Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ, ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ!!!!

«Μεγάλη προσωπικότητα ο Ραούφ Ντενκτάς»

«Μεγάλη προσωπικότητα» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας τον πρώην τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, που απεβίωσε χθες, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η δράση του δεν ήταν η καλύτερη για τον κυπριακό λαό. Πρόσθεσε ότι ο Ντενκτάς «ήταν συνεπής στο όραμα του για διχοτόμηση, η οποία ωστόσο δεν είναι αποδεκτή». Αυτή είναι ώρα θρήνου για τους Τουρκοκύπριους και τους Τούρκους της Τουρκίας, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι είχε επικοινωνία με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, στον οποίο διαβίβασε συλλυπητήρια και πρόσθεσε ότι θα έχει επικοινωνία και με τον γιο του Ραούφ Ντενκτάς, Σερντάρ. Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι ο Ραούφ Ντενκτάς να ήταν ένας από τους πιο ακραίους Τουρκοκύπριους σε ότι αφορά την προοπτική λύσης του Κυπριακού, σημείωσε ωστόσο ότι εκτελούσε αποφάσεις της Άγκυρας.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης δήλωσε ότι ο Ραούφ Ντενκτάς υπήρξε μια προσωπικότητα, «η οποία σημάδεψε αρνητικά τη νεότερη ιστορία της Κύπρου».

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου ανακοίνωσε ότι στην κηδεία του Ραούφ Ντενκτάς την ερχόμενη Τρίτη θα παραστούν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ και άλλοι Τούρκοι επίσημοι.

1 σχόλιο:

  1. Πώς λένε κάποιοι δικοί θεολόγοι «μεγάλος δογματολόγος» ο Τζόζεφ Ράτζινγκερ (σημερινός Πάπας Βενέδικτος); Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Ντενκτάς: όσο μεγάλος δογματολόγος είναι ο Πάπας, τόσο μεγάλη προσωπικότητα ήταν και ο Τούρκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή