Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΗ ... ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ! ΕΛΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑΚΟΥΣΟΥΜΕ !

«Ζούμε υπαρξιακή αγωνία για το Κίνημα»

Τη διεξαγωγή Προγραμματικής Συνδιάσκεψης σε είκοσι ημέρες πρότεινε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενη στην ενότητα του Κινήματος, τόνισε πως πρόκειται για πολιτικό όρο και όχι για συμφωνίες κορυφής και....
παρασκηνίου. Για τον Γ. Παπανδρέου είπε ότι εφόσον ο πρόεδρος του κόμματος το επιθυμούσε, θα μπορούσε να ζητήσει να κριθεί από το λαό και ότι μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να προχωρήσει στις εσωτερικές του διαδικασίες υπό καλύτερες προϋποθέσεις.

Τονίζοντας ότι το Κίνημα ζει «υπαρξιακή αγωνία», η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η λογική να κρεμαστεί ο Γιώργος Παπανδρέου «στα μανταλάκια», για να κρύψουν οι υπόλοιποι τις ευθύνες.

Για την κυβερνητική πολιτική είπε, μεταξύ άλλων, ότι ελήφθησαν αναγκαστικές αποφάσεις, αλλά και οριζόντιες αποφάσεις που ήταν άδικες. Και θεώρησε λάθος τη θεωρία του «λίπους», που υπήρχε για να καεί, η οποία αναπτύχθηκε μετά τη λήψη των πρώτων μέτρων.

Τέλος, η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι πρέπει να αποσαφηνιστεί επί ποιου προγράμματος και ποιων θέσεων θα συμμετέχει, αν χρειαστεί μετά τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ σε νέο κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας. Προσέθεσε δε, ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η επικείμενη αλλαγή συσχετισμού στην Ευρώπη, καθώς ο συσχετισμός, όταν η Ελλάδα έπρεπε να πάρει αποφάσεις ήταν ο χειρότερος, στη χειρότερη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου