Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012


Τα πιο περίεργα τουριστικά αξιοθέτα στον κόσμο! Γιατί πρέπει να τα επισκεφτείτε κάποια στιγμή στη ζωή σας...

Ημερομηνία: 28 Μαρτίου 2012
Τα πιο περιεργα τουριστικα αξιοθετα στον κοσμο! Γιατι πρεπει να τα επισκεφτειτε καποια στιγμη στη ζωη σας...
Τα ταξίδια είναι μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες των ανθρώπων, καθώς δίνουν τη δυνατότητα ανακάλυψης νέων πολιτισμών και απόδρασης από την καθημερινή ρουτίνα. Υπάρχουν όμως κάποιοι προορισμοί οι οποίοι επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να δουν κάποια αξιοθέατα τα οποία είναι εξαιρετικά ασυνήθιστα και παράξενα.
Παρακάτω παρατίθεται μια λίστα με μερικά από τα πιο παράξενα αξιοθέατα του κόσμου, τα οποία δίνουν ένα άλλο νόημα στην έννοια του ταξιδίου.
1. Mystery spot, California

Το Mystery spot είναι ένα τουριστικό αξιοθέατο κοντά στην Santa Cruz της California και είναι διάσημο για την ιδιότητα που έχει να καταρρίπτει φαινομενικά τους νόμους της βαρύτητας και της φυσικής. Πρόκειται για μία παλιά καλύβα, η οποία παρά το γεγονός ότι μοιάζει να έχει χτιστεί κανονικά στο έδαφος, κατορθώνει να κάνει όποιον μπαίνει μέσα να χάνει εντελώς την ισορροπία του. Η πιο πιθανή θεωρία που επιχειρεί να εξηγήσει το φαινόμενο αναφέρει ότι η καλύβα έχει χτιστεί βάσει μιας τεχνικής που προκαλεί την ψευδαίσθηση της κλίσης . H ψευδαίσθηση είναι αποτέλεσμα της παράξενης σχεδίασης της καλύβας, η οποία δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη ότι πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τον περιβάλλοντα χώρο για να μπορέσει  να ισορροπήσει .Oι παρανοήσεις που προκύπτουν από τον σχεδιασμό του χώρου αυτού οδηγούν στην έλλειψη ισορροπίας των ανθρώπων μέσα στο χώρο της και μάλιστα η ψευδαίσθηση εντείνεται από το γεγονός ότι η καλύβα εξωτερικά μοιάζει απόλυτα φυσιολογική.

2. Racetrack Playa, California

Η Racetrack Playa είναι μια αποξηραμένη λίμνη που βρίσκεται στο Death Valley National Park στις ΗΠΑ. Παρά την φαινομενική απλότητα που τη διακατέχει εκ πρώτης όψεως, η  Racetrack Playa είναι μια μοναδική τοποθεσία που φιλοξενεί ένα από τα πιο εκπληκτικά και ανεξήγητα φαινόμενα στον πλανήτη. Στην τοποθεσία αυτή οι πέτρες κινούνται μόνες τους χωρίς την παρέμβαση των ανθρώπων ή των ζώων. Μια πιθανή εξήγηση που έχει δοθεί είναι η κίνηση των πετρών αυτών να γίνεται από τον ίδιο τον αέρα, ωστόσο οι επιστήμονες δεν μπορούν να την επιβεβαιώσουν και αδυνατούν μέχρι στιγμής να δώσουν κάποια άλλη λογική και τεκμηριωμένη απάντηση σχετικά με το φαινόμενο.

3. Sedlec Ossuary, Τσεχία

Το Sedlec Ossuary είναι ένα ρωμαιοκαθολικό παρεκκλήσι που βρίσκεται κάτω από τον Κοιμητηριακό Ναό των Αγίων Πάντων στο Sedlec της Τσεχίας. Υπολογίζεται ότι στο παρεκκλήσι αυτό υπάρχουν ως στοιχεία της διακόσμησης και του απαραιτήτου εξοπλισμού του τα οστά περίπου 40.000- 70.000 ανθρώπων. Μάλιστα λέγεται ότι πολλοί από αυτούς υπεβλήθησαν σε ειδικές αισθητικές επεμβάσεις προκειμένου να δημιουργηθεί αυτό το αποτέλεσμα. Η δημιουργία αυτού του παρεκκλησιού ξεκίνησε τον 15ο αιώνα και σήμερα δέχεται περίπου 200.000 τουρίστες ετησίως.

4. The Ιsland of the dolls, Mexico

Το νησί με τις κούκλες είναι ίσως το πιο ανατριχιαστικό αξιοθέατο από τη συγκεκριμένη λίστα. Το εν λόγω νησί βρίσκεται στα νότια της πρωτεύουσας του Μεξικό και κατοικείται από χιλιάδες κούκλες, τις οποίες ο ένας και μοναδικός κάτοικός του είχε μαζέψει από τα κανάλια που περιτριγυρίζουν το νησί. Ο Don Julian Santana, όπως ήταν το όνομά του, αν και παντρεμένος αποφάσισε να περάσει 50 χρόνια από τη ζωή του στο νησί συλλέγοντας τις κούκλες, κάτι που όπως έλεγε το έκανε γιατί του το ζήτησε το πνεύμα ενός παιδιού που είχε πνιγεί εκεί στο παρελθόν. Ο δημιουργός του ανατριχιαστικού αυτού αποτελέσματος απεβίωσε το 2001, ωστόσο πολλοί τουρίστες εξακολουθούν να επισκέπτονται το νησί. Μάλιστα, μερικοί από αυτούς ισχυρίστηκαν ότι άκουγαν τις κούκλες να τους ψιθυρίζουν και να τους ζητούν ένα δώρο για να απελευθερώσουν την ψυχή τους.

5. Bellagio chocolate fountain, Las Vegas

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σιντριβάνι σοκολάτας στον κόσμο. Το Bellagio chocolate fountain βρίσκεται στο Las Vegas και το ύψος του ξεπερνά τα 8 μέτρα, ενώ «εκτοξεύει» πάνω από εκατό λίτρα λιωμένης σοκολάτας το λεπτό. Η κατασκευή είναι τοποθετημένη πίσω από μια γυάλινη βιτρίνα, έτσι ώστε να αποφεύγεται η επαφή με αυτούς που θα θελήσουν να γευτούν κάποιο από τα διάφορα είδη σοκολάτας που περιέχει.  Αυτό το μοναδικό σιντριβάνι βρίσκεται μέσα στο ξενοδοχείο «Bellagio» και είναι δημιούργημα του σεφ ζαχαροπλαστικής του ξενοδοχείου, Jean Philippe Maury.

6. Museum of underwater modern art, Mexico

Πρόκειται για ένα υποθαλάσσιο μουσείο μοντέρνας τέχνης στο Cancun του Μεξικό. Το μουσείο είναι φτιαγμένο από 403 ανθρωπόμορφα γλυπτά και μπορεί να προσεγγιστεί από οποιονδήποτε έχει κάποιες βασικές γνώσεις κατάδυσης. Το αξιοθέατο αυτό έχει κατασκευαστεί από τον Άγγλο δύτη και γλύπτη Jason deCaires Taylor, ο οποίος αναφέρει ότι αισθάνεται πολύ διαφορετικά όταν δουλεύει κάτω από την επιφάνεια του νερού, καθώς στο βυθό τα χρώματα και τα διάφορα μοτίβα αποκτούν άλλη οπτική. Το μουσείο αυτό προσελκύει ετησίως πολλούς λάτρεις των καταδύσεων που επιθυμούν να δουν αυτό το τόσο ιδιαίτερο θέαμα.

7. The Bubblegum Alley, California

Το Bubblegum Alley βρίσκεται στο κέντρο της California και ουσιαστικά είναι ένα σοκάκι το οποίο είναι ευρέως γνωστό λόγω του ότι οι τοίχοι του είναι εντελώς καλυμμένοι από τσίχλες. Το σοκάκι αυτό έχει μήκος 21 μέτρα και ύψος περίπου 4,5 μέτρα και το αποτέλεσμα της ιδιαίτερης αυτής αισθητικής του έχει προκύψει από περαστικούς οι οποίοι τα τελευταία τουλάχιστον 60 χρόνια, όπως υπολογίζεται, άφηναν εκεί τις τσίχλες τους. Η κυβέρνηση της περιοχής επιχείρησε αρκετές φορές στο παρελθόν να το καθαρίσει, ωστόσο οι προσπάθειες απέτυχαν και έτσι το σοκάκι αυτό εξακολουθεί να προσελκύει δεκάδες τουρίστες καθημερινά και να αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα σύμφωνα με τους ντόπιους κατοίκους.

8. Door to hell, Turkmenistan

H «πόρτα στην κόλαση» ή αλλιώς «Darwaza» βρίσκεται στην έρημο Kara-Kum στο Turkmenistan. Πρόκειται για έναν τεράστιο κρατήρα με διάμετρο 60-70 μέτρα και βάθος 25 μέτρα, εντός του οποίου βρίσκεται φυσικό αέριο. Αυτός ο κρατήρας είναι αποτέλεσμα μιας φυσικής καταστροφής η οποία συντελέστηκε 40 χρόνια πριν, όταν κατά την πραγματοποίηση ανασκαφών σε ένα κοντινό σημείο, το κομμάτι αυτό της γης κατέρρευσε. Οι επιστήμονες είχαν επισημάνει ότι το φυσικό αέριο που βρίσκεται εντός του κρατήρα θα συνέχιζε την καύση μόνο για μερικά χρόνια, ωστόσο τα αποθέματα ήταν περισσότερα από τα αναμενόμενα και το σημείο αυτό εξακολουθεί να ελκύει μέχρι και σήμερα πολλούς επισκέπτες που επιθυμούν να το δουν από κοντά.

9. Catacombs of Paris

Οι κατακόμβες στο Παρίσι είναι μια σειρά από αλληλοσυνδεόμενα τούνελ τα οποία βρίσκονται κάτω από την πόλη του Παρισιού και έχουν μετατραπεί με το πέρασμα των ετών σε ένα μεγάλο οστεοφυλάκιο.  Δημιουργήθηκαν κατά τα τέλη του 18ου αιώνα όταν λόγω της έλλειψης χώρου στα νεκροταφεία του Παρισιού, τα οστά των νεκρών άρχισαν να μεταφέρονται σε αυτές και παράλληλα να στοιβάζονται προκειμένου να εξοικονομηθεί επιπλέον χώρος. Οι κατακόμβες αυτές θεωρούνται οι πιο εντυπωσιακές και παράλληλα οι πιο ανατριχιαστικές σε ολόκληρο τον κόσμο.

10. Underwater Ηotel Poseidon, Fiji

Το υποθαλάσσιο ξενοδοχείο Poseidon βρίσκεται σε ένα απομονωμένο νησί του συμπλέγματος των Fiji και δημιουργήθηκε το 2010. H πρόσβαση στο ξενοδοχείο γίνεται μέσω ανελκυστήρα, ο οποίος μεταφέρει τους επισκέπτες στον κυρίως χώρο του οικοδομήματος. Βρίσκεται 12 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού και προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να περάσουν έως και δύο βράδια σε δωμάτιο κάτω από το νερό και παράλληλα να συνεχίσουν τη διαμονή τους στο νησί, μένοντας σε ένα άλλο κτήριο του ξενοδοχείου το οποίο βρίσκεται στην παραλία του νησιού.
Πηγή: taneasou.net

ΠΗΓΗ:       http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=7157 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου