Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ !


«Ευτυχώς σωθήκαμε πάλι…»

Γράφει ο Σταύρος Παπαδόπουλος

Από χθες είμαι τρελαμένος μ’ αυτά που άκουσα πάλι. Τελικά διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει μέρα που να μην ακούω ή να μην μαθαίνω κάτι τρελό. Την φράση της επικεφαλίδας έτυχε να την ακούσω σε μια κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχα
με μια νέα κυρία και πελάτισσα μου, εχθές το απόγευμα. ‘Όταν την ρώτησα τι εννοούσε μου είπε:

«Πήραμε και αυτό το δάνειο των 130 δις και τώρα πια σώθηκε η Ελλάδα.»

Αλληθώρισα μόλις το άκουσα αυτό. Άρχισε να μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, και....
ήμουν έτοιμος να την αρπάξω από τα μαλλιά, όταν πετάχτηκε πυροσβεστικά θα έλεγα η συνεργάτιδα μου, που με είχε δει και αντιλήφθηκε τις προθέσεις μου, και χαμογελαστά είπε:

- «Να ‘σαι καλά βρε Ασημίνα μου. Μου έφτιαξες το κέφι πάλι». Και άρχισε να γελά. Συγχρόνως μου πάτησε μια ματιά και αμέσως κατάλαβα και συνήλθα από το παρολίγον παραλήρημά μου. Έπειτα άλλαξε θέμα συζήτησης, κι έτσι γλύτωσε την εν λόγω κυρία από την οργή μου κι εμένα από τις συνέπειες του παρα τρίχα ξεσπάσματός μου.

Αφού τελειώσαμε με την συγκεκριμένη κυρία και μείναμε μόνοι μας ξεκινήσαμε μια κουβέντα, περισσότερο για να με καλμάρει η συνεργάτιδά μου. Μέσα απ’ αυτήν την κουβέντα κατάλαβα ότι το σφάλμα δεν ήταν της πελάτισσάς μου, και ότι κακώς θα ξεσπούσα επάνω της. Επίσης κατάλαβα ότι δεν ήταν η μόνη που είχε αυτήν την άποψη, αλλά σίγουρα ήταν μία από τα πολλά εκατομμύρια των Ελλήνων που έχουν την ίδια άποψη. Ναι κύριοι. Εκατομμύρια Ελλήνων σκέφτονται παρόμοια. Και ξέρετε γιατί; Γιατί πολύ απλά είναι θύματα της παραπληροφόρησης της τηλεόρασης. Γιατί η τηλεόραση είναι το μόνο μέσον από το οποίο αντλούν την ενημέρωσή τους. Οι δημοσιοκάφροι είναι αυτοί που έκαναν και κάνουν το μεγαλύτερο κακό στην χώρα μας.

Εγώ και οι όμοιοί μου (μας) έχουμε την ευχέρεια να χρησιμοποιούμε το ίντερνετ για την πληροφόρησή μας. Να διαβάζουμε μέσα από εκεί ότι χρειαζόμαστε για την ενημέρωσή μας. Και καλά δεν λέω πως αυτό το μέσον είναι το αγιότερο απ’ όλα. Προς Θεού! Και εκεί δυστυχώς υπάρχουν δημοσιοκάφροι που κάνουν άοκνες προσπάθειες να παραπληροφορήσουν τον κόσμο και την κοινή γνώμη. Ωστόσο εκεί υπάρχει πλουραλισμός. Υπάρχουν χιλιάδες πηγές απ’ όπου μπορεί κανείς να πάρει τις πληροφορίες και τις ειδήσεις που θέλει. Και από κει και πέρα, όπου ο νους και η γνώση. Αφού έχουμε τις πληροφορίες, τις επεξεργαζόμαστε στον εγκέφαλό μας, και κρατάμε αυτές που πρέπει.

Και εκεί ακριβώς είναι το δεύτερο μέρος του προβλήματος. Δηλαδή, από την μία η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έχουν ως μοναδικό μέσο ενημέρωσης την τηλεόραση, και από την άλλη δεν χρησιμοποιούν τον εγκέφαλό τους για να επεξεργαστούν , να αξιολογήσουν και να κρατήσουν τις ειδήσεις και την ενημέρωση που πρέπει. Αν τώρα προσπαθήσει κανείς να εμβαθύνει στα αίτια αυτού του φαινομένου, τότε θα χαθεί. Ενώ τα πράγματα είναι απλούστερα απ’ όσο φαίνονται σε ότι αφορά την λύση αυτού του προβλήματος. Θα καταλάβετε τι εννοώ με τις προτάσεις μου παρακάτω:

1) Επειδή υπάρχει έλλειψη λοιπόν σωστής ενημέρωσης στους περισσότερους έλληνες, θα πρέπει όλοι εμείς οι χρήστες του ίντερνετ που ενημερωνόμαστε καλύτερα, να ξεκινήσουμε μια εκστρατεία ενημέρωσης των συμπολιτών μας αυτών. Να μην απαξιούμε ή αγνοούμε κάποιον δίπλα μας όταν τον ακούμε λέει καμιά μαλακία, ή να γίνεται φερέφωνο της Τρέμη, του Καψή ή οποιασδήποτε άλλης τηλεπερσόνας και δημοσιοκάφρου. Θα πρέπει να έχουμε την υπομονή και τις γνώσεις να καθίσουμε δίπλα του και να τον ενημερώσουμε σωστά.

2) Να ξεκινήσουμε πρώτα εμείς και να πείσουμε και όλους τους γνωστούς μας να κάνουν μποϊκοτάρισμα στην τηλεόραση και ιδιαίτερα στα δελτία ειδήσεων. Να δούνε τα νούμερα της TV να πέφτουν τα νούμερά τους, και να καταλάβουν τα νούμερα οι εντολοδόχοι τους ότι πλέον δεν περνάει η προπαγάνδα τους άλλο. Παράλληλα όπου τους βλέπουμε (τους δημοσιοκάφρους και τους εντολοδόχους τους) να μην τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί. Αποδοκιμασία και απαξίωση. Να μην έχουν μέρος να κυκλοφορήσουν και τρύπα να κρυφτούν. Γιατί μπορεί οι πολιτικοί να κάνουν ότι κάνουν, αλλά οι δημοσιογράφοι είναι αυτοί που τους επιτρέπουν και τους ενθαρρύνουν κατά την ταπεινή μου άποψη. Ενώ θα έπρεπε να είναι η φωνή, τα μάτια και το μυαλό του έλληνα πολίτη, αυτοί κάνουν ότι είναι ενάντια στα συμφέροντά μας. Άρα, «σταύρωσον, σταύρωσον» και αυτούς.

3) Να τους ενημερώσουμε ( όλους τους δημοσιοκάφρους) με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε, ότι πίσω από τις κρεμάλες που θα στηθούν σε λίγο καιρό για τους προδότες πολιτικούς στις πλατείες των πόλεων, θα υπάρχουν και κρεμάλες με τα ονόματά τους (των δημοσιοκάφρων) αναρτημένα (ώστε να ξέρει ο κάθε κατεργάρης τον πάγκο του), και ότι στην γιορτή που θα γίνει εκείνη την ημέρα που θα τιμωρούνται οι προδότες, θα συμμετάσχουν και αυτοί (οι δημοσιοκάφροι). Στα λαϊκά δικαστήρια, πίσω από τα εδώλια των πολιτικών θα υπάρχουν και τα εδώλια των δημοσιοκάφρων. Ενημερώστε τους λοιπόν για να είναι προετοιμασμένοι για ότι τους συμβεί. Μην τους κακοφανεί αύριο-μεθαύριο…

4) Πρέπει ν’ αρχίσουμε όλοι οι έλληνες να χρησιμοποιούμε το μυαλό μας. Να σταματήσουμε να καταπίνουμε αμάσητο ότι μας σερβίρουν από τηλεοράσεως ή εφημερίδας. «Κοντά στο νου κι η γνώση» έλεγαν οι πρόγονοί μας. Μαζί με το μυαλό, θα πρέπει να αρχίσουμε να εκπαιδεύουμε και την μνήμη μας. Δεν μπορεί έξι (μέχρι τώρα) φορές να μας «σώζουν» με τα ίδια επιχειρήματα, τους ίδιους διαλόγους, τους ίδιους (κακούς) πρωταγωνιστές ηθοποιούς, κι εμείς κάθε φορά να χειροκροτούμε την κακοπαιγμένη αυτή παράσταση. Δεν γίνεται άλλο αυτό. Δεν αντέχουμε. Να δείτε πως και τον Ιούνιο (μας το είπαν άλλωστε από τώρα) θα μας παίξουν το ίδιο έργο ακριβώς.

Καταλάβετέ το. Εμείς έχουμε την δύναμη να κάνουμε τις ανατροπές. Μας φοβούνται, και έτσι πρέπει. Όχι το αντίστροφο. Κανένας νόμος και καμιά απόφαση δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν την δεχθεί και δεν την νομιμοποιήσει ο λαός! Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ όσο μας τα παρουσιάζουν. Και μην τρώτε το παραμύθι των αγορών. Ποιοι είναι οι αγορές; Έχετε καταλάβει ποιοι είναι οι αγορές; Εσείς κι εγώ. Εμείς όλοι. Χωρίς εμάς δεν υπάρχει τίποτα… Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Επιτέλους ας ξυπνήσουμε… 
ΠΗΓΗ:   http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_1551.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου