Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΕΒΡΑΪΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ Ή ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ" ΑΥΤΗ ....ΦΑΡΑ ;

Γιατί τόση… πρεμούρα για το ρόλο της εβραϊκής κοινότητας στην Ελλάδα;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται ότι έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό, στην χώρα μας σχετικά με τον... ρόλο της εβραϊκής κοινότητας στην ιστορία της. Και από παντού ξεπετάγονται κάθε τόσο διάφορες εκδηλώσεις οι οποίες ως σκοπό έχουν ακριβώς την αναζήτηση του ρόλου αυτού αλλά και το πώς αυτή γίνεται αντιληπτή στο σήμερα.Μπορεί η χώρα μας να μην έχει βιβλία να δώσει στα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο. Μπορεί να λείπουν από την ελληνική εκπαίδευση ζωτικά πράγματα. Μπορεί τα ελληνικά πανεπιστήμια να έχουν πιάσει πάτο. Μπορεί κάποια Ελληνόπουλα (βλ. θέμα με το Σούλι) να μην μπορούν καν να πάνε στο σχολείο.
Την "υψηλή διανόηση" όμως της χώρας την απασχολούν άλλα ζητήματα. Όπως φαίνεται άλλωστε από την διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Η διδασκαλία του Ολοκαυτώματος των ελλήνων εβραίων στη δημόσια εκπαίδευση και στον δημόσιο λόγο», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 19.00, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης με ομιλήτρια την τ. πανεπιστημιακό Ελένη Κουρμαντζή – Παναγιωτάκου. Όλα τελικά στην ζωή είναι θέμα... προτεραιοτήτων!
Αναλυτικά το πάνελ της εκδήλωσης είναι το εξής:
Ομιλητές:
Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου: Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Στράτος Δορδανάς: Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Ελένη Κουρμαντζή-Παναγιωτάκου:  Πανεπιστημιακός-ιστορικός-ερευνήτρια
Ρένα Μόλχο: Ιστορικός
Συντονίστρια:
Μικέλα Χαρτουλάρη: Δημοσιογράφος, Εφημερίδα Τα Νέα
Η εκδήλωση του Nosotros και της Βουλής των Ελλήνων!
Ενώ φυσικά και στον γνωστό "ελευθεριακό χώρο" Nosotros στα Εξάρχεια, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη... σχετική εκδήλωση με τίτλο ""Η ιστορία της Ελλάδας από Εβραϊκή σκοπιά". Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται από την "Αντιεθνικιστική Κίνηση".
Εκεί ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι και ένας ανώνυμος “σύντροφος” από την οργάνωση Terminal 119. Ανάμεσα στις θέσεις της οποίας μπορεί κανείς ξεκάθαρα να διακρίνει την απόλυτη προσήλωση στα ιδανικά του Ισραήλ, ακόμη και όταν αυτά περιλαμβάνουν τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά των Παλαιστινίων. Κατηγορώντας ευθέως τους δεύτερους.
Χαρακτηριστικό απόπασπασμα από κείμενο – μπροσούρα της οργάνωση που αναφέρει: “Είναι η μη υπέρβαση ενός συγκεκριμένου αριθμού διαμελισμένων μαθητών κάποιου σχολικού λεωφορείου ή κατακερματισμένων πτωμάτων νεαρών θαμώνων κάποιου καφέ του Τελ Αβίβ;
Από πόσα πτώματα και πάνω, λοιπόν, δεν θα θεωρούνται οι στρατιωτικές ενέργειες του IDF «αμφίβολες»; Πόσο ψηλός είναι ο πήχης;“
Δεν είναι όμως μόνο κάποιοι "κουλτουραίοι" και κάποιοι αναρχικοί που ανησυχούν για την ιστορία του εβραϊσμού στην χώρα μας. Μαζί τους και το ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.
Το οποίο στις 30 Ιανουαρίου, δεν διοργανώνει φυσικά κάποια εκδήλωση για να τιμήσει τους νεκρούς των Ελλήνων, αλλά εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου "Οι Ισραηλίτες Βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (1915-1936)" που συνέγραψε ο Λέων A. Ναρ με πρωτοβουλία του Ιδρύματος.
H εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος. Tο βιβλίο θα παρουσιάσουν ο καθηγητής Ηλίας Νικολακόπουλος και ο δημοσιογράφος Νίκος Δαββέτας. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Δαυίδ Σαλτιέλ.
Δεν σας είναι αρκετά; Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες... Αυτές άλλωστε είναι μόνο οι εκδηλώσεις του Ιανουαρίου!
Διαβάζοντας λοιπόν για τις παραπάνω εκδηλώσεις θυμηθήκαμε μία είδηση που διαβάζαμε πριν από έναν περίπου χρόνο στην αγγλόφωνη έκδοση της εβραϊκής εφημερίδας Haaretz (28.11.10). Η οποία ανέφερε ότι ο υπουργός Εξωτερικών του Ισράηλ Λίμπερμαν, σχεδίαζε να ξεκινήσει μία νέα εκστρατεία δημοσίων σχέσεων σε έναν αριθμό ευρωπαϊκών πρωτευουσών τον επόμενο χρόνο.
Η εκστρατεία που θα κάνει ευρεία χρήση επαγγελματιών και ειδικών των δημοσίων σχέσεων, από τις εβραϊκές πρεσβείες στην Ευρώπη, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μέχρι και χίλιους ανθρώπους σε κάθε χώρα, οι οποίοι θα είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν να μεταδοθεί το “μήνυμα του Ισραήλ”.
Κάθε πρεσβεία έπρεπε να ετοιμάσει έναν κατάλογο με χίλιους πιθανούς συνεργάτες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πού θα αναζητούσαν τους “συμμάχους” τους οι ισραηλινές πρεσβείες. Όπως αναφέρει η πρεσβεία, ανάμεσα στους τύπους των προσώπων που θα αναζητούσαν για να συμμετέχουν στην εκστρατεία θα ήταν μέλη των τοπικών εβραϊκών κοινοτήτων, ακτιβιστών σε χριστιανικές οργανώσεις (μάλλον αναφέρεται σε ευαγγελιστές και προτεστάντες), δημοσιογράφους, πολιτικούς, διανοούμενους, ακαδημαϊκούς και “ακτιβιστές” φοιτητικών οργανώσεων.
Κοιτάξτε να δείτε συμπτώσεις μεταξύ του τι έψαχναν οι ισραηλινές πρεσβείες και του ποιοί διοργανώνουν εδώ τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις...
Φυσικά η Haaretz δεν ανέφερε το εάν αυτοί οι εθελοντές για την μετάδοση του μηνύματος του Ισράλ ή θα ήταν αφιλοκερδείς ή το ισραηλινό κράτος θα φρόντιζε να τους αποζημιώσει για τον κόπο τους, με οποίοδήποτε τρόπο.
Πάντως αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακή αυτή η σύμπνοια τριών συγκεκριμένων πολιτικών αξόνων για την διεξαγωγή τέτοιου είδους εκδηλώσεων. Και μάλιστα τόσο κοντά η μία στην άλλη που μπορεί κάλλιστα σε κάποιον να μπεί η υποψία μιας προσπάθειας συντονισμού μίας επικοινωνιακής “επίθεσης” σε κάθε μέτωπο. Από τα Εξάρχεια έως την Βουλή και τα Πανεπιστήμια, αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον για την σχέση της ελληνικής ιστορίας με τον εβραϊσμό είναι αν μη τι άλλο αξιοπερίεργο.
Θα πει κανείς πολλά πράγματα είναι αξιοπερίεργα σε αυτήν εδώ την ζωή. Αξιοπερίεργη είναι και η κοινή καταγωγή των “κατεχόντων” του διεθνούς τραπεζικού συστήματος, αξιοπερίεργες είναι και οι σχέσεις των “αντιεξουσιαστών” με δισεκατομμυριούχους τύπου Σόρος, οι οποίοι με την σειρά τους χρηματοδοτούν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στις οποίες συμμετέχουν “ακτιβιστές” οι οποίοι ταυτόχρονα είναι και σύμβουλοι πρωθυπουργών.
Αλλά άμα κάτσεις να τα ψάξεις όλα αυτά και καταλήξεις σε κανένα συμπέρασμα, να δεις που στο τέλος θα σε πούν συνομωσιολόγο και θα σε βγάλουν και τρελό. Οπότε για να είμαστε καλυμμένοι, μήπως να πιστέψουμε ότι πρόκειται όντως περί συμπτώσεων και απλά την ίδια στιγμή η σχέση των Εβραίων με την χώρα μας συγκίνησε αρκετό κόσμο; Ίσως να είναι και έτσι..
Δημήτρης Παπαγεωργίου
ΠΗΓΗ:   http://www.katohika.gr/2012/01/blog-post_882.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου