Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ! ΠΟΣΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ................!

Θιβέτ: Αυτοπυρπολήθηκαν για χάρη του Δαλάι Λάμα

Δύο ακόμη πρώην μοναχοί αυτοπυρπολήθηκαν στο Θιβέτ, ζητώντας την επιστροφή του εξόριστου Δαλάι Λάμα, πνευματικού ηγέτη των θιβετιανών βουδιστών. Οι δύο θιβετιανοί ακτιβιστές περιλούστηκαν με βενζίνη και έβαλαν φωτιά στον εαυτό τους κοντά σε μοναστήρι στην πόλη Κίρτι της επαρχίας Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα. Ο ένας από...
τους δύο νεαρούς άνδρες έχασε την ζωή τη ζωή του ενώ άλλος ένας υπέστη σοβαρότατα εγκαύματα και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Εκπρόσωπος των αρχών δήλωσε ότι ο δεύτερος άνδρας "παραδέχθηκε" πως είχαν "σχεδιάσει μαζί" να αυτοπυρποληθούν και ότι οι δύο άνδρες ενέχονται σε κλοπές, περιλαμβανομένης της κλοπής "ενός αγάλματος του Βούδα σε μοναστήρι της Κίρτι".

Οι αυτοπυρπολήσεις, που ανακοίνωσε μια οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Θιβέτ, είναι η 13η και η 14η σε περίπου ένα χρόνο. Έγιναν στην περιοχή Άμπα της κινεζικής επαρχίας Σετσουάν, όπου είχαν ξεσπάσει επεισόδια βίας αφού ένας νεαρός μοναχός είχε αυτοπυρποληθεί τον Μάρτιο του 2011.

Οι άλλοι Θιβετιανοί που αυτοπυρπολήθηκαν τους τελευταίους 10 μήνες -μοναχοί και μοναχές- επίσης αξίωναν να "απελευθερωθεί" το Θιβέτ και να επιστρέψει ο 76χρονος Δαλάι Λάμα, που διέφυγε στην Ινδία το 1959. Τουλάχιστον έξι από αυτούς έχασαν τη ζωή τους. χωρίς όμως οι πράξεις τους να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου