Ψυχοσάββατο σήμερα...
Η Εκκλησία του Χριστού, σύσσωμη και χωρίς ημερολογιακούς διχασμούς, σκέφτεται και προσεύχεται για όσους έφυγαν μνημονεύοντας τους κατ όνομα έναν προς έναν , μέσα στον πόνο τής αγάπης που ως ακριβή κληρονομιά, τής άφησαν οι «θρόμβοι αίματος» που έπεσαν στη Γεθσημανή ...

Και μέσα σε αυτόν τον πόνο του χωρισμού και την άρνηση της λήθης των αγαπημένων , ανοίγει μικρές, δυσδιάκριτες αλλά ορατές θυρίδες ακόμη και προς το αδιανόητο:

«Λοιπόν ο Γρηγόριος ο Διάλογος, ο της παλαιάς Ρώμης επίσκοπος, ξακουστός, και έτσι τον ξέρουν όλοι, ως άνδρα άγιο και σοφό, που ό­ταν λειτουργούσε ήταν πάντα μαζί του και ένας άγγελος συλλειτουργός του, λένε, ότι ενώ περπα­τούσε στο δρόμο σταμάτησε την πορεία του για να προσευχηθή στον Κύριο να συγχωρήσει τις α­μαρτίες του βασιλέως Τραϊανού (ρωμαίος αυτοκράτορας, διώκτης των Χριστιανών).
Του ήρθε τότε ουράνια φωνή που του είπε: «Άκουσα την προ­σευχή σου και δίνω συγχώρηση στον Τραϊανό. Εσύ όμως να σταματήσης να προσφέρης προσευ­χές για τους ασεβείς».
Ότι αυτό είναι αλήθεια το βεβαιώνει ολόκληρη η Ανατολή και η Δύση. Βλέπεις που αυτό είναι ανώτερο από την περίπτωση της Φαλκονίλλας! Γιατί εκείνη στο κάτω κάτω δεν έκανε κακό σε κανέναν, ενώ αυτός έγινε αιτία πικρού θανάτου πολλών μαρτύρων..»
ΠΗΓΗ:   http://misha.pblogs.gr/