Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΟΡΘΟΤΑΤΗ ΑΠΟΨΙΣ !



Δημητριάδος: "Δεν γίνεται εξόδιος ακολουθία, σε εκείνους που επιλέγουν την αποτέφρωση"

Στο μεταξύ ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε και στο ζήτημα του αποτεφρωτηρίου που στοχεύει να λειτουργήσει ο Δήμος Βόλου στο Κοιμητήριο του «Κούκου» και ειδικότερα στο χώρο του σκευοφυλακίου.
Το κόστος του αποτεφρωτηρίου θα αγγίξει το 1.000.000 ευρώ
και τα χρήματα θα προέρχονται κυρίως από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ο Μητροπολίτης ερωτηθείς σχετικά τόνισε πως απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι πως όποιος ορθόδοξος χριστιανός επιλέξει την αποτέφρωση, τίθεται εκτός Εκκλησίας και δεν μπορεί να γίνει εξόδιος ακολουθία.
Και βέβαια εκτός από την εξόδιο ακολουθία δεν θα γίνονται ούτε μνημόσυνα ούτε οι υπόλοιπες θρησκευτικές διαδικασίες.
Για την Εκκλησία της Ελλάδας ο μοναδικός τρόπος αποσύνθεσης του σώματος είναι η ταφή.
Για τη Μητρόπολη Δημητριάδος η επιδίωξη του Δήμου Βόλου αποτελεί ξεχωριστό θέμα και δεν μπαίνει στη διαδικασία να το σχολιάσει.
Στο μεταξύ, κύκλο τηλεφωνικών επαφών με στελέχη των κεντρικών υπηρεσιών των ταμείων και ιδίως του ΟΓΑ ξεκίνησε χθες ο κ. Ιγνάτιος σχετικά με το ζήτημα της εξόφλησης των οφειλών στο Γηροκομείο του Βόλου.
Ο Μητροπολίτης σημείωσε ότι το Γηροκομείο είχε αποστείλει στον ίδιο επιστολή με την οποία του ζητούσε να παρέμβει, καθώς το θέμα αγγίζει τη βιωσιμότητα του ιδρύματος.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «από χθες άρχισε να επικοινωνεί με τους συναρμόδιους φορείς και επιδιώκει να βγει κάποιο αποτέλεσμα από την όλη προσπάθεια για την καλύτερη λειτουργία του Γηροκομείου αλλά και την άμεση πληρωμή του προσωπικού».

ΠΗΓΗ:   http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11001:-q-q&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου