Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΘΡΗΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ;;; ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ;;;

2 εκατομμύρια άνθρωποι στο Νότιο Σουδάν κινδυνεύουν από την πείνα


Λόγω του εμφυλίου

Οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις στο Νότιο Σουδάν μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ελλείψεις ...
τροφίμων σε δύο εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων εθνών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Ο αριθμός των ανθρώπων εκείνων που πλήττονται από την έλλειψη ειδών διατροφής αυξήθηκε από 3,3 εκατομμύρια το 2011 σε 4,7 εκατομμύρια το 2012, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP).

Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι πλήττονται πάρα πολύ από την έλλειψη ειδών διατροφής στο προσφάτως ιδρυθέν αυτό κράτος της ανατολικής Αφρικής, σε σύγκριση με 900.000 που ήταν ο αντίστοιχος αριθμός το 2011.

"Αν οι συγκρούσεις συνεχίσουν να προκαλούν μεγάλες πληθυσμιακές μετακινήσεις και οι τιμές των τροφίμων συνεχίσουν να αυξάνονται, η έκθεση εκτιμά ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πλήττονται από την έλλειψη ειδών διατροφής ενδέχεται να διπλασιαστεί", αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι FAO και WFP.

Το έλλειμμα στην παραγωγή σιτηρών στο Νότιο Σουδάν για το 2012 εκτιμάται στους 470.000 τόνους και πλέον--σχεδόν το μισό από τη συνολικά απαιτούμενη ποσότητα για τη χώρα τη συγκεκριμένη χρονιά.
protothema
ΠΗΓΗ:   http://sarotiko.blogspot.com/2012/02/2_08.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου