Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΜΟΔΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ !

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα ακουστικά μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα


Στις ΗΠΑ σημειώθηκαν 80 θάνατοι
Ο αριθμός των βαριά τραυματισμένων πεζών, οι οποία άκουγαν μουσική από τα ακουστικά τους την ώρα...
του ατυχήματος, τριπλασιάστηκε μεταξύ 2004 και 2011, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε αναφορές περιστατικών από το Εθνικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Επιτήρησης των Τραυματισμών, την αμερικανική Επιτροπή Ασφαλείας των Καταναλωτών και το Google News, που αφορούν ατυχήματα με μηχανοκίνητα οχήματα και τρένα, και συγκεκριμένα σε περιστατικά πεζών που άκουγαν μουσική από ακουστικά.

Από τα 116 ατυχήματα πεζών ανθρώπων που φορούσαν ακουστικά, το επιβλητικό 70% αφορά θάνατο. Επίσης, το 70% ήταν άνδρες ηλικίας κάτω των 30 ετών και περισσότερα από τα μισά περιστατικά αφορούν ατυχήματα με τρένα.

Το φαινόμενο έχει χαρακτηριστεί ως «ακούσια τύφλωση» καθώς τα ερεθίσματα του εγκεφάλου στρέφονται σχεδόν αποκλειστικά στη μουσική, με αποτέλεσμα αρκετοί από τους εξωτερικούς παράγοντες του περιβάλλοντος να μην γίνονται αντιληπτοί από το άτομο.

Μπορεί ο κίνδυνος αυτός να ακούγεται αστείος, ωστόσο έχει κοστίσει τη ζωή αρκετών πολιτών. Αν οι πεζοί μειώσουν την ένταση των ακουστικών και μειώσουν τη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών για όσο χρόνο περπατούν μέσα στη πόλη, τότε θα μειωθούν και οι πιθανότητες ενός ατυχήματος.
newsbeast
 
ΠΗΓΗ:   http://sarotiko.blogspot.com/2012/01/blog-post_6571.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου