Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Το ηρωικό Μεσολόγγι - 10 Απριλίου 1826


Το ηρωικό Μεσολόγγι - 10 Απριλίου 1826
Δημ.Φωτιάδη
Το ηρωικό Μεσολόγγι
10 Απριλίου 1826
Η πόλη του Μεσολογγίου είναι κτίσμα της εποχής της τουρκοκρατίας και η εξέλιξή της σε πόλη θα πρέπει να τοποθετηθεί στους τελευταίους αιώνες της τουρκικής κυριαρχίας. Στα τέλη του 16ου αι. αναφέρεται ως έρημη έκταση, που χρησιμοποιείτο ως ιχθυοτροφείο.
 
Από τον συνοικισμό λοιπόν των ψαράδων, που έμεναν εκεί, σχηματίστηκε στις αρχές ίσως του 17ου αι. ένα μικρό ναυτικό κέντρο το οποίο όμως μέσα σε λίγες δεκαετίες

Μητροπολίτης Σεραφείμ: «Παιχνίδια εξουσίας και πλειοδοσία αριστερισμού για το Αγιο Φως»


  Οι δηλώσεις κυβερνητικών βουλευτών και του Μάκη Μπαλαούρα σχετικά με το αποτελούν μια πλειοδοσία αριστερισμού στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού εξουσίας στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος με στόχο την επόμενη ημέρα δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και το μεσημβρινό μαγκαζίνο ο .

  «Είναι μια πλειοδοσία αριστερισμού και ένα παιχνίδι εξουσίας

  Μητροπολίτης Πατρών απαντά στον Μπαλαούρα: «Αυτοεγκλωβισμένοι στη πώρωση και αρρωστημένη ιδεολογία»


  Απάντηση με αποδέκτη τον Γεράσιμο Μπαλαούρα που προκάλεσε με τις δηλώσεις του για το, έδωσε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

  Μέσω ανάρτησης στο διαδίκτυο ο Σεβασμιώτατος τονίζει την «πώρωση του νοός και της καρδίας τους» και κάνει λόγο για «αρρωστημένη ιδεολογία».
  Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει:
  Κάθε φορά που πρόκειται να εορτάσωμε μια μεγάλη εορτή της
  ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!


  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

  10 Απριλίου

  Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον πατριάρχη Γρηγόριο Ε’, σε αντίποινα για την Ελληνική Επανάσταση.

  ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                                        10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


  Ὁ Ἅγιος Ἀφρικανός, Θεόδωρος, Μάξιμος, Πομπήιος καὶ Τερέντιος οἱ Μάρτυρες καὶ οἱ σὺν αὐτοῖς τριάντα ἐννέα Μάρτυρες

  Οἱ Ἅγιοι Μάρτυρες Ἀφρικανός, Θεόδωρος, Μάξιμος, Πομπήιος καὶ Τερέντιος μαρτύρησαν τὸ ἔτος 250 μ.Χ., ἐπὶ αὐτοκράτορος Δεκίου (249 – 251 μ.Χ.) καὶ ἡγεμόνος Φουρτουνιανοῦ, στὴν Καρθαγένη τῆς Ἀφρικῆς μαζὶ μὲ ἄλλους τριάντα ἐννέα Χριστιανούς, τῶν ὁποίων τὰ ὀνόματα εἶναι: Ἀνάξαρχος, Ἀναξιμένης, Ἀριστείδης, Δημάρατος, Δημοκλής, Δημοσθένης, Διονύσιος, Ἐπαμεινώνδας, Ἐτεοκλής, Ζήνων, Ἠλίας, Ἡρακλῆς, Ἡσαΐας, Ἡφαιστίων, Θεμιστοκλῆς, Θεόφραστος, Θησεύς, Θωμᾶς, Ἰσοκράτης, Λουκᾶς, Μακάριος, Μιλτιάδης, Μνήσα ...
  περισσότερα...


  Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ