Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΒΡΕ ΣΕΙΣ ! ΑΠΟΛΥΕΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ; ΩΡΑΙΟ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ !

Ο ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙ​ΑΤΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ 902 - ΚΚΕ

ΑΛΛΟΙ 4 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ​Ι ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΤΟΥΣ 35 ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 902

Είχαμεκάνει την πρόβλεψη ότι δε θα σταματούσαν το αντεργατικό τους όργιο. Και αυτοίδεν μας «απογοήτευσαν». Μονότονοι μέσα στον αντεργατισμό τους, 29 και 30 τουΔεκέμβρη, ξαφνικά, όπως κάνουν εδώ και 1 χρόνο, παραδώσανε σε 4συναδέλφους μας το «ραβασάκι» της απόλυσης.
Ο ένας από αυτούς έχειπαιδάκι 6 μόλις μηνών, αλλά φυσικά, όπως δείξανε κιόλας από τις πρώτεςαπολύσεις οι σκληρόψυχοι εργοδότες του 902-ΚΚΕ, δεν χολοσκάνε για.......
τέτοιες«μικρολεπτομέρειες».
Τοσκηνικό είναι στημένο και γνωστό. Από το Δεκέμβρη του 2010 μέχρι σήμερα, σεπλήρη διάσταση με τις διακηρύξεις περί «κοινωνικών κριτηρίων» και χωρίς καμίασυζήτηση με τους εργαζόμενους, 35 άνθρωποι, ως επί το πλείστο οικογενειάρχες,πολλοί με μικρά παιδιά, έχουν «αποκεφαλιστεί» με μόνο κριτήριο το ότι δενήταν ρουφιάνοι και υποταχτικοί της διοίκησης του 902. Κι όχι μόνο αυτό,αλλά όταν κάποιοι (εμείς) «τόλμησαν» να εκθέσουν ανοιχτά αυτό το ζήτημαδιοργανώνοντας κινητοποίηση έξω από τις εγκαταστάσεις του σταθμού τον περασμένοΣεπτέμβρη, δέχτηκαν έναν οχετό συκοφαντιών από την εργοδοσία 902-ΚΚΕ.

Πρέπεινα καταγγείλουμε πια ανοιχτά τη βρώμικη μεθόδευση της εργοδοσίας 902-ΚΚΕεναντίον μας. Με την κάλυψη του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, όπως φάνηκε από τοντρόπο που μας χτύπησε η Αλέκα Παπαρήγα τον περασμένο Σεπτέμβρη, οεντεταλμένος «υπερκαθοδηγητής» του 902 και του «Ριζοσπάστη» και μέλος του ΠΓτου ΚΚΕ, Στέφανος Λουκάς, επικεφαλής όλης της βρώμικης εναντίον μαςεπιχείρησης, συντονίζει (μαζί με το τσιράκι του και άτυπο υποδιευθυντή του 902 ΑντώνηΡαλλάτο και το διευθυντή του σταθμού Τάκη Τσίγκα) έναν μηχανισμότρομοκρατίας κατά των εργαζομένων, διαστροφής της αλήθειας και παραπλάνησης τηςκοινής γνώμης για το τι συμβαίνει στον 902.

Απειλούσαν τους εργαζόμενους λίγο πριν τις πρώτες απολύσεις λέγοντας «ναδούμε ποιος θα νικήσει, εμείς ή εσείς» (Ραλλάτος). Μετά έστελνανχαφιέδες στις συνελεύσεις των εργαζομένων και τσιράκια τους να μας διαβάλλουνστο σωματείο μας. Οργάνωναν γελοίες «περιφρουρήσεις» από ανύπαρκτουςκινδύνους στο σταθμό, για να σπείρουν το μίσος ενάντια στους απολυμένους, τρομοκρατούσανόσους κάθε φορά έμεναν, ξεστόμιζαν σιχαμερές κουβέντες του τύπου «ξεβρόμισεο τόπος», αναφερόμενοι στους απολυμένους. Μετά την πετυχημένη συγκέντρωσήμας έξω από το κτίριο του Περισσού, οργάνωσαν -με επικεφαλής τον Λουκά- εκστρατείαλάσπης μέσα από το «Ριζοσπάστη», όπου με καθημερινά δημοσιεύματα τηςσυκοφαντίας και της απάτης έλεγαν το ένα ψέμα πίσω απ’ τ’ άλλο. Επειδή όμωςτους γύρισαν μπούμερανγκ, ξαφνικά τα σταμάτησαν.

Από φίλους των φασιστών μέχρι ενεργούμενα της αμερικάνικηςπρεσβείας μας αποκαλέσανε, αλλά ευτυχώς ο κόσμος έχει και κρίση και γνώση,θύμωσε και καθόλου δεν πίστεψε αυτές τις βρωμιές, όπως δε τις πίστεψαν και οισυνάδελφοί μας, που μας εκφράζουνε με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους.

Στηναρχή λέγανε το απίστευτο παραμύθι ότι όσοι φεύγουν, το κάνουν οικειοθελώς καιχαρίζουν την αποζημίωση στο «κόμμα». Μετά ότι δήθεν οι απολύσεις γίνονταικαθαρά με κριτήρια ειδικότητας και όχι κομματικά. Μετά ότι είμαστε ενεργούμενα…άλλων κομμάτων. Τέλος, ότι μας διώχνανε από «αγάπη» για να μαςπροστατέψουνε και να μη χάσουμε τις αποζημιώσεις μας, μιας κι ο σταθμός θαέκλεινε δήθεν μέχρι το Δεκέμβρη. Αυτό είχανε το θράσος να ισχυριστούνεπροκλητικά και οι κύριοι του ΠΑΜΕ στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΈνωσηςΤεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αθήνας(ΕΤΙΤΑ), και γίνανε ρεζίλι. Στις τελευταίες«πρωτοχρονιάτικες» απολύσεις, ξαναγυρίσανε στο αρχικό σενάριο, ότι –λέει- οισυνάδελφοί μας απολυμένοι «έφυγαν μόνοι τους».

Πόση απανθρωπιά και ψευτιά χωράει η συνείδηση αυτών πουκαθοδηγάνε την άθλια αυτή επιχείρηση, που ξεκίνησε Δεκέμβρη του 2010 και έχειφτάσει στο Γενάρη του 2012!! Το έχουμε ξαναπεί: Ξελαρυγγιάζονται για τοδίκιο του εργάτη, την ίδια ώρα που το ποδοπατάνε με το χειρότερο, τον πιοβάρβαρο τρόπο. Όχι μόνο γιατί μας απολύουνε, αλλά γιατί από τηναρχή ως το τέλος μας φέρονται χωρίς κανένα σεβασμό, μας απαξιώνουνε, μαςκοροϊδεύουνε, μας συκοφαντούνε.

Γιατίπέταξαν τους τελευταίους από μας στην ανεργία ούτε δυο 24ωρα πριν αλλάξει οχρόνος, την ώρα που ο κόσμος γιορτάζει με τους φίλους και τις οικογένειές τουκαι κοιτάει να χαμογελάσει και να ξεχάσει λίγο τα βάσανά του.

Οικύριοι αυτοί την «παθαίνουν» πάντα από το πόσο πολύ υποτιμάνε τους ανθρώπους,τους εργαζόμενους. Έτσι νομίζανε ότι θα την βγάλουνε «καθαρή» και μαζί μας.Πίστευαν πως θα μας μαλαγάνευαν, θα μας δούλευαν μες στα μούτρα μας και θα τουςευχαριστούσαμε κι από πάνω ή εν πάση περιπτώσει, ότι θα μπορούσαν εύκολα να μαςλερώσουν με τις αλήτικου τύπου συκοφαντίες εναντίον μας. Όμως εμείςσυνεχίζουμε, γιατί δε μπορούμε να αφήσουμε τη βρωμιά και την αδικία σε βάροςμας αναπάντητη.

Πρέπειόσοι είναι υπεύθυνοι για το αίσχος αυτό του τελευταίου χρόνου στον 902, ναπληρώσουν, έστω με τη δημόσια καταγγελία τους, για να μάθει ο κόσμος με τιανθρώπους έχουμε να κάνουμε.

- ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 902 - ΟΧΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΗΝΑΝΕΡΓΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

- ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΠΗΓΗ: http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/902-4-35-902.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου