Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Φονικές καταιγίδες στην Αϊτή- 6 νεκροί


Σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν εδώ και αρκετές ημέρες την Αϊτή έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων...

ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

Τέσσερις γυναίκες, μεταξύ τους ένα κοριτσάκι και δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε το σπίτι τους από κατολίσθηση. Με μεγάλη δυσκολία ανασύρθηκαν οι νεκροί, τα πτώματα των οποίων είχαν θαφτεί κάτω από τόνους λάσπης.

Τα θύματα, μέλη δύο διαφορετικών οικογενειών, κατοικούσαν σε μια συνοικία που οικοδομήθηκε στην πλαγιά ενός λόφου στο προάστιο Πετιόν-Βιλ, ανατολικά της πρωτεύουσας.

Τρία πτώματα βρέθηκαν εξάλλου σε άλλη συνοικία του Πορτ-ο-Πρενς αλλά οι αρχές δεν είναι σε θέση να πουν αν τα άτομα αυτά έχασαν τη ζωή τους στις βροχοπτώσεις.

Αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας πλημμύρισαν και οι δρόμοι έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές ύστερα από τις συνεχείς νεροποντές που πλήττουν τη χώρα.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις στο νησί απηύθυναν έκκληση για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα δοθούν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, οι οποίες ζουν ακόμη σε καταυλισμούς, τουλάχιστον δύο χρόνια μετά το σεισμό του 2010. Οι οργανώσεις ανησυχούν για επανεμφάνιση κρουσμάτων χολέρας καθώς έχει αρχίσει η εποχή των βροχοπτώσεων.

Σχεδόν 500.000 Αϊτινοί εξακολουθούν να ζουν στους καταυλισμούς αυτούς.

newsit
ΠΗΓΗ:        http://sarotiko.blogspot.com/2012/03/6_31.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου