Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ! ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΜΕ ΟΣΑ ΚΑΝΟΥΝ! Ο π. ΠΑΪΣΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ : "ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥΣ"!!!

Η τρόικα φέρνει καταιγίδα μέτρων το καλοκαίρι – Άγριο τσεκούρι ή και κατάργηση του εφάπαξ και των αποζημιώσεων


- Στο τραπέζι και η νέα μείωση του κατώτατου μισθού
- Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες μειώσεις μισθών στο δημόσιο
- Βάζει χέρι στο εφάπαξ ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων η τρόικα

Τον Ιούνιο τα περιμένουμε, δεν αποκλείεται όμως τα νέα μέτρα να μας έρθουν... νωρίτερα! Και αυτό γιατί ο προϋπολογισμός του 2012 δε... βγαίνει και δεν αποκλείεται έως τον Μάιο να χρειαστούν κι άλλα μέτρα, ύψους 2 δισ. ευρώ!

Τα μέτρα του Ιουνίου τα περιμένουμε, τα έχει προαναγγείλει άλλωστε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το ζήτημα τώρα είναι, τι είδους μέτρα θα μας... πάρει η τρόικα...

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής έρχονται επώδυνες περικοπές, ακόμη και κατάργηση του εφάπαξ στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και των αποζημιώσεων για απόλυση ή συνταξιοδότηση!

Και δεν είναι φυσικά μόνο αυτά! Στο τραπέζι πέφτει ξανά ο κατώτατος μισθός και οι συντάξεις για περαιτέρω μείωση, μόλις λίγους μήνες μετά το άγριο μαχαίρι του 22% που μας έκανε... Βουλγαρία αφού ο μισθός για νέους κάτω των 25 χρόνων διαμορφώνεται στα 511 ευρώ και για τους υπόλοιπους στα 568 ευρώ, ενώ η αποζημίωση για απόλυση πέφτει στο 1/4 του μισθού!

Το «τσεκούρι» συμπαρασύρει εκτός από τους μισθούς και τα κοινωνικά επιδόματα. Ήδη το επίδομα ανεργίας κατρακύλησε από τα 451 ευρώ στα 359 ευρώ, το εποχικό επίδομα από τα 587 στα 458 ευρώ, το επίδομα μητρότητας από τα 751 ευρώ στα 586, ενώ το επίδομα ανεργίας για εποχικά απασχολούμενους μειώνεται στα 251 ευρώ ενώ ο μισθός ενός μαθητευόμενου αγγίζει μόλις τα 359 ευρώ.

Κι αυτά είναι μόνο η αρχή. Γιατί μέσα στο 2012 δεν αποκλείεται να έρθουν νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων μέσω αλλαγών στο ενιαίο μισθολόγιο, μειώσεις άνω του 10% που προβλέπει το νέο μνημόνιο στα ειδικά μισθολόγια αλλά και εισοδηματικά κριτήρια για όσους παίρνουν κοινωνικά επιδόματα.

newsit
ΠΗΓΗ:    http://sarotiko.blogspot.com/2012/03/blog-post_3956.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου