Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΙΑΤΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ Ή ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΡΩΣΕΩΣ;

ΑΝΤI ΓΙΑ ΤΟ AΡΡΩΣΤΟ, ΣΚOΤΩΣΑΝ ΤΟ ΥΓΙEΣ EΜΒΡΥΟ! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ta-gegonota.blogspot.com   
Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2011 17:37
Δεν πρόκειται να ξεπεράσει αυτό που έπαθε μία γυναίκα στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, καθώς ένα ιατρικό λάθος της κόστισε τη ζωή των δίδυμων που κυοφορούσε, και μάλιστα με τρόπο τραγικό!

Η νεαρή γυναίκα ήταν έγκυος σε δίδυμα όταν έμαθε ότι το ένα από τα δύο έμβρυα είχε ένα καρδιακό πρόβλημα που δύσκολα θα

ξεπερνιόταν. Όπως της είπαν οι γιατροί, αν τελικά το άρρωστο έμβρυο κατάφερνε να επιζήσει και να γεννηθεί θα έπρεπε να υποβάλλεται επί χρόνια σε επεμβάσεις καρδιάς με αμφίβολο αποτέλεσμα. Αντίθετα το δίδυμο αδερφάκι του έχαιρε άκρας υγείας…

Η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη, αλλά η μητέρα την πήρε: Θα τερμάτιζε την κύηση για το άρρωστο βρέφος.

Δυστυχώς όμως η τραγωδία δεν τελείωνε, αλλά μόλις άρχιζε για την άτυχη οικογένεια. Οι γιατροί στο Royal Women’s Hospital της Μελβούρνης έκαναν ένα λάθος με μη αναστρέψιμο αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, μπέρδεψαν τα μωρά και τερμάτισαν την κύηση για το υγιές βρέφος.

Αμέσως προκλήθηκαν επιπλοκές με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να υποβληθεί σε τρίωρο χειρουργείο, κατά το οποίο πέθανε και το άλλο έμβρυο.

Το νοσοκομείο από την πλευρά του ζήτησε συγγνώμη για το λάθος, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες μία επέμβαση ρουτίνας κατέληξε σε τραγωδία.

Φίλος της οικογένειας δήλωσε στην εφημερίδα Melbourne’s Herald Sun ότι η μητέρα και ο πατέρας των διδύμων βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου