Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

«ΓΙΑΤΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ;»

«Γιατί ἀδιαφορήσατε τόσο καιρό;»

.               Σ’ ἕνα χωριὸ τοῦ Πηλίου ζοῦσαν ὁ μπαρμπα-Χρίστος μὲ τὴν κυρα-Καλλιόπη. Ἦταν ἕνα ἀγαπημένο ἡ­λικιωμένο ἀντρόγυνο. Τὸ σπίτι τους εἶ­χε ὡραία αὐλὴ μὲ δέντρα καί, καθὼς ἦ­ταν στὴν πάνω γειτονιὰ τοῦ χωριοῦ, εἶχε θαυμάσια θέα πρὸς τὴ θάλασσα. Τὰ δειλινά, ὅταν ἦταν καλὸς ὁ καιρός, κάθονταν οἱ δύο γέροι στὴν αὐλὴ κι ἀπολάμβαναν τὸ ἡλιόγερμα ἀπέναντι στὴν ἀνοικτὴ θάλασσα κι ἀναγάλλιαζε ἡ καρδιά τους.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

8 Απριλίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 97 Γεγονότα, 36 Γεννήσεις και 27 Θανάτους.
Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.   Δεν είστε ακόμα συνδρομητής; Μάθετε περισσότερα!
H Πλήρης Έκδοση διατίθεται και ως eBook στο Κατάστημα!  

Ο Άγιος Σάββας ο νέος ο εν Καλύμνω- Θαύμα καρκίνου

Ο Άγιος Σάββας ο νέος ο εν Καλύμνω- Θαύμα καρκίνου
Σεβαστή ηγουμένη Κυπριανή
Λαμβάνω το θάρρος, με δάκρυα στα μάτια, η αμαρτωλή δούλη του Θεού, να σας περιγράψω το θαύμα που έγινε στο υιόν μου, τον Ιωάννην Καρδούλια από την Αμερική. Ήτο πολύ υγιής, λεβέντης, που στην ζωή του δεν αρρώστησε. 
Τώρα τον βρήκε αυτό το μικρόβιο της θανατηφόρου αρρώστειας, καρκίνος. Πήγε στους γιατρούς και το εξακρίβωσαν. Όταν το

Μητρ. Πειραιώς κατά ΔΙΣ: Να ανακαλέσει την απόφαση για τον Πάπα


Παρέλκει να άναφέρωμεν το κωμικόν της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας η οποία βεβαίως αντιστρατεύεται την συμφωνίαν Ε.Ε. και Τουρκίας για την επανεισδοχή των μεταναστευτικών και προσφυγικών μουσουλμανικών ροών προς την Ευρωπαική Ήπειρον και εμφανίζει τους θρησκευτικούς Ηγέτας της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας

Όσιος Παΐσιος: Αυτό... είναι φοβερή αμαρτία!

Όσιος Παΐσιος: Αυτό... είναι φοβερή αμαρτία!
– Γέροντα, κάποια κυρία σαράντα χρόνων, που έχει μεγάλα παιδιά, είναι έγκυος τριών μηνών. Ό άνδρας της την απειλεί πώς, αν δεν κάνη έκτρωση, θα την χωρίσει.
– Αν κάμει έκτρωση, θα την πληρώσουν τα άλλα παιδιά τους με αρρώστιες και ατυχήματα. Σήμερα οι γονείς σκοτώνουν τα παιδιά με τις εκτρώσεις και δεν έχουν την ευλογία του Θεού.

Παλιά, αν γεννιόταν ένα παιδάκι άρρωστο, το βάπτιζαν, πέθαινε αγγελούδι, και ήταν πιο ασφαλισμένο. Είχαν οι γονείς και άλλα

Ας ευχαριστούμε το Θεό όχι μόνο όταν μας δίνει, αλλά και όταν δεν μας δίνει

Ας ευχαριστούμε το Θεό όχι μόνο όταν μας δίνει, αλλά και όταν δεν μας δίνει
Η Προσευχή είναι μεγάλο αγαθό, αν γίνε­ται και με λογισμό αγαθό· αν ευχαριστούμε το Θεό όχι μόνο όταν μας δίνει, αλλά και όταν δεν μας δίνει ό,τι Του ζητάμε, αφού και τα δύο τα κάνει για την ωφέλειά μας.
Έτσι, και όταν δεν παίρνουμε, ουσιαστικά παίρνουμε με το να μην πά­ρουμε ό,τι δεν μας συμφέρει. Υπάρχουν, βλέπετε, πε­ριπτώσεις που η μη ικανοποίηση του αιτήματός μας είναι πιο ωφέλιμη.

Γιατί δεν εκκλησιάζεσαι;

35981-ceb9ceb5cf81cf8ccf82cebdceb1cf8ccf82
Στην εκκλησία συντηρείται η χαρά όσων χαίρονται. στην εκκλησία βρίσκεται η ευθυμία των πικραμένων, η ευφροσύνη των λυπημένων, η αναψυχή των βασανισμένων, η ανάπαυση των κουρασμένων. Γιατί ο Χριστός λέει: «Ελάτε σ’ εμένα όλοι όσοι είστε κουρασμένοι και φορτωμένοι με προβλήματα, κι εγώ θα σας αναπαύσω» (Ματθ. 11:28). Τί πιο ποθητό απ’ αυτή τη φωνή; Τί πιο γλυκό από τούτη την πρόσκληση; Σε συμπόσιο σε καλεί ο Κύριος, όταν σε προσκαλεί στην εκκλησία. σε ανάπαυση από τους κόπους

Υπό κατάργηση η προσευχή και οι παρελάσεις. Αλλάζουν την Ιστορία, προαιρετικά τα Θρησκευτικά

παιδεια-σχολειο-δασκαλος-γεροντας-παισιος-ελλαδα

Υπό κατάργηση η προσευχή και οι παρελάσεις – Το υπ. Παιδείας θέλει να απαλείψει κάθε «εθνικιστική» γνώση από τη σχολική ύλη

Από τις πρώτες ημέρες που βρέθηκε στο τιμόνι του υπουργείου Παιδείας, ο Νίκος Φίλης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος. Στο πλαίσιο αυτό ανήγγειλε και την έναρξη εθνικού διαλόγου. Το μήνυμά του ήταν ότι «οι οικονομικές δυσκολίες δεν πρέπει να μας αποθαρρύνουν από τα οράματα για μεγάλες αλλαγές».

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Οἱ Ἅγιοι Ἄγαβος, Ἀσύγκριτος, Ἑρμῆς, Ἡρωδίων Ἐπίσκοπος, Ροῦφος καὶ Φλέγων οἱ Ἀπόστολοι ἐκ τῶν Ἑβδομήντα

Ὁ Ἀπόστολος Ἄγαβος, ὁ Προφήτης, εἶναι γνωστὸς ἀπὸ τὶς Πράξεις τῶν Ἀποστόλων. Προφήτευσε περὶ τῆς συλλήψεως τοῦ Ἀποστόλου Παύλου, τοῦ ὁποίου πῆρε τὴ ζώνη καὶ ἀφοῦ ἔδεσε μὲ αὐτὴν τὰ χέρια του καὶ τὰ πόδια του, εἶπε τὰ ἑξῆς προφητικὰ λόγια: «Αὐτὰ λέγει τὸ Ἅγιο Πνεῦμα. Τὸν ἄνδρα στὸν ὁποῖο ἀνήκει αὐτὴ ἡ ζώνη θὰ τὸν δέσουν στὰ Ἱεροσόλυμα οἱ Ἰουδαῖοι, ἔτσι ὅπως εἶμαι τώρα ἐγὼ δεμένος καὶ θὰ τὸν παραδώσουν στὰ χέρια τῶν εἰδωλολατρῶν Ρωμαίων». Ὁ ἴδιος προφήτευσε καὶ περὶ τοῦ μεγάλου λιμοῦ στὴν Ἱερουσ ...
περισσότερα...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ