν αλλά είναι οι διαχρονικοί φάροι του παρόντος και του μέλλοντος, «διά τους μέλλοντας κληρονομείν σωτηρίαν»,
αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμα του για την Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
Επίσης τονίζει: "Δεν υπάρχει μεταπατερικότητα ξεκομμένη από τη διαχρονική διδασκαλία των Αγίων Πατέρων, ξεκομμένη από την αιώνια Αλήθεια της Ορθοδοξίας. Αυτό, που κάποτε καλούμε «μεταπατερική», δεν είναι «αντιπατερική» θεολογία, αλλά θεολογία «μετά», δηλ. μ α ζ ί  με τους Αγίους Πατέρες".
ΠΗΓΗ:    http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11124:-q---q---qq-q&catid=13

1 σχόλιο:

  1. Άρα μεταχριστιανική Ευρώπη σημαίνει Ευρώπη μαζί με τον Χριστιανισμό (;!). Ο Σεβασμιώτατος πρέπει να είναι πιο διακριτικός στα λεγόμενά του γιατί με αυτά που λέει γελάνε ακόμα και οι δικοί του, οι της Ακαδημίας «Θεολογικών» Σπουδών του Βόλου.

    ΥΓ.: Η προσπάθεια αυτή να αποδειχθεί ότι μεταπατερική = μαζί με τους Πατέρες, θυμίζει την προσπάθεια των πολιτικών να αποδείξουν πως όταν ξεπουλάνε την Ελλάδα, είναι «μαζί» με τα συμφέροντά της. Ελπίζω το μικρόβιο της πολιτικής (λαϊκισμός ή πείτε το όπως αλλιώς θέλετε), να μην περάσει και στην Εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή