Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ



ΚΑΤΑ ΑΡΧΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ,ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ.ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ..........

ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ SITE ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ

Οδηγός για αλλαγές σε χαράτσι και είσπραξη οφειλών
 

 
Τέσσερις σημαντικές αλλαγές στους όρους, βάση των οποίων κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους δεν πλήρωσαν το ειδικό τέλος ακινήτων...
και άλλες δύο στους όρους της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο φέρνει η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στην Βουλή.

Ειδικότερα:Κατέβασμα του διακόπτη μετά από 6 μήνες

Προθεσμία 4 + 2 μήνες θα έχουν για να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας – γνωστό ως «χαράτσι» της ΔΕΗ – οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες προκειμένου να μην τους κόψει το ηλεκτρικό η ΔΕΗ ή ο ιδιωτικός πάροχος ρεύματος. Να σημειωθεί ότι έως σήμερα η προθεσμία ήταν 80 ημέρες.

Συγκεκριμένα στην τροπολογία αναφέρεται ότι «αν δεν καταβληθεί το τέλος η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την παρέλευση 4 μηνών» στέλνουν τα στοιχεία του οφειλέτη στο υπουργείο και οι αρμόδιες ΔΥΟ «μεριμνούν για την είσπραξη του τέλους αυτού». Όμως, από τη στιγμή που θα σταλούν τα στοιχεία αυτά στην εφορία, θα πρέπει να βγει απόφαση του εφόρου πως συντρέχουν λόγοι διακοπής του ρεύματος, η οποία θα πρέπει και να κοινοποιηθεί στους υπόχρεους. Μετά από αυτό, κάθε πολίτης έχει προθεσμία άλλους 2 μήνες για να κάνει ένσταση που εξετάζεται από τριμελή επιτροπή στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην του κοπεί το ρεύμα. Έτσι συνολικά θα περάσουν τουλάχιστον 6 μήνες για να εκτελεστεί η απόφαση.

Με υπουργική απόφαση η διακοπή ρεύματος για το χαράτσι

Μια επιπλέον σημαντική προσθήκη που φέρνει η τροπολογία αναφορικά με το «χαράτσι» της ΔΕΗ είναι ότι η διακοπή ρεύματος θα γίνεται με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Αναλυτικά, στο κείμενο αναφέρεται ότι «για τις διαπιστώσεις του ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ εκδίδει πράξη, θετική ή απορριπτική, η οποία κοινοποιείται στον αιτούντα, και , εφόσον η πράξη είναι θετική, εισηγείται στο υπουργείο Οικονομικών την αναστολή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος».

Ο προϊστάμενος λοιπόν εισηγείται στο υπουργείο το οποίο θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στο κατέβασμα του διακόπτη.

Σε μπελάδες οι πολύτεκνοι

Διάταξη της τροπολογίας η οποία επιχειρεί να εξειδικεύσει τους περιορισμούς που τυπικά ίσχυαν για τουςπολύτεκνους, προκειμένου να πληρώσουν την χαμηλή «ταρίφα» του μισού ευρώ ανά τετραγωνικό, ως τέλος ακινήτων για τα σπίτια τους, μάλλον θα τους βάλει στον μπελά της γραφειοκρατίας. Αναλυτικά, της έκπτωσης αυτής θα τύχουν οι πολύτεκνοι μόνον εάν κατά το προηγούμενο έτος από την επιβολή του τέλους:

Α) δήλωναν τα παιδιά τους ως προστατευόμενα μέλη στη φορολογική τους δήλωση επειδή τους "βαρύνουν" φορολογικά. Αν δηλαδή κάποιος έχει 6 παιδιά αλλά τα 3 εργάζονται, τότε δεν απολαμβάνει μειωμένο φόρο.

Β) το συνολικό οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις 30.000 ευρώ. Αν δηλαδή εργάζονται και οι δύο σύζυγοι ή βγάζουν και ένα ευρώ επιπλέον το χρόνο, φορολογούνται με την υψηλή κλίμακα υπολογισμού του τέλους ακινήτων.

==============================================================================================================
ΣΧΟΛΙΟ  ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΚΗ:
ΒΛΕΠΕΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ.ΔΗΛ.30.000€ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΜΟΣ, 30.000€ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΜΕ 4 ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ή 30.000€ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΠΡΟΣΤΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ!!!
ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΔΙΑΜΗΝΥΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΥΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΠΑΛΦΟΝ 55.000€ + 5.000€ ΓΙΑ ΤΟ 4ο ΠΑΙΔΙ, Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΗ 60.000€,ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΙΣΧΥΕΙ 30.000€ + ΚΑΠΟΙΑ € ΓΙΑ ΕΠΙΕ ΠΛΕΟΝ ΠΑΙΔΙΑ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ
ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ 30.000€ + ΤΟΣΑ € ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΑΙΔΙ,+ ΤΟΣΑ € ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΟ ΠΑΙΔΙ Κ.Λ.Π.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΕΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ;ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΘΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΔΙΚΙΕΣ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ:ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΛΑΦΟΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ.ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΜΕ ΤΟ 2011 ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ 2010 ΗΤΑΝ  ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΑ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΤΟ 2011 ΤΩΡΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΘΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ;ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΠΕΡΙ ΤΑ 700€ ΜΗΝΙΑΙΩΣ!!!!
ΠΗΡΑΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΑΣ όχι ΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΜΑΣ Η ΔΟΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΙΔΙΑ ΣΤΑ 620€ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ.ΔΩΣΑΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΤΕ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου