Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΚΑΙ ΤΙ Μ' ΑΥΤΟ; ΝΑΝ' ΚΑΛΑ Η ΜΑΣΩΝΙΑ !



UBS: "Δύσκολα θα σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ & ΝΔ" 

ΑΠΟ  http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=38047&Itemid=139
Πλήρη εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας θα δείχνουν τα αποτελέσματα του α' εξαμήνου λόγω των πρακτικά ανεφάρμοστων οικονομικών μέτρων που ζητά από την Ελλάδα η τρόϊκα και έχεουν βαθύνει την ύφεση, εκτιμά σε έκθεσή της η UBS, ενώ σημειώνει στην ίδια έκθεση ότι τα δύο μεγάλα (;) κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που έχουν την υποστήριξη της τρόϊκας "πιθανότητα δεν θα μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση αν τα ποσοστά τους μειωθούν και άλλο όπως φαίνεται να συμβαίνει".
"Οι ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν δεσμευτεί να εφαρμόσουν το σχέδιο μείωσης του ελλείμματος, όπως αυτό ορίζεται από το δεύτερο μνημόνιο, ωστόσο η στήριξη των ψηφοφόρων προς τα μεγάλα κόμματα περιορίζεται όσο οδεύουμε προς την κάλπη", υπογραμμίζει η τράπεζα. "Είναι υπαρκτός ο «κίνδυνος» να μην μπορέσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας που θα απολαμβάνει την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή", καταλήγει η UBS.
Σύμφωνα με την UBS  έκθεσή της με ημερομηνία 30 Μαρτίου 2012, θα ήταν λάθος να προεξοφληθεί το τέλος της κρίσης, καθώς οι κίνδυνοι διατηρούνται και σε μεγάλο βαθμό έχουν να κάνουν με την αδυναμία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος για τον απλό λόγο ότι είναι ... ανεφάρμοστα αυτά που ζητούνται από την Ελλάδα. Κάτι που έχει ως παρενέργεια την μείωση των πιθανοτήτων εξόδου από την ύφεση..
Το μοναδικό "ευχάριστο" είναι όπως λέει η τράπεζα ότι:
Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να υπάρξει διακοπή της χρηματοδότησης συνεχίζει η ελβετική τράπεζα, η ελληνική κυβέρνηση ενδέχεται να χρειαστεί να καταφύγει στη λύση των χρεωστικών γραμματίων για την κάλυψη των δημοσίων δαπανών, στην ουσία δηλαδή να τυπώσει δικό της νόμισμα, ή ακόμη και να εγκαταλείψει επισήμως την Ευρωζώνη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
«Η προοπτική μίας ελληνικής στάσης πληρωμών (ή για να είμαστε πιο ακριβείς, περαιτέρω στάσης πληρωμών) δεν είναι πλέον ικανή να προκαλεί αναταράξεις σε άλλες αγορές της περιφέρειας στο βαθμό που αυτό συνέβαινε στο παρελθόν». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου