Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Σε θανάσιμη απειλή ο Χριστιανισμός στη Συρία..

Last updated on διωγμοί-χριστιανών-Συρία-καθολικός-επίσκοπος-χαλδαίων-pentapostagma.grΟ Επίσκοπος των Χαλδαίων Χριστιανών στο Χαλέπι Antoine Audo περιέγραψε με απόλυτη αγωνία και συγκίνηση την θανάσιμη απειλή την οποία αντιμετωπίζει ο Χριστιανισμός στη Συρία έπειτα από τρία συναπτά έτη πολεμικών συγκρούσεων..
“Εμείς, ως Χριστιανοί, ζούμε σε καθεστώς φόβου στη Συρία”, έγραψε σε σύντομο άρθρο του ο Επίσκοπος Antoine Audo στη Βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph. “Η Πίστη μας αντιμετωπίζει πλέον μία θανάσιμη απειλή, την απειλή της πλήρους εξαφάνισης, με τον ίδιο τρόπο που την βίωσαν οι Χριστιανοί στο γειτονικό Ιράκ”.
Ενώ αρκετές Εκκλησίες στον κόσμο είναι γεμάτες από Πιστούς, στη χώρα της Συρίας όπου «ο Άγιος Παύλος πραγματοποίησε τη Δεύτερη Αποστολική Περιοδεία, πολλές Εκκλησίες είναι απολύτως άδειες, έχοντας μετατραπεί σε στόχοι βομβαρδισμών και βεβήλωσης».
Χριστιανοί-στη-Συρία
Σύροι Χριστιανοί από την πόλη Maalula, την πόλη-σύμβολο της αρχαίας παρουσίας του Χριστιανισμού στη Συρία που τελεί πλέον υπό τον έλεγχο ισλαμιστικών οργανώσεων/τζιχαντιστών συμμετέχουν σε λειτουργία στην Εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ στις 18 Δεκεμβρίου του 2013, στη Δαμασκό
“Το Χαλέπι, το μέρος στο οποίο ήμουν Επίσκοπος για 25 συναπτά έτη, είναι κατεστραμμένο. Έχουμε συνηθίσει σε καθημερινές «δόσεις» θανάτου και καταστροφής, αλλά η ζωή υπό συνθήκες τέτοιας αβεβαιότητας και φόβου εξουθενώνει το σώμα και το νού”, έγραψε ο Audo.
Παρόλο που το Χαλέπι έχει 45 Εκκλησίες και «η Συρία αποτελεί ένα από τελευταία «προπύργια» του Χριστιανισμού στη Μέση Ανατολή», ο Επίσκοπος εξήγησε ότι όσοι Χριστιανοί είχαν τη δυνατότητα έχουν ήδη φύγει από τη χώρα.
Πέραν του φόβου των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών, η ανεργία, η έλλειψη τροφίμων και δικτύου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας καθιστά «ανυπόφορη» τη ζωή όσων έχουν απομείνει στη Συρία.
«Όλοι ανησυχούν για την προσωπική μου ασφάλεια και με συμβουλεύουν να κρυφθώ ή να «βγάλω τα ράσα μου», έγραψε. «Όμως, δεν μπορώ να προσφέρω αν δεν βρίσκομαι στους δρόμους για να κατανοώ την κατάσταση που ζουν οι συνάνθρωποί μου και τα δεινά που έχουν να αντιμετωπίσουν».
Καθώς περπατώ ανάμεσα στα σύννεφα σκόνης και ανάμεσα σε συντρίμμια, δεν φοβάμαι. Πιστεύω ότι ο Θεός θα μας προστατεύσει, ελπίζω για το μέλλον, και η αγάπη μου για αυτή τη χώρα και όλους τους κατοίκους της θα υπερνικήσει τον Πόλεμο”.
pentapostagma.gr

ΠΗΓΗ:  ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου