Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ε, ΡΕ, ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΙΟΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ! ΚΑΙ ΣΥ ... ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕ !... ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΚΑΙ Ν.Δ. ΕΤΣΙ; ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ !



Η βουλευτίνα ψηφίζει περικοπές μισθών και συντάξεων και ταυτόχρονα διεκδικεί για τον εαυτό της χρήματα που προορίζονται για κοινωνικές παροχές σε αναξιοπαθούντες δημότες.
Σάλος έχει ξεσπάσει στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης με τις φήμες που κυκλοφορούν ότι η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση, διεκδίκησε και θα πάρει αναδρομικά έξοδα κίνησης, ύψους 13.930,71 ευρώ, από το ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ του Δήμου Αλεξανδρούπολης, πρώην Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών (ΚΕΠΑΚΥ), για τα έτη 2006 - 2008 που εργαζόταν στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου...

Η ιστορία έχει ως εξής. Η Ελένη Τσιαούση, πριν εκλεχθεί βουλευτής το 2009, εργαζόταν στο ΚΕΠΑΚΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης ως κοινωνική λειτουργός. Την περίοδο όμως 2006 - 2008 η κ. Τσιαούση ήταν Αντινομάρχης Έβρου και τότε η προηγούμενη δημοτική αρχή έκρινε πως δεν έπρεπε να την πληρώνει, αφού ως αντινομάρχης αμειβόταν με αντιμισθία. Έτσι η κ. Τσιαούση προσέφυγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η υπόθεση κατέληξε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους το οποίο αποφάνθηκε ότι κακώς δεν πληρωνόταν από το ΚΕΠΑΚΥ.

Έτσι το Δ.Σ. του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης πήρε απόφαση για πληρωμή των παρακρατηθέντων της βουλευτού.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν πληρωνόταν από τον προηγούμενο Δήμαρχο που ήταν του ΠΑΣΟΚ, και θα πληρωθεί τώρα από τον Δήμαρχο που είναι της Ν.Δ., ο οποίος φαίνεται ότι δείχνει ιδιαίτερα συμπάθεια στην κ. Τσιαούση για την οποία λέει τα καλύτερα λόγια, όπως για παράδειγμα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ο κ. Λαμπάκης έπλεξε το εγκώμιο της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ.

Εντύπωση επίσης προκαλεί η μυστικότητα που επικρατεί για το θέμα από την πλευρά της δημοτικής αρχής, όπως και για ποιο λόγο ενώ η κ. Τσιαούση μιλάει για μισθούς που δεν της καταβαλλόταν η απόφαση αναφέρει έξοδα κίνησης.

Η ουσία όμως είναι ότι για μια ακόμη φορά μια πολιτικός προκαλεί την κοινή γνώμη. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση, ενώ ψηφίζει στη Βουλή τα μνημόνια και τις περικοπές μισθών και συντάξεων, η ίδια δεν είναι διατεθειμένη να χαρίσει ούτε ευρώ και διεκδικεί από τον Δήμο, και κατ’ επέκταση από τους δημότες, αναδρομικά για να τα προσθέσει στις ήδη υψηλές αποδοχές της.

Και το χειρότερο είναι ότι τα χρήματα αυτά θα αφαιρεθούν από τον προϋπολογισμό του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ που προσφέρει κοινωνικές παροχές, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Κοινωνικού Ιατρείου και άλλων δράσεων, στους φτωχούς και αναξιοπαθούντες πολίτες του διευρυμένου Δήμου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι αυτοί θα πληρώσουν στην πράξη την "ευαισθητοποιημένη" βουλευτίνα… Ντροπή!

Και ντροπή και για τις επώνυμες και έγκυρες "ναυλωμένες ουκρανέζες" των τοπικών ΜΜ"Ε" που για μια ακόμη φορά ποιούν την νήσσαν. Πάλι τα "ανώνυμα" και "συκοφαντικά" blogs βγάζουν τα "κάστανα απ’ τη φωτιά", αλλά μόλις το θέμα αρχίζει να "παίζει" στα κεντρικά ΜΜΕ και αρχίσουν να χτυπάνε τα τηλέφωνα από την Αθήνα, τότε θα "παίξει" θέλουν δεν θέλουν κι εδώ. Και για 2-3 μέρες θα το "παίζουν" ανεξάρτητοι, ακριβοδίκαιοι και αυστηροί "ρομπέν των φτωχών", μέχρι να πάρουν το κάτι τις παραπάνω και να ξαναμπούν στα καβούκια τους.

http://alexpolisonline.blogspot.com

ΠΗΓΗ:  http://news24gr.blogspot.com/2012/02/300.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου