Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΜΑΣ !

Σόιμπλε: Ας ξεμπλέξουμε με την Ελλάδα και βλέπουμε


Καυστικά τα σχόλια για την Ελλάδα από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.
Αποκαλυπτικοί διάλογοι του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, αλλά και του Πορτογάλου ομολόγου του ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, με πιο χαρακτηριστική δήλωση του πρώτου "υπομονή, ας ξεμπλέξουμε με την Ελλάδα και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε".
Τις δηλώσεις σοκ κατέγραψε η κάμερα απεσταλμένου κάμεραμαν, στον απόηχο του Eurogroup την Πέμπτη το απόγευμα, όπου βασικό θέμα ήταν η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα.
Στο τετ α τετ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε φέρεται να είπε στον Πορτογάλλο ομόλογό του ότι η κυβέρνησή του έχει προετοιμαστεί να προσαρμόσει το πρόγραμμα διάσωσης της Πορτογαλίας, μόλις ληφθούν οι βασικές αποφάσεις για την ελληνική κατάσταση.
Είναι η πρώτη φορά που υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος επισημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης για το πρόγραμμα διάσωσης της Πορτογαλίας.
Τα σχόλια του Γερμανού υπουργού ακούστηκαν on air και μεταδόθηκαν με αστραπιαία ταχύτητα στο YouTube και τα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να δηλώνει στην τετ α τετ συνομιλία του με τον Βίτορ Γκασπάρ "εάν υπάρχει ανάγκη για μια προσαρμογή του πορτογαλικού προγράμματος, θα είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε". Ο Γκασπάρ απαντά, "το εκτιμούμε πολύ".
Ωστόσο, η δήλωση σοκ του Σόιμπλε που προκαλεί θύελλα αντιδράσεων βρίσκεται στη συνέχεια της συνομιλίας, που ο ίδιος φέρεται να λέει ότι "κλειδί για οποιαδήποτε απόφαση για το πρόγραμμα της Πορτογαλίας, είναι να δούμε τι θα κάνουμε με την Ελλάδα".
Αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης δηλώνει ότι "η Γερμανία έχει τονίσει πως οι χώρες που ανταποκρίνονται ή ακόμη και ξεπερνούν τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τα προγράμματα διάσωσης, μπορούν να κερδίσουν ως αντάλλαγμα κάποια ευελιξία στα προγράμματά αυτά".

news247
ΠΗΓΗ:   http://sarotiko.blogspot.com/2012/02/blog-post_1807.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου