Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΑΛΛΟΣ .... ΣΩΤΗΡΑΣ ! ΩΡΕ ΦΤΥΣΤΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ !

"Η σωζόμαστε ή χάνονται τρεις γενιές"

Η Ελλάδα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, ή θα καταβάλουμε τίμημα πενταετίας ως κοινωνία ή θα χαθούν τρεις γενιές δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Χανιώτικα Νέα. «To σταυροδρόμι που έχουμε μπροστά μας είναι....εξαιρετικά κρίσιμο. Από τη μία μεριά το τίμημα είναι τίμημα πενταετίας, αλλά αυριανής ανόρθωσης, και από την άλλη είναι τίμημα τριών γενεών. Δεν επιτρέπεται να παίξουμε με αυτό το ενδεχόμενο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΔΗΣΥ θα δώσει το «παρών» στην επόμενη Βουλή, ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα και τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Το 2012 θα είναι μια χρονιά τομή για την Ελλάδα και τους Ελληνες και θα πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε μια σκληρή μάχη την οποία μπορούμε να κερδίσουμε»

Ερωτηθείσα για το αν πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σύντομα η πρόεδρος της ΔΗΣΥ απάντησε ότι «το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να τελειώσει η διαπραγμάτευση για το θέμα της δανειοδότησης της χώρας. Να τελειώσει η διαπραγμάτευση για το περίφημο κούρεμα. Δύσκολη διαπραγμάτευση και η διαπραγμάτευση αυτή πρέπει να γίνει από τον πρωθυπουργό με τη συμβολή των τριών αρχηγών των τριών κομμάτων, τα οποία συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Κανένας δεν δικαιούται σήμερα να παίζει με το αύριο του ελληνικού λαού».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του κατώτατου μισθού η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι ο κατώτατος μισθός, αλλά η επιβάρυνση η οποία προκύπτει για τις επιχειρήσεις από τις ασφαλιστικές εισφορές.

«Η Ελλάδα χρειάζεται μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, διότι μόνο έτσι θα καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή. Ταυτόχρονα χρειάζεται διατήρηση του κατώτατου μισθού, διότι χρειάζεται μια περαιτέρω ασφάλεια και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής» τόνισε.

Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/01/blog-post_575.html#ixzz1iccnYzIP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου