Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕΣ ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ !

0-siatistis


Σιατίστης: "Τους λατρέψαμε και αυτοί μας ενέπαιξαν και μας ταπείνωσαν"

Γράφει η Romfea.gr, 23.28
«Ζούμε πλέον σε χρόνια ανήσυχα και ταραγμένα. Ζούμε σε χρόνια απόγνωσης», αναφέρει μεταξύ άλλων στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος.
Επίσης ο κ. Παύλος προσθέτει: «Αναζητούμε διέξοδο από τα αδιέξοδα μας. Νιώθουμε πλέον ότι δεν πρόκειται για υπερβολές κάποιων κινδυνολόγων, αλλά για μια χειροπιαστή και ζοφερή πραγματικότητα».

«Ξέρουμε πλέον καλά ότι όλοι εκείνοι που χρόνια μας παραμύθιαζαν και μας έκαναν να τρέχουμε από πίσω τους, εκείνοι που στο παρελθόν μας δίχασαν και μας έβαλαν τον έναν απέναντι στον άλλο, μας πρόδωσαν», υπογραμμίζει ο Μητροπολίτης Σιατίστης.
Σε άλλο σημείο ο δυναμικός Ιεράρχης, σημειώνει ότι «Δεν θελήσαμε να ακούσουμε τη φωνή του Λόγου που μας προειδοποιούσε: «μη πεποίθατε επ’ άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία» και τώρα βιώνουμε τις οδυνηρές συνέπειες της πλάνης μας.»
«Τους λατρέψαμε σαν σωτήρες και εκείνοι μας ενέπαιξαν και μας ταπείνωσαν», προσθέτει ο Μητροπολίτης Παύλος.
Κλείνοντας ο κ. Παύλος τονίζει: «Τώρα προβληματιζόμαστε. Τώρα διερωτώμεθα πως φθάσαμε σ΄ αυτό το κατάντημα! Τώρα βιώνουμε την αποτυχία μας! Τώρα νιώθουμε απελπισμένοι….»
«Όμως αυτή η απελπισία μπορεί να γίνει η αρχή της ελπίδας μας. Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε, να συναισθανθούμε. Να μετανοήσουμε», συμπληρώνει ο Σισανίου Παύλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου