Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

... ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ;;;

Ετοιμάζονται ναοί για άθεους στην Μεγάλη Βρετανία;;




Ο Βρετανός άθεος Alain de Botton ανακοίνωσε πριν από καιρό τα σχέδια του για το χτίσιμο «ναών για άθεους» γύρω από το Ηνωμένο Βασίλειο, με την αρχή να πραγματοποιείται με την κατασκευή ενός μαύρου πύργου στο Λονδίνο ύψους μεγαλύτερου των 150 μέτρων!!
Ο De Botton δήλωσε προκλητικά ότι «οι θρησκείες περνούν τα μηνύματα τους μέσα από όμορφα κτίρια και η βίβλος από μόνη της δεν επαρκεί. Γιατί οι θρησκευόμενοι θα πρέπει να «έχουν» τα πιο όμορφα κτίρια στην χώρα; Ήρθε η ώρα οι άθεοι να αποκτήσουν τις δικές τους εκκλησίες και καθεδρικούς ναούς!!!!»
Ο De Botton συνεχίζει λέγοντας ότι «οι άθεοι όπως ο Richard Dawkins δεν μπορούν να πείσουν τους ανθρώπους να μην πιστεύουν διότι δεν έχουν τα κτίρια, τα τελετουργικά και τα έργα τέχνης της θρησκείας».
Ο πρώτος ναός ο οποίος αναμένεται να χτισθεί θα είναι αφιερωμένος στην ιδέα της προοπτικής!!!, με κάθε εκατοστό του ναού να αντιπροσωπεύει το 1 εκατομμύριο έτη, έτσι τα 46 μέτρα ύψους να «τιμούν την ηλικία της γής: 4,6 δισεκατομμύρια έτη»!!!
Στην βάση του πύργου θα υπάρχει μία δέσμη χρυσού παχούς ενός χιλιοστού που θα αντιπροσωπεύει τον χρόνο της ανθρωπότητας πάνω στην γή!!!
Το ύπουλο σκεπτικό των Βρετανών άθεων είναι η ιδέα να χτιστούν ναοί που να υπογραμμίζουν την αντίληψη για την ασημαντότητα του χρόνου της ανθρωπότητας στον πλανήτη!
pentapostagma.gr με πληροφορίες από thetrumpet.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου