Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

... Ἠ ΑΛΛΟΙΩΣ "ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ"

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη σύλληψη Δημαρά-

Βενιζέλος προς ΟΛΠΑ: Υπογράψτε, αλλιώς παραιτηθείτε

Η επικοινωνία Βενιζέλου- Δημαρά

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη σύλληψη Δημαρά- Βενιζέλος προς ΟΛΠΑ: Υπογράψτε, αλλιώς παραιτηθείτε  Η επικοινωνία Βενιζέλου- Δημαρά

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας μετά την πρωινή σύλληψη του Δημάρχου της πόλης Γιάνη Δημαρά, του αντιδημάρχου Γιώργου Σιγαλού και του υπαλλήλου του Δήμου που προκάλεσε πανελλήνο σάλο. Όπως ενημέρωσε πριν απο λίγο το Σώμα, ο Δήμαρχος της Πάτρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε μαζί του σήμερα το απόγευμα και του είπε ότι δεν έχει ενημερωθεί για τις εξελίξεις, ενώ έδωσε εντολή στον ΟΛΠΑ για άμεση υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης σε υλοποίηση της εντολής του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης για παραχώρηση του μετώπου.

Πληροφορίες αναφέρουν  ότι ο Βενιζέλος έστειλε τελεσίγραφο στον ΟΛΠΑ, του στυλ "ή υπογράψτε τη σύμβαση και υλοποιείτε την απόφασή μου άμεσα ή παραιτηθείτε".
Οι εκπρόσωποι του ΟΛΠΑ επρόκειτο να παραβρεθούν σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά δεν παρέστησαν.
Έστειλαν όμως ένα έγγραφο στο Συμβούλιο με το οποίο ενημερώνουν το Σώμα ότι ο Οργανισμός είναι έτοιμος να υπογράψει τη σύμβαση. Όπως ενημέρωσε με το έγγραφό του ο ΟΛΠΑ, σε σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του, εγκρίθηκε  το κείμενο του σχεδίου σύμβασης παραχώρησης της έκτασης των 3,5 χλμ. που είχε δοθεί για υπογραφή από το Δήμο στον ΟΛΠΑ.
Το κείμενο σύμβασης είχε σταλεί από τον ΟΛΠΑ  στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο και το ενέκρινε και ακολούθως σήμερα εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του ΟΛΠΑ.
Αύριο το πρωί θα σταλεί πίσω στο Δήμο και στη συνέχεια το θέμα θα έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το μεγάλο ερωτηματικό τώρα έχει να κάνει με το αν και κατά πόσο η σύμβαση παραχώρησης που έχει στείλει ο Δήμος, έχει τροποποιηθεί ή όχι και αν εκτός απο τη χρήση, περιλαμβάνει και την αξιοποίηση του λιμανιού όπως ζητάει ο Δήμος της Πάτρας.

ΠΗΓΗ:   http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/108934

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου