Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ... ΑΛΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ! ΦΥΛΑΚΗ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ;

Ο Προϊστάμενος ΟΔΔΗΧ αφήνει αιχμές για πολιτικές ευθύνες

Γράφει το Πρώτο Θέμα:

Αμείλικτος παρουσιάστηκε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ ο προϊστάμενος του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου για τους εγκληματικούς χειρισμούς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου οι οποίοι οδήγησαν άνευ όρων την χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ. Να σημειωθεί ότι ο κ. Χριστοδούλου διορίστηκε στον οργανισμό διαχείρισης δημόσιου χρέους από τον
κ. Παπακωνσταντίνου και παρακολούθησε από κοντά όλους τους κυβερνητικούς χειρισμούς τους κρίσιμους μήνες του 2009 - 2010 κατά τους οποίους η χώρα επιχειρούσε εναγωνίως να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές. Το γεγονός αυτό καθιστά την μαρτυρία του ως ουσιώδη και τις ευθύνες που προσδίδει στον κ. Παπακωνσταντίνου εξαιρετικά επιβαρυντικές.

Ειδικότερα ο κ. Χριστοδούλου μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή ξεκαθάρισε ότι ήταν «ατυχείς οι δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου περί Τιτανικού» όπως «ατυχείς ήταν και οι δηλώσεις για το ΔΝΤ όταν η χώρα έψαχνε να δανειστεί από τις αγορές» ενώ παραδέχτηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι «μου ήρθε ταμπλάς» όταν «Τον Απρίλιο του 2010 που είχαμε ξεκινήσει, είχαμε βγάλει μία πολύ πετυχημένη έκδοση ομολόγων που ήταν πενταετίας, μία πολύ επιτυχημένη δεκαετίας και είχαν αρχίσει τα spreads να μαζεύουν στην Ελλάδα και ξαφνικά πληροφορούμαι ότι μέσα σ' ένα μήνα θα έχουμε νέα αναθεώρηση»!



Χαριστική βολή για Παπακωνσταντίνου από τον πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ - Πρώτο Θέμα - 13/03/12



Δηλαδή ενώ ο Οργανισμός Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους είχε εκδώσει επιτυχημένες σειρές πενταετών και δεκαετών ομολόγων και τα spreads μειώνονταν εμφανίζεται ξαφνικά ο Υπουργός Οικονομικών και δηλώνει ότι η ελληνική οικονομία είναι ένας Τιτανικός με αποτέλεσμα να τιναχτούν οι αγορές στον αέρα. Λέει ο Χριστοδούλου:

«Έγιναν κάποια σχόλια ότι εμείς εάν δεν πάρουμε βοήθεια από τη Γερμανία, θα πάμε στο IMF. Ήταν μία ατυχής τοποθέτηση για τις αγορές. Γιατί οι αγορές ενώ άκουγαν ότι το χαρτί πάει καλά, τα spreads έπεφταν κ.λπ, ξαφνικά έλεγαν «καλά αφού αυτοί σήκωσαν λεφτά και πάνε πάρα πολύ καλά, γιατί συνεχίζουν και μας απειλούν ότι θα πάνε στο ΔΝΤ; Μήπως υπάρχει κάτι που δεν βλέπουμε;». Και ξαφνικά φρίκαραν. Αρχίζουν και λένε ότι μήπως γίνεται κάτι; Αλλιώς τους περιμένουμε να συμπεριφέρονται και αλλιώς συμπεριφέρονται».

Ουσιαστικά ο Χριστοδούλου αφήνει σαφέστατες αιχμές προς Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου για την κατάσταση που φτάσαμε και το φουσκωμένο έλλειμμα. Θα υπάρξει μια ουσιαστική απόδοση ευθυνών ή μήπως θα θαφτούν οι πραγματικές ευθύνες και για αυτή την υπόθεση?
misinfo

ΠΗΓΗ:     http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_5368.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου