Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΕΡΟΝΙΚΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΝ, ΕΣΦΟΓΓΙΣΕΝ ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΟΝ ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΠΩΘΗ ΤΟΥΤΟ ΕΙΣ ΤΟ ΜΑΝΔΗΛΙΟΝ ΕΚΕΙΝΟ !!!


Η θρησκεία είναι ένας αγώνας.

Posted: Αυγούστου 31, 2014 at 6:53 πμ, Last Updated:
αγιοσ-πορφυριος
του Γέροντα Πορφύριου
Να προσέχουμε και το τυπικό μέρος. Να ζούμε τα μυστήρια, ιδιαίτερα το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Σ’ αυτά βρίσκεται η Ορθοδοξία. Προσφέρεται ο Χριστός στην Εκκλησία με τα μυστήρια και κυρίως με την Θεία Κοινωνία.
Η θρησκεία είναι ένας αγώνας
Για πολλούς, όμως, η θρησκεία είναι ένας αγώνας, μία αγωνία κι

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Ένας άνδρας 55 ετών συνελήφθη χθες στην Πάτρα από την Ασφάλεια καθώς σε βάρος
Με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών αποφασίστηκε η τοποθέτηση τεχνικού
Επεισόδιο μεταξύ δύο νεαρών και ατόμων που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό

Η αρετή των άλλων αρωματίζει κι εμάς

  • Από  xristianos.gr
Η αρετή των άλλων αρωματίζει κι εμάς
του Γέροντα Παϊσίου
Τι βοηθάει, Γέροντα, να αποκτήσης μια αρετή;
- Να συναναστρέφεσαι κάποιον που έχει αυτήν την αρετή. Όπως, αν συναναστρέφεσαι κάποιον που έχει ευλάβεια, θα μπορέσης σιγά-σιγά να αποκτήσης κι εσύ ευλάβεια, το ίδιο συμβαίνει και με όλες τις αρετές, γιατί η αρετή των άλλων αρωματίζει κι εμάς.
Όταν καθρεφτίζουμε τον εαυτό μας στις αρετές των άλλων και προσπαθούμε να τις μιμηθούμε, οικοδομούμαστε.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οἱ Ἅγιοι Εὐλάμπιος καὶ Εὐλαμπία τὰ ἀδέλφια


Ἔζησαν στὰ χρόνια του αὐτοκράτορα Μαξιμιανοῦ (296 μ.Χ.). Ὁ διωγμὸς κατὰ τῶν χριστιανῶν ἦταν σκληρὸς καὶ ἀνελέητος. Γι’ αὐτό, ὁ Εὐλάμπιος καὶ ἡ ἀδελφή του Εὐλαμπία κρύβονταν μαζὶ μὲ ἄλλους χριστιανοὺς στὸ βουνό. Ἐκεῖ, ζοῦσαν καλλιεργώντας τὴν προσευχὴ καὶ τὴ μελέτη τῶν Ἱερῶν Γραφῶν. Κάποια μέρα, ὁ Εὐλάμπιος πῆγε στὴ Νικομήδεια νὰ προμηθευθεῖ τροφές. Ἀλλὰ οἱ εἰδωλολάτρες τὸν ἀναγνώρισαν καὶ ἀμέσως τὸν συνέλαβαν. Βέβαια, στὴν ἐρώτηση τοῦ βασιλιὰ ἂν πιστεύει στὸ Χριστό, ὁμολόγησε φανερὰ ὅτι εἶναι ...
περισσότερα...

Γυάλινη γέφυρα που κόβει την ανάσα σε επαρχία της Κίνας


Γυάλινη γέφυρα σε επαρχία της Κίνας (3)
Αυτή η γέφυρα από διαφανές γυαλί στην επαρχία Hunan της Κίνας δεν είναι κατάλληλη για υψοφοβικούς! Οι τολμηροί που αποφασίζουν να την διασχίσουν, βρίσκονται να κοιτάζουν το

ΤΟ ΔΟΞΑΣΤΙΚΟΝ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ !!!

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

Ένας ταξιθέτης

Ένας ταξιθέτης, κάνοντας έλεγχο στο θέατρο, βλέπει κάποιον με σχισμένα ρούχα, μέσα στα αίματα, σε κακό χάλι, ξαπλωμένο ανάμεσα σε δύο καθίσματα:
- Μπορώ να δω το εισιτήριό σας;
Του δίνει ο τύπος το εισιτήριο, το κοιτάει ο ταξιθέτης και λέει:
- Σ' έπιασα! Αυτό είναι για τον εξώστη!
- Το ξέρω. Έπεσα!

ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ

Σ’ έναν ατομιστή για τον «κίνδυνο» της ευτυχίας

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Σ’ έναν ατομιστή για τον «κίνδυνο» της ευτυχίας
Βλέπεις τον εαυτό σου ευτυχισμένο και ακόμα βεβαιώνεις πως την ευτυχία σου την έφτιαξες μόνος σου , χωρίς τον Θεό και τους ανθρώπους.

Γι’ αυτό απωθείς την άποψη που πρεσβεύουμε, ότι δηλαδή κάθε άνθρωπος χρωστά προσευχή στον Θεό και ελεημοσύνη στον πλησίον του.

«Ούτε προσευχές στον Θεό ούτε ελεημοσύνη στον πλησίον», λες και μ’ αυτό τείνεις να θεωρείς τον εαυτό σου ευτυχισμένο.
Για μένα πράγματι είναι αδύνατον να σκεφθώ την ευτυχία έξω από

Ας μάθουμε να προσευχώμαστε σαν Χριστιανοί

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Ας μάθουμε να προσευχώμαστε σαν Χριστιανοί
Ας μάθουμε κάποτε να είμαστε Χριστιανοί. Αν δε γνωρίζουμε να προσευχώμαστε , πράγμα που είναι εύκολο και πολύ απλό, τι θα μάθουμε από τα άλλα; Ας μάθουμε να προσευχώμαστε σαν Χριστιανοί˙ εκείνες οι προσευχές είναι των ειδωλολατρών, εκείνες οι δεήσεις είναι των Ιουδαίων, ενώ του Χριστιανού είναι αντίθετες ˙ με αυτές ζητάμε άφεσι και αμνηστία των σφαλμάτων που έγιναν σε μας.
«Όταν μας βρίζουν», λέγει, «ευλογούμε, όταν μας καταδιώκουν,

Προσευχή με το Ψαλτήρι

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Προσευχή με το Ψαλτήρι
Θέλει πολλή προσοχή σήμερα. Η μονή λύση η προσευχή είναι? αλλιώς δε γίνεται. Πάντως το Ψαλτήρι πολύ βοηθάει. Είναι κεραυνός για τον διάβολο.
Πόση παρηγοριά βρίσκω με το Ψαλτήρι! Το χώρισα σε τρία μέρη . Κάθε μέρα διαβάζω και ένα μέρος. Σε τρεις μέρες το τελειώνω και μετά το αρχίζω πάλι από την αρχή.
Διαβάζω την περίπτωση του Ψαλμού και κάνω καρδιακή προσευχή για την περίπτωση αυτήν και για όσους πάσχουν σωματικά και ψυχικά. Μετά διαβάζω τον Ψαλμό και στο τέλος κάθε Ψαλμού λέω:

Η πραγματική Προσευχή

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Η πραγματική Προσευχή
Λέγοντας όμως προσευχή , δεν εννοώ την τυπική προσευχή και εκείνην που γίνεται αδιάφορα, αλλά εκείνην που απευθύνεται από ψυχή πονεμένη και από διάνοια συγκεντρωμένη.

Αυτή η προσευχή είναι εκείνη που ανεβαίνει στον ουρανό. Και όπως ακριβώς τα νερά , όταν κυλούν σε επίπεδη επιφάνεια και έχουν μεγάλη ευρυχωρία, δεν ανεβαίνουν ψηλά˙

ενώ όταν τα χέρια των υδραυλικών τα περιορίσουν και τα πιέσουν από κάτω με τη βοήθεια μηχανημάτων, τότε εξ αιτίας της πιέσεως

Ευχή ψιθυριστά ή με τον νου;

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Ευχή ψιθυριστά ή με τον νου;
Γέροντα , πώς είναι καλύτερα να λέω την ευχή; Φωναχτά , ψιθυριστά ή με τον νου;

-         Αν την λες φωναχτά, θα κουράζεσαι και γρήγορα θα αποκάμης. Γι’ αυτό να την λες πότε ψιθυριστά και πότε με τον νου. Η ευχή με τον νου είναι το καλύτερο,  επειδή όμως δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να την λένε συνέχεια με τον νου, βοηθάει να την λέη κανείς και ψιθυριστά, σαν μια προπαίδεια.

Μπορείς να αρχίζης να την λες ψιθυριστά , να συνεχίζης με τον νου, και ύστερα πάλι ψιθυριστά και πάλι με τον νου. Να κάνης

Γέρων Παΐσιος: Θέλει παληκαριά, για να κοπεί η κατάκριση

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Γέρων Παΐσιος: Θέλει παληκαριά, για να κοπεί η κατάκριση


Γέροντα, τι θα με βοηθήση να μην κατακρίνω;

- Όλα είναι πάντοτε έτσι όπως τα σκέφτεσαι εσύ;


- Όχι, Γέροντα.

- Ε, τότε να λες: «Δεν σκέφτομαι πάντοτε σωστά πολλές φορές κάνω λάθος. Να, στην τάδε περίπτωση σκέφθηκα έτσι και βγήκε ότι είχα άδικο. Στην τάδε περίπτωση έκρινα και έπεσα έξω, οπότε τον αδίκησα τον άλλον. Επομένως δεν πρέπει να ακούω τον λογισμό μου». Ο καθένας μας λίγο- πολύ έχει περιπτώσεις που έπεσε έξω στην κρίση του.

Αν φέρη στον νου του τις περιπτώσεις που έκρινε και έπεσε έξω,

Περί υπηρεσίας προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Περί υπηρεσίας προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο
Αν σε κάθε οικογένεια υπήρχε έστω και ένα πρόσωπο που υπηρετούσε τον Θεό με ζήλο, τί αρμονία θα υπήρχε στον κόσμο! Θυμάμαι συχνά την ιστορία κάποιας κοπέλας.
Συνήθιζε να έρχεται και να συζητάμε τότε που ήμουν ακόμα στο Μοναστήρι του Τουμάν . Ήρθε κάποια μέρα στο Μοναστήρι μαζί με ένα οργανωμένο γκρουπ προσκυνητών, και μου διαμαρτυρήθηκε το εξής: «Δεν το αντέχω πια! Οι άνθρωποι είναι τόσο αγενείς μεταξύ τους!».
Και κατόπιν μου είπε ότι θα κοίταζε να βρει άλλη δουλειά. Την

Οι έπαινοι , η υπερηφάνεια και η ταπείνωση

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Οι έπαινοι , η υπερηφάνεια και η ταπείνωση
Φοβηθείτε τους επαίνους εκ μέρους των ανθρώπων, εξακολούθησε ο στάρετς απευθυνόμενος προς όλους, και προπάντων όταν σας επαινούν παρά την αξία σας.
Σιωπήστε, μην απαντήσετε εκείνη τη στιγμή. Μόνο μέσα σας συναισθανθείτε ότι σας επαινούν περισσότερο απ’ ότι αξίζετε.
Μα αν αρχίσετε να αντιλέγετε, τότε γεννιέται η υποκρισία. Πράγματι, το λεπτό αίσθημα της ικανοποιήσεως από τους επαίνους υπάρχει στον καθένα. Όλοι βρισκόμαστε σε πλάνη δίνοντας

Η προσφορά του Αγίου Όρους (ΦΩΤΟ)

  • Από  impantokratoros.gr
Η προσφορά του Αγίου Όρους (ΦΩΤΟ)
Του Μακαριστού Μοναχού Μωυσή Αγιορείτη
Η προσφορά του Αγίου Όρους είναι γνωστή, πλούσια, διάφορη και μεγάλη. Εμείς εδώ ταπεινά και απλά θα θίξουμε μερικές μόνο πτυχές της.

Κατά την τουρκοκρατία το Άγιον Όρος αποτέλεσε κέντρο ενισχύσεως των καταδυναστευομένων.

Η ίδρυση της Αθωνιάδος Ακαδημίας, στα μέσα του 18ου αιώνος, μ' επιφανείς διδασκάλους όπως τον Ευγένιο Βούλγαρη, Αθανάσιο Πάριο, Νεόφυτο Καυσοκαλυβίτη και λοιπούς, και μαθητές όπως

Νόμος της Εκκλησίας η υπέρ αλλήλων Προσευχή

  • Από  Desk Agioritikovima.gr
Νόμος της Εκκλησίας η υπέρ αλλήλων Προσευχή
Οι νόμοι της Εκκλησίας προστάζουν να γίνωνται οι προσευχές έτσι, όχι μόνον εκείνες που γίνονται για τους πιστούς , αλλά και εκείνες που γίνονται για τους κατηχουμένους.
Διότι ο νόμος διεγείρει τους πιστούς στην ικεσία για τους αμυήτους. Διότι όταν λέγη ο διάκονος “ας παρακαλέσουμε ολόθερμα τον Θεό για τους κατηχουμένους”...
δεν παροτρύνει κανέναν άλλο, παρά το πλήθος των πιστών για τις ευχές υπέρ εκείνων. Αν και βέβαια οι κατηχούμενοι στη αρχή είναι ξένοι. Διότι δεν είναι ακόμη μέλη του σώματος του Χριστού , δεν

Πατέρα εσύ με σκότωσες (Μάθημα ζωής)

  • Από  1.bp.blogspot.com
Πατέρα εσύ με σκότωσες (Μάθημα ζωής)
Για όσους νομίζουν ότι τα προβλήματα αφορούν μόνο τους... άλλους.
Οδηγώντας σε μια μεγάλη λεωφόρο, μπροστά στα μάτια μιας κυρίας έγινε ένα τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά ένας νέος.
Με τη βοήθεια κάποιων ανθρώπων, έβαλαν στο αυτοκίνητο της το παλικάρι, περίπου 20 ετών, να το μεταφέρει στο εφημερεύων νοσοκομείο.


Εκπληκτικό καμουφλάζ -Απίστευτες φωτογραφίες ζώων ώστε να είναι δύσκολο να τα εντοπίσει κανείς

Κοιτάξτε προσεκτικά αυτές τις φωτογραφίες. Τι βλέπετε;
Είναι ζώα που έχουν την ικανότητα να μεταμφιέζονται μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον ώστε να είναι δύσκολο να τα εντοπίσει κανείς.
Τα περισσότερα ζώα που καμουφλάρονται το κάνουν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τα αρπακτικά ζώα.

ΚΕΦΑΛΟΦΟΡΟΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΕΣ καὶ «ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΦΟΡΟΙ» ΑΓΙΟΙ

«Κεφαλοφόροι» καί «αὐτοκεφαλοφόροι»

τοῦ Ν. Ι.

.         Στίς μέρες μας ζοῦμε καί αὐτή τήν μεγάλη βαρβαρότητα, νά ἀποκεφαλίζωνται δημοσιογράφοι καί ἄλλοι ἄνθρωποι δημοσίως καί ἡ κάμερα νά ἀποτυπώνη αὐτήν τήν βάρβαρη πράξη καί συγχρόνως γίνεται κάτι πού τό καλύπτει ἡ κάμερα, καί δείχνει τόν τζιχαντιστή νά κρατᾶ στά χέρια του τό κομμένο κεφάλι, εἶναι δηλαδή «κεφαλοφόρος». Δέν μπορεῖ κανείς νά γράψη τίποτε γι’ αὐτό.
.         Ἕνας Ἰταλός δημοσιογράφος, ὁ Ντανιέλε

Φάρος πρώτος: Ο ΑΣΤΕΓΟΣ

Posted by olympia spyr στο Οκτωβρίου 10, 2014

Ο Α Σ Τ Ε Γ Ο Σ


Του ΚΩΣΤΑ ΥΨΗΛΑΝΤΗ


΄Εχει να ξυριστεί σχεδόν μια βδομάδα. Την τελευταία φορά , είχε ξυριστεί στον δημοτικό ξενώνα που φιλοξενείτο για δύο μήνες με την ελπίδα να βρεί μια δουλειά και να φύγει, όπως έλεγε κι ο κανονισμός . Με παρακάλια στον Διευθυντή, έγινε σιωπηρή παράταση για μια βδομάδα ακόμα. ΄Όμως, κι αυτή η βδομάδα πέρασε, και καμμιά δουλειά δεν βρήκε.
Ο Στέλιος είναι μόλις 41 ετών, κι όμως αισθάνεται το βάρος περισσότερων χρόνων.
Στο αριστερό του χέρι κρατά ένα νάυλον αδιάβροχο και στο δεξί

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ;;;

Η Γλώσσα των Ελλήνων στην αρχαιότητα και οι ήχοι της

Posted by olympia spyr στο Οκτωβρίου 10, 2014


Ατάκτως ερριμένα παραδείγματα για το πώς αναπλάθουμε την αρχαία ελληνική προφορά
Όσα εκτίθενται παρακάτω δεν φιλοδοξούν να αποτελέσουν μια συστηματική απάντηση στο ζήτημα, αλλά μια διαφώτιση μέσω χαρακτηριστικών παραδειγμάτων για το πώς και με ποιες μεθόδους οι γλωσσολόγοι αναπλάθουν την αρχαία ελληνική προφορά :
Ήδη από τη χαρακτηριστική φράση του κωμικού Κρατίνου ότι τα πρόβατα έκαναν βη-βη καταλαβαίνουμε ότι και το β και το η