Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Η ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ 3.000.000 € ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΟΥ ! ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !

«Συγγνώμη»… Βαγγελάκη;






Σε λίγες μόνο μέρες ο Βαγγέλης ξαναχτυπά με όπλο την… «συγγνώμη». Και την… αυτοκριτική. Έχει τίποτα… εκλάμψεις, ή τύψεις συνειδήσεως; Όχι βέβαια. Το μόνο που έχει είναι όνειρα θερινής νυκτός περί ανόδου στον πρωθυπουργικό θώκο.
Ποια «συγγνώμη», Βαγγελάκη μπορεί να πάρει πίσω αυτά που αντιμετωπίζει ο κάθε Έλληνας; Ποια «συγγνώμη» μπορεί να φέρει πίσω το χαμένο εισόδημα του πολίτη; Ποια «συγγνώμη» μπορεί να δώσει αίσθημα ασφάλειας, ή ελπίδα για προοπτική; Και επειδή προφανώς το «συγγνώμη» δηλώνει πως αναγνωρίζεις το φταίξιμό σου/σας για τις πολιτικές επιλογές που έφεραν αυτά τα αποτελέσματα, τι ακριβώς εννοείς; Πως έχεις/έχετε (εσύ και το κόμμα σου) μετανιώσει γι αυτές επιλογές; Και για ποιο από όλα έχετε μετανιώσει; Για το… χαράτσι ας πούμε; Για την εξαθλίωση του χαμηλοεισοδηματία, και του συνταξιούχου; Για την μετατροπή του μικρομεσαίου σε χρεοκοπημένο που δεν ξέρει πού χρωστάει και ποιον να πρωτοπληρώσει με τον πενιχρό εως ανύπαρκτο τζίρο του; Για την μετατροπή του γονιού σε ένα ράκος που δεν ξέρει πώς θα καταφέρει να βγάζει τα έξοδα του παιδιού του, και εν τέλει να ανταπεξέλθει στις σπουδές του; Για ποιο, ή για ποια πράγματα ακριβώς έχετε μετανιώσει; Μήπως για την άνευ όρων «παράδοση» στους «τροϊκανούς»; Μήπως έχεις μετανιώσει για το «λεφτά υπάρχουν»; Μήπως για το μνημόνιο 1, και για το ότι καταφέρατε να βάλετε το ΔΝΤ στην Ε.Ε; Ή μήπως για τα μέτρα που πήρατε εξ` αιτίας του μνημονίου; Εκτός αν μετανιώνεις για το μνημόνιο 2, και για τα μέτρα που αναγκάστηκες εξ` αιτίας και αυτού να πάρεις. Διότι αν μετανιώνεις γι αυτά, τότε πρέπει να αποκηρύξεις και την πολιτική σου. Αν δεν μετανιώνεις για την πολιτική σου τότε προς τί το «συγγνώμη» για τα επί μέρους αυτής; Θα δουλευόμαστε τώρα; Θέλεις μήπως να πεις συγγνώμη σε εκείνον που ενώ χωρίς καταναλωτικές υπερβολές και με πλήρη προϋπολογισμό των εσόδων/εξόδων του, πήρε κάποιο δάνειο βασισμένο πάνω στις δυνατότητές του, για να καλύψει σοβαρές ανάγκες (ή αυτόν που δανείστηκε για λόγους ανωτέρας βίας όπως η υγεία), τώρα πια του έχεις αφαιρέσει την δυνατότητα να αποπληρώνει τις δόσεις του, και απειλείται με κατασχέσεις;

Όχι Βαγγελάκη. Συγγνώμη λέμε όταν κάτι κάνουμε λάθος, από λάθος, και ταυτόχρονα με την συγγνώμη, προσπαθούμε να επανορθώσουμε. Για πράγματα που κάναμε σε πλήρη συνείδηση, έχοντας επίγνωση του τι ακριβώς κάνουμε, πότε και σε ποιόν το κάνουμε, δεν έχουμε ούτε σκοπό, ούτε την διάθεση να επανορθώσουμε, ούτε παραδεχόμαστε πως μετανιώσαμε, δεν λέμε συγγνώμη, γιατί αυτό δείχνει ότι λέμε ψέματα, και λέμε ψέματα γιατί απλά θέλουμε να ξανα-ξεγελάσουμε τον κόσμο. Και στην περίπτωσή σου, δεν είναι το θέμα τι θα πεις εσύ αλλά τι θα πούμε εμείς. Και αυτό που εμείς πρέπει να πούμε είναι: «Άντε γεια Βαγγέλη»… Άντε γεια….
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου