Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΑΥΤΟ ΤΟ "ΟΧΙ" ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΥ ΄40

Επιτέλους πείτε ένα όχι…

Γράφει ο Θεόφιλος Αιγινήτης*
Ο Γ. Α. Παπανδρέου ήρθε σα σωτήρας και ελευθερωτής από τη δεξιά, τα πανηγύρια κρατήσανε μια βδομάδα και μετά η απογοήτευση και ο όλεθρος.

Καλά ο Γιωργάκης με την εντεταλμένη υπηρεσία που ήρθε στην εξουσία ήταν αδύνατον να πει όχι στους εντολοδόχους  του .Η Ν.Δ. όμως και το ΛΑΟΣ γιατί δέχτηκαν το μνημόνιο του αφανισμού μας;
Ο κ. Παπαδήμος  που τον βάλανε πρωθυπουργό την ώρα που ο ΓΑΠ με εύσχημο τρόπο το έβαζε στα πόδια, τι κάνει;
Αλλά αυτός όμως  δεν ήταν ο σύμβουλος του Σημίτη που μας έβαλαν με ψεύτικα στοιχεία στο ευρώ και εν συνεχεία δεν ήταν πάλι αυτός που συμβούλευε και εφαρμόσανε με τον Γιωργάκη την οικονομική πολιτική της Ελλάδας που φτάσαμε στην οικονομική καταστροφή;
Αυτόν λοιπόν το στρατηγό της συντριβής τον κάνανε αρχιστράτηγο, που αντί να κάνει διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας ,διαπραγματεύεται με τους πολιτικούς πως θα μας βάλουν όλοι μαζί πιο βαθιά στο χρέος, εφαρμόζοντας τις εντολές της τρόικας και το πως όλοι αυτοί οι τοκογλύφοι θα μας αρπάξουν ότι μας έχει απομείνει με την ένταξη του δανείου στο Βρετανικό δίκαιο.
Κάθε φορά που είναι να μας δώσουν τη δόση κάποιου νέου δανείου, μάς απειλούν τρομοκρατώντας μας, πως άν δεν υπογράψουμε νέα πιο ασφυκτικά μέτρα, θα μας βγάλουν από την ευρωζώνη και θα καταστραφούμε γυρίζοντας στη δραχμή.
Έλα όμως που έρχεται ο Σόρρος και δηλώνει πως αν βγεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη  και γυρίσει στη δραχμή, θα καταρρεύσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.!
Και αυτά τα λέει ο Σόρρος ο κύριος  εκπρόσωπος αυτού του συστήματος και παραδέχεται πως αυτοί θα πληγούν κυρίως από αυτή την εξέλιξη. Οπότε προς τι όλες αυτές οι απειλές που εκτοξεύουν εναντίον μας από Ανατολή και Δύση;
Μα είναι προφανές για να μας κατατρομοκρατήσουν πως δε θα πάρουμε μισθούς και συντάξεις και να υπογράψουμε τα νέα πιο ασφυκτικά μέτρα.
Μας δίνουνε χαρτιά  και μας παίρνουνε αίμα, ιδρώτα, αξιοπρέπεια ,την ψυχή μας και τον πλούτο μας που υπάρχει διάσπαρτος σε όλη την Ελλάδα.     Τον πλούτο μας θέλουν και την αξιοπρέπειά μας και κουβαλήσανε εδώ τα τσιράκια τους για να εφαρμόσουν το σχέδιό τους.
Βγαίνει άνευ αιδούς ο κ. Παπαδήμος και δηλώνει πως θα κάνουμε τα πάντα για να εξυπηρετήσουμε  τις δανειακές ανάγκες της χώρας. Ο λαός απ’ έξω.
Τα νιάτα μας φεύγουν με γιουρούσι στο εξωτερικό μπας και δουν μια άσπρη μέρα και εδώ πίσω στην πατρίδα θα μείνουμε όλοι οι γέροι αποκαρδιωμένοι και ξεφτιλισμένοι. Τι τη θέλουμε τέτοια ζωή; Δε μας απομένει ένα νέο Κιούγκι να πάμε τουλάχιστον με ψιλά το κεφάλι πως δε μας υποδούλωσαν. Η ράτσα μας δε θα χαθεί όπως δε χάθηκε μετά από τόσες δοκιμασίες μέσα στους αιώνες.
Υπάρχει όμως και άλλη λύση: Να συλλάβουμε και να περάσουμε από λαϊκά δικαστήρια όλους αυτούς που μας έφεραν μέχρις εδώ και να τους βάλουμε να δουλέψουν για πρώτη φορά στη ζωή τους, αλλά σε κάτεργα να φτιάχνουν δρόμους.
Εμείς όμως που θα μείνουμε πίσω να στρωθούμε στη δουλειά να αφήσουμε κατά μέρος το ΕΓΩ και να γίνεται ΕΜΕΙΣ.
Αυτοί δε που θα αναλάβουν το τιμόνι της χώρας να είναι εσαεί υπόλογοι για τις πράξεις τους και να μην έχουμε πάλι παραγραφές και ασυλίες.
Πατριώτες ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.
*o  Θεόφιλος Αιγινήτης είναι  Ζωγράφος-Συγγραφέας         
εστάλη από tonoikaipnevmata
ΠΗΓΗ: http://filologos10.wordpress.com/2012/01/13/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%8C%CF%87%CE%B9/#more-95031

1 σχόλιο:

  1. Ο Σαμαράς είχε την ευκαιρία να αναδειχτεί σε ηγέτη αν έλεγε όχι στη συγκυβέρνηση και πηγαίναμε σε εκλογές τον Δεκέμβριο. Αλλά ποιος έχασε το πολιτικό ανάστημα για να το βρει ο Σαμαράς; Συμφοιτητής του ΓΑΠ στη Βοστώνη δεν ήταν; Πολιτικοί νάνοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή