Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΝΗΣΤΕΙΑ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ;

Τα οφέλη της νηστείας:





Αγιορείτη Μοναχού Επιφάνιου,
Γέροντος του Ιερού Καθίσματος Αγίου Ευσταθίου (Μυλοπόταμος).
Η παραδοσιακή δίαιτα της Σαρακοστής, χάρη στα άφθονα λαχανικά και φρούτα, είναι πλούσια σε βιταμίνες (A, C, E), φυλλικό οξύ, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Αντίθετα, είναι «φτωχή» σε κορεσμένα ζωικά λίπη! Τα όσπρια, με τη σειρά τους, αποτελούν το «κρέας»
της νηστείας. Μας παρέχουν σύνθετους υδατάνθρακες, αλλά και φυτικές πρωτεΐνες, με μηδαμινό λίπος. Αν συνδυαστούν σωστά, με δημητριακά (ρύζι, καλαμπόκι, ψωμί), μας δίνουν πρωτεΐνες, ισάξιες του κρέατος. Το ψωμί βρίσκεται στη βάση της μοναστηριακής διατροφικής πυραμίδας και εκτός από σύνθετους υδατάνθρακες (βασική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό μας), περιέχει φυτικές ίνες και βιταμίνες Β και Ε. Με όλα αυτά, είναι λογικό που οι ειδικοί συμφωνούν ότι η νηστεία της Σαρακοστής είναι μια φυσική ασπίδα προστασίας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και όχι μόνο...
● Μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων στο αίμα.
● Βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου και της αρτηριακής πίεσης.
● Προστατεύει από την οστεοπόρωση και διάφορους τύπους καρκίνου.
● Διαθέτει αντιγηραντικές ιδιότητες.
● Ευνοεί την καλύτερη λειτουργία του εντέρου.




ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/12/blog-post_1937.html#ixzz1gdFEw6cQ

ΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ;;;;

Οι Καμπάνες κτυπούν Χαρμόσυνα και τα 400 Σήμαντρα θα Ξανά ακουστούν σε όλο τον Κόσμο!

του Κώστα Τζεβελέκου
Ψήφισμα κόλαφος για την Τουρκία από το αμερικανικό Κογκρέσο, το οποίο αποφάσισε χθες με 436 ψήφους κατά της...
Τουρκίας και έναν υπέρ να επιστραφούν οι κλεμμένες χριστιανικές εκκλησίες.
Η παγκόσμια αυτή επιτυχία οφείλεται στον Ελληνοαμερικανό πολιτικό και πρόεδρο της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας ( Free Agia Sophia Cuncil of America) κ. Κρίς Σπύρου.

Ο κ. Σπύρου ξεκίνησε αυτόν αγώνα εδώ και πέντε χρόνια και σήμερα δικαιώθηκε πανηγυρικά.

Ένας Ελληνοαμερικανός πολιτικός απέδειξε πως ενεργώντας με στρατηγική και πρόγραμμα μπορεί να καταφέρει το ανέφικτο.

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε με την κατάθεση του Κρίς Σπύρου στην επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξωτερικών υποθέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου στις 20 Ιουνίου 2007. (Ολόκληρη η κατάθεση δημοσιεύεται παρακάτω).

Σε ερώτηση προς τον κ. Σπύρου σχετικά με το Ιστορικό ψήφισμα της ολομέλειας του Αμερικανικού Κογκρέσου.

Μας απάντησε: «Έχω ισχυρισθεί και έχω δηλώσει ότι το παράλογο του 21ου αιώνα ήταν να βλέπει ένας χριστιανός να λειτουργεί ανεμπόδιστα ο καθεδρικός ναός του Κρεμλίνου στην Μόσχα και η Αγία Σοφία να είναι τουρκικό μουσείου τέχνης του πεζοδρομίου.

Είναι ντροπή να χρειάζεται ο κ. Ερντογάν και η Τουρκική πολιτική ηγεσία το Αμερικανικό Κογκρέσο, προκειμένου να ψηφίζει και να ζητεί το αυτονόητο . Δηλαδή ότι κατοχή δεν συνιστά ιδιοκτησία όπως πρόσφατα αποφάσισε το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων .

Δεν θα επιτρέψουμε άλλο την κατοχή της θρησκευτικής μας ελευθερίας, 536 χρόνια είναι αρκετά, φθάνουν έως εδώ.

Οι καμπάνες κτυπούν χαρμόσυνα και τα 400 σήμαντρα θα ξανά ακουστούν σε όλο τον κόσμο . Ας καθαρίσει τα αυτιά του ο κ. Ερντογάν να ακούσει και να έλθει να προσευχηθεί μαζί μας στην Αγία Σοφία

Η Θρησκεία του το επιτρέπει. Το έχω διαβάσει στα γραπτά του προφήτη Μωάμεθ. Αισθάνομαι υπερήφανος που με τις χιλιάδες Αγιοσοφιτών παγκοσμίως ξεκινήσαμε την προσπάθεια της απελευθέρωσης των χριστιανικών εκκλησιών εντός της Τουρκίας».

Τέλος ο κ. Σπύρου στέλνει μήνυμα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας: «Ήρθε η ώρα! Ερντογάν προχώρα».
Οι Καμπάνες κτυπούν Χαρμόσυνα και τα 400 Σήμαντρα θα Ξανά ακουστούν σε όλο τον Κόσμο!

ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!!!!

Ντροπή κ. Μούσχουρη!

Share

Πριν από 68 χρόνια,  στις 13 Δεκεμβρίου 1943 οι ναζί διέπρατταν στα Καλάβρυτα, ένα από τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου του  Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η αποστολή αυτή ανατέθηκε στην 117η Μεραρχία Καταδρομέων της Βέρμαχτ, με διοικητή τον Γερμανό αξιωματικό Karl von Le Suire. Κατά τη πορεία τους προς τα Καλάβρυτα, οι Γερμανοί στρατιώτες λεηλάτησαν πάνω από 40 χωριά, πυρπόλησαν περίπου 1000 σπίτια και εκτέλεσαν 143 άνδρες. Όταν έφτασαν στα Καλάβρυτα στις 13 Δεκεμβρίου 1943, αφού κλείδωσαν όλα τα γυναικόπαιδα στο σχολείο του χωριού, συγκέντρωσαν όλους τους άνδρες πάνω από 14 ετών, τους οποίους εκτέλεσαν μαζικά και στη συνέχεια λεηλάτησαν το χωριό. Μόνο 12 άνδρες επέζησαν, ενώ τα γυναικόπεδα κατάφεραν να διαφύγουν από το σχολείο με τη βοήθεια κάποιου Ναζί. Υπολογίζεται οτι εκείνη τη μέρα εκτελέστηκαν περισσότεροι από 500 άνθρωποι (ο αριθμός δεν είναι ακριβής) ενώ ο συνολικός αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν υπολογίζεται σε 1200. Τα γυναικόπαιδα κατάφεραν να διαφύγουν. Περίπου 1.000 σπίτια λεηλατήθηκαν και κάηκαν και περισσότερα από 2.000 πρόβατα και άλλα μεγάλα κατοικίδια ζώα κατασχέθηκαν από τους Γερμανούς. Την επόμενη μέρα οι στρατιώτες των Ναζί έκαψαν το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, ένα σύμβολο της Επανάστασης του ’21 για την Ελλάδα.

Αυτήν την ημέρα διάλεξε λοιπόν η κυρία Μούσχουρη να παραχωρήσει συνέντευξη στη γερμανική «Die Welt» στην οποία υπερασπίζεται την Γερμανία, όπου αυτήν την περίοδο δίνει συναυλίες
Ιδού τι είπε, μεταξύ άλλων:
- «Ζω στην Ελβετία, ως Ελληνίδα Ευρωπαία. Ετσι βλέπω και την παλιά πατρίδα μου».
- “Σήμερα όλοι είναι δυσαρεστημένοι με τους Έλληνες, κάτι που καταλαβαίνω και το θεωρώ σωστό. Οι Γερμανοί και εγώ έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση! Με τους Έλληνες είμαι κακιά, κυρίως με τους πολιτικούς. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για τα προβλήματα“.
- “Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν ότι πρέπει κανείς να εξοφλεί τα χρέη του. Τα τελευταία 30 χρόνια, από τότε που μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, ζούνε με ένα ψέμα σε μια ψεύτικη ευημερία… Η Ευρώπη έχει δίκιο να είναι εξοργισμένη”.
- Έφτασε ακόμα και στο σημείο να επαινέσει το προκλητικό εξώφυλλο του «Focus» λέγοντας: «Καταλαβαίνω απολύτως την οργή των Γερμανών. Συμφωνώ με τη στάση της Ανγκελα Μέρκελ».
- Ενώ για την αγανάκτηση των Ελλήνων από την στάση της Γερμανίας δήλωσε:: «Γι’ αυτό το θέμα είμαι πραγματικά πολύ αρνητική. Ντρέπομαι. Αυτό το θεωρώ προδοσία. Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια, αλλά όχι δωρεάν».
Τα σχόλια περιττεύουν.
Μόνο μια λέξη: “Ντροπή”
This entry was posted in Επισημαίνουμε. Bookmark the permalink.

ΜΕΤΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;


14 Δεκ 11:45
H Καλομοίρα δίνει συναυλίες σε εκκλησίες
Κατηγορία: ΜΟΥΣΙΚΗ Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 20:51
Πώς θα σας φαινόταν στην εκκλησία που πηγαίνετε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, να βλέπατε και μια συναυλία της Καλομοίρας;

Και όμως έγινε και αυτό, και μάλιστα υπό την αιγίδα όχι ενός αλλά δυο ιερών ναών στην Αμερική. Όπως φαίνεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της Αγίας Αικατερίνης του Νιου Τζέρσεϋ στην Αμερική, διοργανώνεται μεγάλη συναυλία της γνωστής τραγουδίστριας το επόμενο Σάββατο.

Μάλιστα όπως αναφέρει και στην ιστοσελίδα, θα υπάρχει πλούσιος μπουφές, συνοδευόμενος από σαμπάνια.

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ


                                   
ΑΥΤΑΣ τὰς κρισίμους στιγμὰς, ποἡ Πατρίς μας περνᾶ, μᾶς θυμίζουν τὸν Μακρυγιάννην ποὺ λέγει εἰς τἀπομνημονεύματά του
 «Καὶ βγῆκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνῆτες, Ἕλληνες, σπορὰ τῆς ἑβραιουργιᾶς, ποὺ εἶπαν νὰ μᾶς σβήσουν τὴν Ἁγία Πίστη, τὴν Ὀρθοδοξία, διότι ἡ Φραγκιὰ δὲνμᾶς θέλει μὲ τέτοιο ντῦμα ρθόδοξον.»
Και εκάθησα και ἔκλαιγα διά τά νέα παθήματα. Καἐπῆγα πάλιν εἰς τοὺς φίλους μου στοὺς Ἁγίους. Ἄναψα τὰ καντήλια καἐλιβάνισα λιβάνιν καλὸν ἁγιορείτικον. Καὶ σκουπίζοντας τὰ δάκρυά μου τοὺς εἶπα:«Δὲν βλέπετε, ποὺ θέλουν νὰ κάνουν τὴν Ἑλλάδα παλιόψαθα; Βοηθεῖστε, διότι μᾶς παίρνουν, αὐτοὶ οἱ μισοέλληνες καἄθρησκοι, ὅ,τι πολύτιμον τζιβαϊρικὸν ἔχομεν.
Φραγκεμένους μᾶς θέλουν τὰ τσογλάνια τοῦ τρισκατάρατου τοῦ Πάπα. Μὴν ἀφήσετε, Ἅγιοί μου αὐτὰ τὰ γκιντὶ πουλημένα κριγιάτα τῆς τυραγνίας νὰ μασκαρέψουν καὶ νἀφανίσουν τοὺς Ἕλληνες, κάνοντας περισσότερο κακἀπὸ αὐτὸ ποὺ καταδέχθηκεν ὁ Τοῦρκος ὡς τίμιος ἐχθρός μας».
Εἰς αὐτοὺς λοιπὸν τοὺς φίλους πρέπει καἐμεῖς νὰ καταφεύγωμεν μετανοημένοι, διότι αὐτοὶ μόνον μποροῦν νὰ μᾶς γλυτώσουν ἀπὸ αὐτὴν τὴν σπορὰν τῆς «φραγκιᾶς καἑβραιουργιᾶς», ποὺ τείνει να μᾶς καταβροχθίση.

ΟΜΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΙΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΝ

π. Ἀθανάσιος  Μυτιληναῖος

ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ


ΥΠΑΡΧΕΙ "ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ" ΖΩΗ;


 Σέ όλες σχεδόν τίς παραδόσεις τών αρχαίων λαών,  από τά πολύ παλαιά χρόνια, υπήρχε η αντίληψη τού άλλου κόσμου καί τής άλλης ζωής.                   
Ομως, ο ερχομός τού Χριστού στήν γή, καί η ενημέρωση τών ανθρώπων  γιά τόν "άλλο  κόσμο" μέ κάθε λεπτομέρεια, αύξησε αυτόν τόν προβληματισμό  καί τήν προετοιμασία... 
Ο Χριστός, στήν παραβολή τού πλουσίου καί  τού φτωχού υπηρέτη του,  πού συμβολικά ονομαζόταν Λάζαρος , σκιαγράφησε τά συμβαίνοντα  "μετά θάνατον " , καί προειδοποίησε τό τί περιμένει τούς ανθρώπους εκείνους πού θά αδιαφορήσουν γιά τόν κίνδυνο.

ΔΙΔΑΧΗ ΑΓΙΟΥ

Ο γεροντας Γαβριηλ μιλα για τους εσχατους καιρους



Δίδασκε ο στάρετς : "Στους εσχάτους καιρούς τους ανθρώπους θα τους σώσουν η αγάπη, η ταπείνωση και η καλοσύνη. Η καλοσύνη ανοίγει τις πύλες του Παραδείσου, η ταπείνωση οδηγεί μέσα σ' αυτόν, αλλά η αγάπη εμφανίζει τον Θεό".
 

Όλους όσους πήγαιναν σ΄αυτόν για ευλογία, τους παρακαλούσε κλαίγοντας: ; Να κάνετε το καλό για να σας σώσει η καλοσύνη σας.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ