Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΞΕΓΥΡΙΣΜΕΝΟ !

ΓΡΑΜΜΑ ΜΑΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ" ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ...!!!

Αγαπητοί φίλοι, μόλις χθες (31-1-2012) στην εκπομπή Ράδιο Αρβύλα του ΑΝΤ1 , γα όσους δεν την παρακολούθησαν, εκτός του ότι πολύ ειρωνικά ανέφεραν, ότι μέσα σ΄αυτή τη περίοδο που όλοι φορολογούνται , μόνο η εκκλησία μένει αφορολόγητη κατά ένα περίεργο τρόπο……
έπαιξε κι ένα βιντεάκι άκρως προσβλητικό για την εκκλησία ,σατυρίζοντας πρόσωπα και πράγματα(δισκοπότηρο, αγία τράπεζα π.χ.) αλλά και λατρευτικές εκφράσεις της εκκλησίας (κάποιος ΄εψελνε σατυρίζοντας και ξεφτυλίζοντας το Τη Υπερμάχω ενώ έδειχνε σκηνές από.....
κλαμπ που χορεύαν ) και διάφορα άλλα απαράδεκτα τα οποία νομίζω δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα.Ήδη έστειλα καταγγελία στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο και σας προτείνω να κάνετε το ίδιο. Όσες πιο πολλές φωνές τόσο μεγαλύτερη η διαμαρτυρία.Το email του ραδιοτηλ. Συμβουλ. Είναι ncrtv@otenet.gr. Παρακάτω παραθέτω την επιστολή που έστειλα στην εκπομπή. Αν θέλετε προωθήστε το και σε άλλους.
Πολύ άστοχο , ατυχές και αποκρουστικό το σχόλιο περί μη φορολογήσεως της εκλησίας. Το ότι δεν γνωρί ζετε ή δεν καταλαβαίνετε το λόγο, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει ούτε ότι είναι και τόσο μυστήριο όσο τον παρουσιάζετε!!!! Μήπως τα αμέτρητα συσσίτια που γίνονται καθημερινά σε τόσες ενοριες ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο σας λένε κάτι; Και όχι μόνο βέβαια!! Το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας το οποίο είμαι σίγουρη σας είναι παντελώς άγνωστο καλύπτει εδώ και χρόνια ανάγκες συνανθρώπων μας που κανένα κράτος καμία κυβέρνηση και κανένας απλός πολίτης όπως εσείς κι εγώ δεν θα μπορούσαμε να καλύψουμε!! Αυτά όμως δεν τα λέτε! Γιατι άραγε;;;;
Επίσης, επειδή σας παρακολουθώ τακτικά και ομολογώ πολλά από τα σατυρικά σας σχόλια είναι πετυχημένα , έχω όμως να παρατηρήσω πως το να σατυρίζετε με τόσο αηδιαστικό και προκλητικό τρόπο την εκκλησία προσβάλλετε το θρησκευτικό συναίσθημα πολλών ανθρώπων και αυτό όχι μόνο δε σας τιμά αλλά σας κάνει και βαθειά αντιπαθείς!!!!
Γιατί όσο φιλελεύθεροι και να είσαστε ή να το παίζετε τέλος πάντων, ξεχνάτε πως εκπέμπετε εντός ορίων Ελλάδος. Και σας αρέσει δε σας αρέσει μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων την αγαπά την εκκλησία. Την εκκλησία ως θεσμό και ως μυστήριο. Όχι ως οργάνωση ή οργανισμό ή το σύνολο κάποιων παπάδων, όπως η ημιμάθειά σας και η έλλειψη γνώσης και κουλτούρας σας εννοεί.
Τέλος , να συμπληρώσω πως η σύνδεση που έκανα μεταξύ φορολόγησης και φιλανθρωπίας δεν είναι άσχετη. Ψάξτε το! Και πραγματικά ελπίζω να σας φωτίσει ο Θεός να το καταλάβετε!!!! Και αυτό και άλλα πολλά!!!
Μετά τιμής
Έφη Αδαμίδου, εκπαιδευτικός και μητέρα .
Υ.Γ. Για την ιστορία να σας θυμίσω πως η εκκλησία, ως σώμα Χριστού και με κεφαλή Αυτόν, ζει 2000 χρόνια και…… Την πολέμησαν και την σατύρησαν πολλοί άλλοι πριν από σας! Να σας θυμίσω ότι δεν έπαθε τίποτα!!! Έμεινε αλώβητη μέσα στους αιώνες. Και θα μείνει !!! Πιστέψτε με!!!!
Εγώ λοιπόν για την εκκλησία δεν ανησυχώ!!! Για σας όμως………..


ΠΗΓΗ:  http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_3749.html

1 σχόλιο:

  1. Στην καθημερινότητα μου πάντοτε έπρεπε να ανέχομαι και πιστεύω όχι μόνο εγώ, μια μερίδα ανθρώπων που αντιμετώπιζαν τις ιδέες και προτιμήσεις των υπολοίπων ανθρώπων με έντονο και αποστομωτικό σαρκασμό και μια καταφανή πρόθεση να επιβάλλουν καθολικά τα δικά τους πιστεύω στα πιστεύω των άλλων .Στην αρχή μου προκαλούσαν φόβο όμως μετά από χρόνια το συναίσθημα αυτό αντικαταστάθηκε από μια βαθιά λύπηση για αυτόν τον σαρκασμό των άλλων ,αυτό τον σαρκασμό του καραγκιόζη ,που δεν είναι τίποτε άλλο από μια εκδήλωση χαμηλής ενδόμυχης αυτοεκτίμησης ,από ένα προσωπικό μηδενισμό που φωλιάζει στην ψυχή αυτών των ανθρώπων και όταν αναμειχθεί με μεγάλη δόση εγωισμού και εγωπάθειας αποβαίνει παντελώς καταστροφικό για τα ίδια τα πρόσωπα που τον εκφράζουν .Ο ανθρώπινος εγωισμός όταν ξεπεράσει ένα όριο και αρχίσει να κινείται στα όρια της ύβρεως ,τιμωρείται όχι από τους ανθρώπους αλλά από κάτι ανώτερο από εμάς. Αυτά αποτελούν νόμους άγραφους που αντιλήφθηκε το ανθρώπινο μυαλό ανεξαρτήτως θρησκείας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους αρχαίους Έλληνες που πραγματεύθηκαν πολύ το θέμα αυτό . Λυπούμαι τους δημοσιογράφους του Ράδιο Αρβύλα για την αδυναμία τους να κατανοήσουν και να βιώσουν αυτό το συγκλονιστικό συναίσθημα που αισθάνονται όσοι είναι κοντά στην εκκλησία μεταξύ των οποίων συγκαταλέγω και τον εαυτό μου .Για το έργο της εκκλησίας τι να πω είναι εκεί καθημερινά σε κάθε ενορία το βιώνουν και το υπηρετούν σε καθημερινή βάση απλοί άνθρωποι και το εισπράττουν σε καθημερινή βάση χιλιάδες των συνανθρώπων μας.Βεβαίως πέρα από τα συναισθήματα σε μια οργανωμένη κοινωνία υπάρχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις τα οποία όταν παραβιάζονται πρέπει αυτό να συνοδεύεται και από τις ανάλογες συνέπειες και ως υπεύθυνη πολίτης αναμφισβήτητα θα πρέπει να πράξω τα δέονται για όποιον σε μια δημοκρατική πολιτεία δεν σέβεται το δικαίωμα μου να είμαι χριστιανή ορθόδοξη και δεν φέρεται με τον σεβασμό και την ανοχή με την οποία εγώ αντιδρώ στην έκφραση των δικών του ιδεών ,για τα οποία και επιφυλάσσσομαι. Η εκκλησία δεν έπαθε τίποτα μετά από τόσα χρόνια καταδίωξης στην Ρωσία και πουθενά μέσα στην Ιστορία .Γιατί η χριστιανική θρησκεία ζει μέσα στην καρδιά των ανθρώπων την οποία τελικώς κανείς δεν μπορεί να ορίσει ακόμη και αν ορίζει ή βασανίζει το σώμα .Λυπάμαι πραγματικά διότι παρακολουθούσα τις εκπομπές του Ράδιο Αρβύλα και πράγματι έβρισκα χαριτωμένα διάφορα βίντεο. Λυπάμαι πραγματικά για το εντελώς προσβλητικό για εκατομμύρια συμπολίτες τους βίντεο κατά της εκκλησίας ,πάντοτε βέβαια υπάρχει η δυνατότητα της μετάνοιας εάν και η αμετανοησία είναι δυστυχώς ο ευκολότερος δρόμος .Τα ανωτέρω αποτελούν τις απόψεις μου ως πολίτη ,επιστήμονα ,εργαζόμενης και μητέρας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή