Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ;;;;





pPETRONIOS--15


Θυμάμαι τήν Μητέρα μου 
Γέροντος π. Πετρωνίου Τανάσε (†2011)
Δικαίου Ρουμανικῆς Σκήτης
Τιμίου Προδρόμου Ἁγίου Ὄρους



Η μητέρα αυτή δεν είναι Ελληνίδα, αλλά Ρουμάνα. Όμως πόσο δική μας είναι! Πόσο πιο δική μας (συχωρέστε με, τον ανόητο, αδελφοί), από κάποιες σημερινές μανάδες, που δε σκέφτονται ούτε επιθυμούν να βάλουν το Χριστό στη ζωή τους και στη ζωή των παιδιών τους…




Kefalonia--2

Την απόσυρση αποκριάτικου άρματος στο Ληξούρι που προσβάλει το θρησκευτικό συναίσθημα, ζητούσε πέρυσι ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνας. Καταγγέλλει: «Εμφανίζεται ο Χριστός (το άγαλμα του, στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο τής Βραζιλίας), με τα χέρια ανοιχτά επάνω από μια ημίγυμνη χορεύτρια!»

«ΕΥΡΩ ΚΑΓΩ ΤΗΝ ΟΔΟΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ»

Last updated on gortunos_ieremias
1. Στο σημερινό μου κήρυγμα, αγαπητοί μου χριστιανοί, θα σας μιλήσω για ένα θέμα που πάντοτε είναι επίκαιρο. Για ένα θέμα που πάντοτε πρέπει να είναι ο σκοπός της ζωής μας. Αδελφοί μου, ο Θεός μάς παρατείνει τήν ζωή μας – «παράτεινον το έλεός Σου», λέμε – για να μετανοήσουμε και μάς δίνει συνεχώς ευκαιρίες για την μετάνοιά μας· εμείς όμως δεν βλέπουμε τις ευκαιρίες αυτές και παραμένουμε αμετανόητοι.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

5 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Κόνων ὁ Ἴσαυρος


Ὁ Ἅγιος Κόνων γεννήθηκε περὶ τὰ τέλη τοῦ 1ου αἰῶνα μ.Χ. στὴ Βαδινή, χωριὸ τῆς Ἰσαυρίας τῆς Μικρᾶς Ἀσίας καὶ ἔζησε στ&omicro ...
περισσότερα...

Σεμίνα Διγενή: Κύριε Παπουτσή, ξέρω πως ξέρετε τους δολοφόνους του Σωκράτη Γκιόλια

Last updated on
Ανοικτή επιστολή της Σεμίνας Διγενή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή:
Αγαπητέ Χρήστο
θέλω να σου πω πολλά αυτόν τον καιρό, αλλά τελικά αποφάσισα να σου γράψω γράμμα.

ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ, ΣΑΡΙΑ, Ή ΘΑΝΑΤΟΣ, ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Last updated on eurabia-1 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το πόσο ζοφερή είναι η κατάσταση όσων χριστιανών της Συρίας βρέθηκαν και βρίσκονται ακόμα υπό την επικυριαρχία των φανατικών μουσουλμάνων ισλαμιστών ανταρτών, που πολεμούν το καθεστώς του προέδρου Άσαντ και έχουν υπό την κατοχή στους ακόμα κάποια εδάφη στο βόρειο και στο ανατολικό τμήμα της χώρας, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, Taraf, (1/3/2014), επικαλούμενη το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadoluajansı, καθώς και το βρετανικό, BBC.

Τι θα συμβεί στο κόσμο αν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα; Στοιχεία που συγκλονίζουν.

Last updated on World Explosion 

Όλοι γνωρίζουμε ότι η χρήση των πυρηνικών
όπλων απειλεί με καταστροφή την ανθρωπότητα. Όμως τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία για την προστασία του περιβάλλοντος και κατά της πυρηνικής και βιοχημικής απειλής,παρουσιάζει μία σειρά πραγματικά συγκλονιστικών στοιχείων. Που αφορούν στη περιορισμένη έστω χρήση πυρηνικών όπλων.


Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας δήλωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ

Last updated on Η Ρωσία μας κήρυξε τον πόλεμο 

- Δραματική ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας: Δεν πρόκειται για μία απειλή, πρόκειται πραγματικά για την κήρυξη του πολέμου εναντίον της χώρας μου – Βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής
- Ρώσοι κομάντο καταλαμβάνουν σταδιακά τις βάσεις της Κριμαίας

Άγγλος πρέσβης χαρακτηρίζει ανιστόρητους τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το Ουκρανικό

Last updated on
 O ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ (1988-92) RODRIC BRAITHWAITE, ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ INDEPENDENT ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΟΤΙ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ
1601116_1393435104259905_1755734770_n
Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά,   Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr
Οι πρόσφατοι σχολιασμοί του Βρετανικού Τύπου όσον αφορά στην Ουκρανία χαρακτηρίζονται από μια  ασυγχώρητη άγνοια για την Ιστορία και την Πολιτική και από  μια προθυμία ενοχοποίησης του Βλαντιμίρ Πούτιν για όλα τα  δεινά και μια σχεδόν απόλυτη αδυναμία αποτελεσματικών προτάσεων  της Δύσης για μια λύση .

Αγάθων, ο σαλός Καυσοκαλυβίτης

Last updated on
Αγάθων, ο σαλός Καυσοκαλυβίτης 
 
Στα Καυσοκαλύβια υπήρξαν κάποιοι για τούς όποιους εκφράζονταν υπόνοιες μήπως προσποιούνταν τούς σαλούς:
Ο Αγάθων, -που δεν μπόρεσα να εξακριβώσω αν ήταν κανονικώς κεκαρμένος ή απλούς λαϊκός υπ’ αυτό το όνομα γνωριζόμενος και οιονεί μοναχοαποκαλούμενος και από αγάπη οικονομούμενος απ’ τους πατέρες- ζούσε ασκητικώτατα κατά τις δεκαετίες 1920 και 1930 σε προχειροπαραπήγματα ή σε εγκαταλειμμένες ξεροκαλύβες.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Οι ύβρεις και ο αγενής σχολιασμός στο διαδίκτυο παρεμποδίζουν την διαδικασία ορθής σκέψης και εστίασης στην ουσία

Last updated on trolls-διαδίκτυο 
Ψυχολογικές μελέτες καταδεικνύουν ότι η «άσχημη γλώσσα» και οι εκατέρωθεν ύβρεις κατά τη διάρκεια διαδικτυακών συζητήσεων, εμποδίζουν την ανάπτυξη της ορθής σκέψης.
Δύο Καθηγητές της επιστήμης των επικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin, ο Dominique Brossard και ο DietramA. Scheufele, έγραψαν σε σχετικό τους άρθρο που δημοσιεύθηκε πέρυσι στους New York Times:

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ (βίντεο BBC)

Last updated on 624614-le-secretaire-general-de-l-otan-anders-fogh-rasmussen-le-2-mars-2014-a-bruxelles
Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά για το pentapostagma.gr
Σήμερα, 2 Μαρτίου στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε παρατεταμένη σύσκεψη των πρέσβεων των 28 χωρών-μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας  για την κρίση στην Ουκρανία. Πριν από λίγο ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Anders Fogh Rasmussen, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η απαρχή της αυστηρής νηστείας.

Last updated on Η Καθαρά Δευτέρα 

Τα τελευταία χρόνια, όμως, η πραγματική έννοια της ημέρας αυτής έχει αλλοιωθεί, γιατί οι άνθρωποι στην προσπάθεια τους να τηρήσουν τις παραδόσεις που απορρέουν από αυτήν και να «νηστέψουν», καταφεύγουν σε γαστριμαργικές συνήθειες, καταναλώνοντας ως εδέσματα μεγάλες ποσότητες με οστρακοειδή, θαλασσινά και άλλες λιχουδιές, ψημένα στα κάρβουνα και συνοδευόμενα με άφθονο κρασί.

«Ρωσο-Ουκρανική σύρραξη σημαίνει αναπόφευκτα… Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Last updated on
«Ρωσο-Ουκρανική σύρραξη σημαίνει αναπόφευκτα… Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο»

«Μία Ρωσο-Ουκρανική σύρραξη θα μετατραπεί αναπόφευκτα σε Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε στο πρόγραμμα «Shuster Live» ο πρώτος Πρόεδρος της Ουκρανίας μετά την πτώση του ανατολικού μπλοκ, Λεονίντ Κραβτσούκ.

Η ευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου

Last updated on εφραίμ σύρου 
Ανάμεσα σ’ όλες τις προσευχές και τους ύμνους τις Μεγάλης Τεσσαρακοστής μπορεί να ονομαστεί η προσευχή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Η Παράδοση την αποδίδει σε έναν από τους μεγάλους δασκάλους της πνευματικής ζωής, τον Άγιο Εφραίμ το Σύρο.
Να το κείμενο της προσευχής:

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ  
ΕΙΣ  ΤΗΝ  ΤΡΙΘΕΚΤΗΝ  
ΕΚ  ΤΟΥ  ΠΡΟΦΗΤΟΥ  ΗΣΑΪΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ  Α'  ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ  
ΕΚ  ΤΗΣ  ΓΕΝΕΣΕΩΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ  
Β'  ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ  ΕΚ  ΤΩΝ  
ΠΑΡΟΙΜΙΩΝ  ΤΟΥ  ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΝ  ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

ΤΟΥ  ΜΕΓΑΛΟΥ  ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ 

ΚΕΙΜΕΝΟΝ